Originally Posted by
azorka
Selamlar,
Şubat, temmuz ve aralık olmak üzere ilaca bileşik olarak %135 zam geldi. Satılan ürünün esnekliğinin çok az olduğu düşünülürse bunun en azından 1-1 fiyata yansıması gerekmez miydi degerli ortaklar ben mi yanlış düşünüyorum. Hisse performansı son 1 yıl %85 bu zamların yanında ruhsat alınan, piyasaya sürülen hacmi yüksek bir çok ilaç da portföye eklenmesine rağmen! Bizlerin mi gözü karardı basiretimiz bağlandı da olumsuz bir çok gelişmeyi fark edemiyoruz. Düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Yılbaşından bu güne %113. Geçtiğimiz yıl aralık kur sıçraması öncesi dalgalı günler yaşamıştık. Yılbaşından bakmak daha doğru olur.
Öte yandan benim için ucuzdu zaten, şu an özellikle son ralli sonrası göreceli olarak bedava konumunda. 100 tl altında fiyat benim için üzerinde konuşmaya bile değmeyecek bir parametre.
Eğer şirket, piyasaya güzel bir mesaj vermek istiyorsa....yıl sonu bilançosu sonrası, sıkılaşan fonlama piyasası nedeniyle temettü ödemesi yapmıyoruz diyebilir. Böyle bir durumda hisse ciddi bir ralli yapar..çünkü bu temettü işinin şuyu, vukuundan beter...yani piyasada hisseye karşı antipati oluşturmak için bu temettü işi kullanılıyor...bu yıl temettü verilmezse, algı olumluya döner.
Öte yandan, benim için birinci parametre bilançolar..orada zaten sorun yok, son iki zam olmadan bile benim bilançolarla ilgili bir derdim yoktu..son iki zam görüntüyü çok güzelleştirdi..esas etkisi seneye olacak bu zamların....seneye enf %50 civarı kalırsa karını %100 ve üzerinde arttıracak 10-15 şirketten biri olur(bist100 dekiler içinde).
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri