Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 188/1014 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288688 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1,497 - 1,504 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Yani Amerika daha evvel yaşadığı mortgage krizinden ders almamış mı görünüyor?veya bu paraları böyle dağıtmanın bizim bilmediğimiz başka bir amacımı var?
    artik mortgage almak eskisi kadar kolay degil. Kurallar cok degisti cok agirlasti

Bu haberde bahsedilen sey evin mortgage ini yillardan beri odeyip equity biriktiren insanlarin bu equity I bankadan cekip mortgage I uzatip eldeki bu parayi tatilde veya ye arabayla degerlendirmeleri

Yani dalavere uckaat yok ama akli kit olan insanlar bunu yapiyor. Bu isin komisyonu var vadelerin uzayip toplamda daha fazla faiz vermesi var ama egitim seviyeleri dusuk oldugu icin ve bankacilarin laflarina kandiklari icin yapiyorlar. O kadar cok zavalli varki bu ulkede daha mortgage in nasil isledigini bilmiyorlar faiz nedir bilmiyorlar

cevremdeki amerikalilara faiz ve mortgage ne demek anlatmaktan biktim artik anlatmiyorum. Ne haltlari varsa gorsunler

Hayatimda borc almadim mortgage almadim faiz odemedim

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by thinktank Yazıyı Oku
    Konun başlığına ithafen kendi fikirlerimi sizinle paylaşmak istiyorum, eğer eve ihtiyaç varsa ev alınmalı ve ihtiyaç karşılanmalı, zaman içersinde ihtiyaçtan doğan alım, çok güzel bir yatırıma dönüşebilir, bakıp görmek gerek.

Eğer ihtiyaç dışı, yatırım amaçlı ev alınacaksa şahsen bu günlerde çok dikkatli olunması kanatındayım. Kira çarpanların çok yüksek olduğu bu günlerde ve diğer yatırım araçlarının cazibesi her geçen gün arttığı bir dönemden geçiyoruz. Kanaatimce Türkiye çapında şu ara hiç bir şehirde yatırım amaçlı ev alınmamalı, tek istisna İstanbul. Tabi İstanbulda her yerdeki evde alınmaz. Benim kriterlerim şöyle. Metroya 500-600 metre uzaklıkta, site içersinde, kapalı oto parkı ve güvenliği olan, 10 yaşını geçmemiş, aşırı aidatlarına olmayan, tırnak içerisinde aile yaşamına uygun bir gayrimenkul. Eğer deniz manzarasıda varsa itiraz etmem Böyle bir yere sahiplenirsende bir iki sene pirim yapmayabileceğini göz önüne alınmalıdır, iyi bir kiracıyla idare etmek gerek. Burda amaç bence kısa vadeli primden daha çok lokasyona odaklanmaktır.

İstanbul gibi bir şehir büyümeye ve nüfusun artmasına adaydır. İş dünyasının İstanbulda olması, paranın para kazandığı şehir olması, sosyal hayat cazibeyi arttırıyor, Türkiye genelinde bakarsak, İstanbulda bir mülk sahibi olmak isteyen çok insan var, talebin bir bölümü bu kanaldan geliyor. Ayrı yeten yeni yaşam tarzının getirdiği koşullarda tek kişilik hane halkı sayısıda çok artırıyor. Dünya genelinde türkçe konuşan insan sayısı 200 milyona yakın, hepsi İstanbulu seviyor, arapların İstanbula ilgisi her geçen gün artıyor. Talep bazlı örnekleri dahada çoğaltılabilir.

Arz bakımından bakıldığında İstanbul kuzeyden ormanla, güneyde ise denizle çevrilmiş dar bir alana sıkışmış durumda, imarlı arsalar her geçen gün azalıyor ve fiyatları yükseliyor, enflasyonist ortamıda göz önünde bulundurursak, inşaat maliyetleride artıyor. Global kriz bittiğinde ve Türkiye ekonomisi tekrar rayına girdiğinde İstanbuldaki ev fiyatlarının yanına bile yaklaşılamaz bir hale geleceğini tahmin ediyorum. Saygılarımla…

Yazının başında bahsettiğim gibi sizlerle fikirlerim paylaşıyorum. Yatırım tavsiyesi değildir…
    Bravo aynen katiliyorum

Bir de soyle dusunun. Bu hukumet ve yandas belediye yuzunden asiri insaata izin verdiler. Yani Istanbul da insaat yapilmamasi gereken heryere insaat yapiliyor katsayi yukseltilip duruyor

Eger akli basinda bir belediye varolsaydi ve bu kadar cok insaata izin verilmeseydi ama talep ayni kalsaydi o zaman fiyatlar ne olacakti?

Fiyatlar simdinin 4-5 kati olurdu.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Canada ABD'den farklidir.

En buyuk fark, suc oranlarinin dusuk olmasidir.

Eger barinma isini hallederseniz, yasam oldukca ucuzdur.

ABD ile mukayese bile edilmez.

Demografik yapisi ilginctir, 30 milyon nufusun 22 milyonu 65 yas ustudur.

Cok huzurlu bir memlekettir, hukuk iyi calisir, polisi corrapt degildir, ABD'den belki de en onemli farki budur.
    Peki Canada dolari neden tarihindeki en dusuk seviyelerde su anda?

Amacim Kanadayi kotulemek degil ama tanidigim butun kanadalilar hep amaclari Amerikaya goc etmekti nedense

Ahmetg Guest
    Beyler

Bugun ilginc bir sey ogrendim. Simdi bizim bir arsa var. Cumakoy de 5 donum. 500-600 bin TL veriyorlar ama ben istemiyorum satilsin falan.

sonra bugun bir haber okudum kuzey marmara otoyolu diye ve orada istimlak edilecek arsa pafta parsel falan aciklanmis. Orada sevindikli diye bir kavsaktan bahsetmis bizim arsaya uzak degil. haber burada

https://www.emlaknews.com.tr/haberle...ilacak-282212/

orada bir link var kamulastirilacak arsalarin listesi

https://www.emlaknews.com.tr/wp-cont...20161022-1.pdf

Simdi orada sevindikli diye bir kavsak var bizim arsaya soyle uzaktlikta bir yer. Ama yolun tam nereden gececegini anlamadim. bize bir yarari olurmu?

5. Dev inşaat şirketi bonosunun anapara ödemesini gerçekleştiremedi
    Varyap Varlıbaşlar 30 milyon TL'lik bononun ana para ödemesini yapamadı

http://www.businessht.com.tr/piyasal...ceklestiremedi
    Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Dev inşaat şirketi bonosunun anapara ödemesini gerçekleştiremedi
    Varyap Varlıbaşlar 30 milyon TL'lik bononun ana para ödemesini yapamadı

http://www.businessht.com.tr/piyasal...ceklestiremedi
    SPK bir daha ikraz izni vermemeli.

Para yerine daire verelim ayagina yatmislardir.

Satamiyor, mecbur bir yol bulup iteleyecek.

bu forumda özellikle istanbul da sürdürülemez emlak dinamikleri ve ülkeye zararlarını konuşuyoruz, emlak yatırımının sadece fiyattan ibaret olmadığını da konuşuyoruz (liberal iklim, trafik, yoğun yapılaşma gibi ek kriterler) ama mesela köpekbalıkları ve emlak konusunu ilişkilendiren malum zatın yazıları açıkça faydalı paylaşımları sabote etmeye yönelik oluyor.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

8. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

Sayfa 188/1014 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288688 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •