Sayfa 209/1078 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon
Arama sonucu : 8620 madde; 1,665 - 1,672 arası.

Konu: Sistem Takibi...

Günlük, Haftalık ve Aylık Grafikler Güncellenmiştir...

http://teknikanaliz.site/grafiklinkleri.html

"Yatırım Tavsiyesi Değildir!"... Eğitim ve Bilgi amaçlı paylaşımlar yapıyorum.

Dört kritere göre aşırı alım ve aşırı satımdaki 30 endex hisseleri

3. Ellerinize/emeğinize sağlık Sn. T/A, iyi tatiller.
    hissE alMAdan ÖNCE; Aylık, HafTalıK, sonra günlüK grafiğe bakın...
    operasyon yemiş yada fiyatı katlamış hissede MaCeRa ararsanız, Paranızdan OlurSUNUz....

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
    "Elimizde olması gereken temettü hissesi miktarı; bizim aylık ihtiyalarımızı karşılayacak miktarda temettü verebilecek şekilde olmalıdır. Örneğin ayda 5.000 TL harcayan birisi yılda 60.000 TL 'ye ihtiyaç duyar. %6 temettü geliri üzerinden elimizde olması gereken miktar 1milyonluk hisse eder. İşin zorluğu burada başlıyor. Bu hesabı yapmadan temettü olayını sakın ilerisi için kârlı olur diye düşünmeyin. Bekletiyi karşılayamayacak yatırım, işe yaramayan bir yatırımdır... Önce parayı böyle yüksek miktarlara çıkarmanın yolunu bulmak lâzım. Sonunda da hem temettü veren hem de büyüyebilen hisselere yatırım lâzım. İşin kötü yanı MRDIN hiç büyümüyor!!! Bu da eksi bir puan!!! Tüm bunları göz önünde bulundurmak lâzım olduğundan, bilinsin diye yazıyorum..."
    Sonuna kadar haklısınız...
    Farklı emtialar yada alternatif yatırım araçlarını düşünüp hesap yapınca belki zararda görünmeyebilirsiniz...
    Hatta bazı yatırım araçlarına oranla karlı bile olabilirsiniz. Ama dönemin trendine göre düşündüğünüzde külliyen zarar da olabilir.
    Elime kağıt kalem alıp hesap yapmadım ama . Kaba bir rakamla mesela istanbul un yeni gelişen ve toplu konutlarının yapıldığı bir bölge olan İkitelli, Başakşehir, Bahçeşehir üçgeninde ortamala 2+1 daire ve bununda TOKİ benzeri yarı kamu kuruluşu benzeri bir firma tarafından yapıldığını ve aşırı yüksek karlı rakamların olmadığı bir alanda olduğunu varsaysak söz konusu dairenin 2013-2014 yıllarında fiyatının 225.000 tl gibi bir rakam olduğunu varsaysak. (ki o tarihteki rakamlar net elimde ona göre pay biçiyorum) Şu anki kira geliri yaklaşık 900 tl gibi bir rakama tekabul eder. Sadece karşılaştırma yapmak maksadıyla verilmiştir.
    Ancak atlanmaması gereken husus şu : Bu daireyi şimdi kaça satabilirsiniz, ya da istediğiniz rakama satabilir misiniz? Yada ihtiyaç olduğunda parça parça yani oda oda satabilir misiniz? Cevaplanması zor olan sorular
    Amaç sadece haftasonu beyin fırtınası yaratmak kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
    Tüm dostlara saygılar

Tatil boyunca kafama bir süredir takılan bir konuya açıklık getirmek için çalışma yaptım. Şöyle ki:

- Açığa Satış ile hissenin Dip/Zirve arasında bir bağlantı var mı? diye...

Bunu bulabilmek için öncelikle tüm hisseler için bu veriye ulaşmam gerekiyordu. BIST bu veriyi sağlıyor ama bunu grafikte bir osilatör olarak gösterebilmek için yine program yazmam gerekti. MAlum çabuk unuttuğum için yine bir sürü çalışma yaptım. Çok şükür kabaca işimi halledecek programı yazmayı tamamladım. Günlük olarak düzenli olarak aktarım yapabileceim versiyonunu ise daha sonra imkanlar elverdiğince yapmaya çalışırım ve talep edilirse bu verileri sizlerle de paylaşabilirim...

Elinde MATRIKS veya benzeri uygulama olan arkadaşlar acaba bu veriye doğrudan ulaşabiliyorlar mı? Ben Matriks kullanmıyorum. O nedenle bilgim yok. Bilgisi olan arkadaşlar yanıtlarsa çok memnun olurum...

Şimdi gelelim grafiklere. Örnek olsun diye ASELS grafiğini paylaşıyorum. Talep edilen hisselerin grafiğini de memnuniyetle paylaşırım...

Araştırmalarım hâlen devam etmekle birlikte gözüme çarpan ilk varsayımlar:

- Volume artınca Açığa Satış da buna paralel olarak yükseliş göstermiş. Bunun nedeni kanımca birilerinin bu yükselişe inanmadıklarından ertesi gün düşer diye (veya aynı gün) satışa geçmelerindendir.

- Yükselen günlerde Volume artışı hissenin değerini de arttırdığı için Açıkcılara gün doğuyor.

- Eğer hisse düşmeyecekse açıkcılar sattıkları ile kalıyor ve hisse düşmeden ya bekleme yapıyor ya da yükselişe devam ediyor.

- Eğer düşen bir günde Açığa Satışlar gerçekleşiyorsa ve bunun oranı da çok yüksekse o zaman satışı "Babalar" yapıyor anlamı taşıyor.

- Eğer Açığa Satışlar bir bölgede yoğunlaşmışsa; senede olan güven azalmış demek oluyor ve topluca satışa geçiliyor.

Burada önemli olan kimin satış yaptığı ve açığa satanın kim olduğudur... Bunu da tesbit edebilirsek düğüm çözülmüş olur...

Sizlerin de görüşlerini ve fikirlerini bekliyorum...

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    Sonuna kadar haklısınız...
    Farklı emtialar yada alternatif yatırım araçlarını düşünüp hesap yapınca belki zararda görünmeyebilirsiniz...
    Hatta bazı yatırım araçlarına oranla karlı bile olabilirsiniz. Ama dönemin trendine göre düşündüğünüzde külliyen zarar da olabilir.
    Elime kağıt kalem alıp hesap yapmadım ama . Kaba bir rakamla mesela istanbul un yeni gelişen ve toplu konutlarının yapıldığı bir bölge olan İkitelli, Başakşehir, Bahçeşehir üçgeninde ortamala 2+1 daire ve bununda TOKİ benzeri yarı kamu kuruluşu benzeri bir firma tarafından yapıldığını ve aşırı yüksek karlı rakamların olmadığı bir alanda olduğunu varsaysak söz konusu dairenin 2013-2014 yıllarında fiyatının 225.000 tl gibi bir rakam olduğunu varsaysak. (ki o tarihteki rakamlar net elimde ona göre pay biçiyorum) Şu anki kira geliri yaklaşık 900 tl gibi bir rakama tekabul eder. Sadece karşılaştırma yapmak maksadıyla verilmiştir.
    Ancak atlanmaması gereken husus şu : Bu daireyi şimdi kaça satabilirsiniz, ya da istediğiniz rakama satabilir misiniz? Yada ihtiyaç olduğunda parça parça yani oda oda satabilir misiniz? Cevaplanması zor olan sorular
    Amaç sadece haftasonu beyin fırtınası yaratmak kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
    Tüm dostlara saygılar
    Böyle değişik bakış açıları beklentimize giden doğru yolu bulmakta daha faydalı olacaktır...

Ev alıp kiraya verme olayına karşıyım. Kiracı ile uğraşmak ayrı bir dert; bir de apartmanın demirbaş giderleri için verilen masraflar ayrı bir dert. Her kiracı çıkışında evi elden geçirme masrafı, kaç ayda kendisini amorti eder acaba? Boyası, badanası vb... Bir de borç takıp gitti ise iş daha da zorlaşıyor. Bir de yeni kiracı için geçen zamanda elde edilemeyen kira gelirleri de cabası...

O nedenle ya dükkan olacak ya da arazi... Bunlar emlak piyasası için geçerlidir...

Finans piyasalarında işler çok daha çeşitleniyor...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,056
    "Burada önemli olan kimin satış yaptığı ve açığa satanın kim olduğudur... Bunu da tesbit edebilirsek düğüm çözülmüş olur..."
    Bu konu biraz profesyonellik arzediyor. Satanları anlık takip edebiliriz belki. Ama elinde olna malı mı satıyor yoksa "açıkçı " mı onu ancak takasları günlük takip edebiliyorsak yapabiliriz sanırım. Onu da günlük kimin yani hangi kurumun ne kadar günlük malı var. Takip hemde çok sıkı takip lazım . Hani dedikleri bir laf var günlük kimse kaç lot var tek tek sayıyorlar. Hatta aracı kurumları arayıp günlükçü mü yatırımcı mı diye soruyorlar diye bir efsane var
    Üstad zor bir kanala girdik gibime geliyor .

Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    "Burada önemli olan kimin satış yaptığı ve açığa satanın kim olduğudur... Bunu da tesbit edebilirsek düğüm çözülmüş olur..."
    Bu konu biraz profesyonellik arzediyor. Satanları anlık takip edebiliriz belki. Ama elinde olna malı mı satıyor yoksa "açıkçı " mı onu ancak takasları günlük takip edebiliyorsak yapabiliriz sanırım. Onu da günlük kimin yani hangi kurumun ne kadar günlük malı var. Takip hemde çok sıkı takip lazım . Hani dedikleri bir laf var günlük kimse kaç lot var tek tek sayıyorlar. Hatta aracı kurumları arayıp günlükçü mü yatırımcı mı diye soruyorlar diye bir efsane var
    Üstad zor bir kanala girdik gibime geliyor .
    Zor olsa da fikir verecek kadar önemli bu bilgiyi kullanarak çok fayda sağlayabiliriz.

Çok önemli ipuçlarını barındırıyor. Bir süre takip etmekte ve takasları sıkı takipte fayda var. Şimdilik bu ham hali bile bana ışık tuttu. Kafamdaki birçok soruya cevap bulmuş oldum.

E6853 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 209/1078 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •