Sayfa 20/45 İlkİlk ... 10181920212230 ... SonSon
Arama sonucu : 356 madde; 153 - 160 arası.

Konu: Deprem ve piyasalar

Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Gelen iktidar çözer yazmadım. Akıl ve bilim, liyakat ve ehliyet çözer diyorum. Verirsin 25 yılda toplanan deprem vergileri olan yüzlerce milyar doları ilgili bakanlığa, teker teker tüm apartmanları kontrol ettirir, 8 derece altındaki depreme dayanıklı olmayanları bir kararname ile bir haftada boşalttırırsın, evi boşaltanlara da kira yardımı yaparsın, müteahhitin parasını da devlet öder, apartman yıkılır bir senede yeniden yapılır, mal sahipleri taşınınca deprem vergisi adı altında o daire sahibinin gelirine göre mütahhitin borcunu yasal varislerine de kalacak şekilde 50 yılda ödettirirsin. Alın size çözüm önerisi, kulağa nasıl geliyor?

Yani çürük evde yaşayan bu şekilde evi terk eder. Nasıl olsa herşeye kanun hükmünde kararname çıkartabiliyoruz yeni sistemde.

Br yerden başlamak lazım. Şehirlerin yıkılmasını beklememek lazım. Mevcut kentsel dönüşüm yasası işlemiyor ise onu da değiştirmek lazım. Belki faşizan yöntemler lazım. Yasayı ben değiştirmeyeceğim herhalde. Hükümet değiştirecek. Zaten istediğini yasa haline getiriyor.

Ben de neyi anlamadığınızı anlamadım. Bu konudaki son mesajım.
    İnsanlar evinin çürük olduğunu bilerek oturmaya devam ediyor. M2 hesabı yapıyor, kuruş hesabı yapıyor. İlla ki hukuken gidip onu zorla çıkarmak gerekiyor. İnsanın hayatını, hukuki zorla devlet korumak zorunda kalması. Acı olan bu.

Kızmanıza gerek yok. Anlamadığım şeyi yazmışsınız. Beni anlamışsınız ve çok güzel bir çözüm sunmuşsunuz. Aynı fikirdeyim. Keşke kaos çıkmadan uygulanabilse.

2.  Alıntı Originally Posted by R-E-X Yazıyı Oku
    ben yanlışa yanlış derim ama siz sadece hükümeti suçlayıp duruyorsunuz buda inandırıcı olmuyor...bu ülkenin suçu siyasi bir olay değil vicdani bir olay partilik bir olay değil...işin içinde para oldu mu kendini kaybeden insanlar var bu hep var malesef...
    Hatay belediye başkanı Rönesans rezidansın mütahidini savunuyor niye...

3.  Alıntı Originally Posted by YATIRIM_UZMANI Yazıyı Oku
    EYT linin parasını siz neden ödüyrsunuz ? ben 31 senedir çalışıyorum.. ben ödedim ben.. sen nerenden uyduruyorsun biz ödeyeceğiz diye.. 31 senede devlete ödediğim primi ve faizini geri bile alamayacağım bu hayatta. sen ne diyorsun be ? 5500 tl emekli maaşı bağlıyor devlet büyük bir kısım EYT liye.. sen ödüyormuşsun hadi oradan.. hadi oradan.. sen o yapıllan ve geçilmeyen köprülerin hazine garantisi için ödenen paralarını ödediğin için birilerini eleştir.. bak çıkıp biz para istemiyoruz diyen 5 şirketten biri açıklama yaptı mı ? inilmeyen kullanılmayan havaalanlarının hesabını sordun mu ? şimdi kalkmış EYT linin üç kuruş emekli maaşına göz dikiyorsun.. utanmaz herif.. buna mı kaldınız ? depremde yıkılan evlerin müteahhitlerinden alın o paraları.. kaç defa imar affı yapıldı bu ülkede haberin var mı senin ? herkes köşeyi dönerken kimsenin sesi çıkmıyordu.. üç kuruşluk evleri imar affında milyonlar ediyor şimdi.. bunlara neden itiraz etmiyorsun ? şimdi EYT linin maaşına itiraz etmek moda oldu.. devlete ödediğim tüm primleri geri versin o halde faiziyle birlikte.. devlet benim üzerimden senin yolunu yaptı be terbiyesiz herif... EYT liye emekliye fakir fukaraya verilen paraya göz dikeceğinize karun kadar zengin müteahhitlerin, iş adamlarının paralarının hesabını sorun.. sana daha çok ağır laflar edeceğim ama neyse..son sözüm.. hadi oradan hadi oradan.. defol defol defol....
    Ne çok para varmış sende...

4. Fedor başın sağolsun...

5.  Alıntı Originally Posted by Crushing Yazıyı Oku
    Hatay belediye başkanı Rönesans rezidansın mütahidini savunuyor niye...
    Bu adama ben twitterda küfür ettim. Utanmıyor musun ahlaksız, enkaz altında millet varken, ruhsat veren belediyeleri, rönesansı savunur şekilde konuşuyorsun diye...

Aynı şeyi Kılıçdaroğlu yapsa ona da aynı tepkiyi aynı şiddetle verirdim veririm, Baykal'a başsağlığı diledi, hele şu günlerde sakın baykal övücülüğü yapmayın diye twitinn altında döşedim.

Siz Erdoğan'ın bir yanlışına, tabi o ALLAH'ın kulu değil ya yanılış yapmaz ama, hadi yaptı diyelim bir yanlışına benzer tepkileri verebilir misiniz? Verdiğimiz zaman bu ülke düzelebilir...

Belediye başkanının hangi partiden olduğu önemli değil, CHP'li evet... Daha önce, deprem ile ilgili haykırışları, yardım cığlıkları vardı, depremden önce... ama bu söylediklerini affedecek de değilim, onlar nasıl doğru ise bu o kadar yanlış bir yaklaşımdı. Adamın şehri yerle bir olmuş, çıkmış bunları konuşuyor...

Niye savundunun cevabı muhtemelen kendine yakın bir müteahhit idi, YANLIŞ, YANLIŞ, BİN KERE YANLIŞ... Kendine yakın derken en basit şekli ile muhtemelen tanıyordu... Belki daha fazlası var...
    Hoş diğer tarafta Müsiad başkanının (eski başkan olabili) binaları yıkıldı o da ortada yok.... O da yanlış...

Ama şöyle bir fark var, ben tepkimi bu kesime istediğim gibi verebiliyorum ama diğer kesime veremiyorum, versem alırlar içeri, aynı şiddette ben bir bakana, bir akp li vekile yazsam, beni içeri alırlar. Ama CHP'ye bir CHP li olarak en sert eleştirileri yapabiliyorum...

Öyle bir niyetleri yoktu ama, imamoğluna da yazdım, mansur yavaş a da yazdım, baykal ile sakın gündemi değiştirmeyin diye...

Kimse babamızın oğlu değil kimseye aşık olmaya lüzüm yok, kimsenin yaptığını bizim yanımızda, bizim yandaşımızda diye sevmek, övmek, güzel görmek zorunda değiliz.

6.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Allah kimsenin başına vermesin...Çok kötü bir şey...O gece inanılmaz bir dehşeti yaşadık ....Hiç bir şey gözünüzde kalmıyor...Bir-bir buçuk dakika geçmiyor..Eşyalar bir bir yıkılırken, ev gidip gidip geliyor. .Çok zor dostlar...Uzunca bir süre atlatmam çok zor ..çıkınca cevrenizde haykırislar,aglamar..gece yarısı karanlık ...gün ışığıdiginda gelen haberler...çevredeki yiklan binalar...Söz bulamıyorum

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Sadece yaşayan bilir...

7.  Alıntı Originally Posted by Crushing Yazıyı Oku
    Fedor başın sağolsun...
    Sağol, dostlar sağolsun. Amin!

8.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    İmar affı çıkarıp insanlardan ilave para aldılar.
    Şimdi gidip o insanlara "evin çürük, yıkmalısın" diyemezsin.

Oluşacak dev maliyeti, yine bugün biz ve gelecek nesiller ödeyecek.....

Yeni gelecek hükümet de hiç bir şey yapamayacak. En azından İstanbul' da.....

Aklıma gelen tek çözüm, "geliştirilmiş" kentsel dönüşüm.
    Toki benzeri büyük bir kamu şirketi kurup, depreme dayanıksız evlere dönüşüm uygulamalı. Kira yardımı devam. Müteahhit toki olacağı için en optimum yeni bina tasarımı. Eski evin sahiplerinden kesinlikle para alınmayacak ama yeni deprem yönetmeliğine göre m2 kaybı olsa bile ev sahibi itiraz edemeyecek.

Yıkım öncesi evden çıkanlar için konut stoğunu "küçük de olsa" destekleyici kararlar olarak;
    - Yabancıya konut satışı en azından İstanbul' da durdurulacak.
    - 1' den fazla konut sahibi olmak yasaklanacak (eşi dostu üzerine de alır insanlar ama yine de bir fren belki oluşturur)
    En laçka kurumlar belediyeler

O yüzden yetkileri kısıtlanmalı

Tokinin yaptığı hiç bir konut yıkılmadı

İnşaat işini bu kuruma bırakmalı...

Sayfa 20/45 İlkİlk ... 10181920212230 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz