Sayfa 198/305 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298 ... SonSon
Arama sonucu : 2438 madde; 1,577 - 1,584 arası.

Konu: CRDFA - Creditwest Faktoring

1. şimdi bi sesli düşümdüm
    dağıtılan temmettü yedek akçeden
    2018 karı duracak köşede
    kar politikasında herhangi bir durum olmassa en az kardan %20 dağıtılacak diye belirtmiş şirket
    2019 temmuz - haziran gibi aksilik olmassa bir temettü daha alırız gibi
    şirket sermayesi 100 milyonda yapabilir %25 bedelsiz arttırarak bi ihtimal
    yani en kötü ihtimal 2019 yılında bir temmettü daha bekliyor bizi
    1 yıllı sure içerinde 0,70-0,80 tl temmettü geliri güzel dururyor
    allah nasip ederse çocuguma yatırım olarak sürekli biriktereceğim ytd

2. olaganüstü yedekleri bitiriyor mu crdfa evet...peki beğenmediğimiz garfa da ne kadar olaganüstü yedek var...ben bir bakayım dedim şaşırdım..124 milyon olaganüstü yedeklerde tutuyor...neler olduğunu anlamaya çalışıyorum ...bir şirket olaganüstü yedekleri neden harcar...malum halka açıklık 15...
    85 kendilerinin

3. Muhtemelen satacaktır, şirketi sıfır km bırakmak istiyordur, ikinci ihtimal holdingin nakit ihtiyacı vardır. Başka bir ihtimal öngörmüyorum. YTD

4. iberata kardesim, kimsenin olaganustu yedekleri harcadigi falan yok. Adi ustunde olaganustu durumlar icin yedek olarak tutulan bir para, olaganustu bir durum olmadigindan bu parayi sahibine iade ediyor yani hissedarlarina. Eger bu sermayeyi uzun vadede kullanacagini dusunseydi , sermaye artirimi yapip formalite de olsa sermayeye ekleyip isin adini koyardi. Anlasilan onumuizdeki birkac yil bu kadar sermayeye ihtiyaci olmayacagini dusunduklerinden, cebine atip baska yerlerde kullanmayi tercih ediyor. Bence uzun vadede iyi bir durum degil ; kisa vadede cebe para gireceginden iyi bir durum sayilabilir.

5. dedikodu uretip beklenti yaratmak bu forumda yasak olmali admin kardesim.

Alıntı Originally Posted by iberata Yazıyı Oku
    olaganüstü yedekleri bitiriyor mu crdfa evet...peki beğenmediğimiz garfa da ne kadar olaganüstü yedek var...ben bir bakayım dedim şaşırdım..124 milyon olaganüstü yedeklerde tutuyor...neler olduğunu anlamaya çalışıyorum ...bir şirket olaganüstü yedekleri neden harcar...malum halka açıklık 15...
    85 kendilerinin
    ISYAT da yedek akçelerden temettü dağıtır. Bunu olumsuz bir şey olarak düşünmüyorum. Ancak ISYAT bildiğim kadarıyla bütün yedek akçelerini dağıtmıyor. O nedenle bu düşünülmesi gereken bir husus.

"Ülkenin ekonomik koşulları, sektörel gelişmeler ve şirketin stratejik planlamaları da dikkate alınarak,
    küçük yatırımcıları korumak amacı ile her yıl net dağıtılabilir dönem karının en az %20 si oranında kar
    payı dağıtımı yapılması planlanmaktadır."

denmiş. Bu açıklama da güzel ancak tabii ki şirketin esas amacını ve hissenin gelecekteki gidişatını bilmemize imkan yok.

7. bilançoya bakmadan yazıyorsunuz kardeşim...bir bakın bakalım olaganüstü yedekler...25 milyon değil mi...kap açıklamasında olaganüstü yedeklerden temettu demiyor mu...olaganüstü yedekler sıfırlandı aziz kardeşim...bilelim de...

Alıntı Originally Posted by iberata Yazıyı Oku
    bilançoya bakmadan yazıyorsunuz kardeşim...bir bakın bakalım olaganüstü yedekler...25 milyon değil mi...kap açıklamasında olaganüstü yedeklerden temettu demiyor mu...olaganüstü yedekler sıfırlandı aziz kardeşim...bilelim de...
    Sizde hisse var mı? hissenin değeri sizce ucuz mu pahalı mı?

Sayfa 198/305 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •