Sayfa 216/1015 İlkİlk ... 116166206214215216217218226266316716 ... SonSon
Arama sonucu : 8116 madde; 1,721 - 1,728 arası.

Konu: Viop LIX

1.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Şuan takip etmediğim için bilmiyorum ama bu sene iyi olabilecek bilançolar bir Telekom sektörü uzun vadeli olabilir birde süt sektörü şuan ki sut fiyatları ile avantajlı diğer sektörler biliyorum
    Benim düşüncem süt firması, sütü çiftçiden alıyor, stoğunda varsa ve zam gelir ise şirket bir seferlik kar elde eder. Yeni bir peynir türü çıkarır ve tutar ise farklı olur. Peynir işi kayıt dışı bir sektör, millet köy peyniri der pazarda satar.

Benzer şey konserve, salça, yağ, bisküvi için geçerli.

Sera öyle değil, domates pahalılanınca seneye de pahalı olacak denir, sera şirketi değerlenebilir.

Maden şirketinde ise, fiyatlar artar ise sanki 10 yıl boyunca artacak diye ruhsatındaki rezervler değerlenir.

Enflasyon ile mücadele nedeni ile telekomlarda başka zam artık zor. Bugün kaç kere anket için aradılar, seçmen zamlardan şikayet ediyor diye ilgillerin önüne koyacaklar. İstanbulCell çıkaracağız diyen puan kazanır.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Benim düşüncem süt firması, sütü çiftçiden alıyor, stoğunda varsa ve zam gelir ise şirket bir seferlik kar elde eder. Yeni bir peynir türü çıkarır ve tutar ise farklı olur. Peynir işi kayıt dışı bir sektör, millet köy peyniri der pazarda satar.

Benzer şey konserve, salça, yağ, bisküvi için geçerli.

Sera öyle değil, domates pahalılanınca seneye de pahalı olacak denir, sera şirketi değerlenebilir.

Maden şirketinde ise, fiyatlar artar ise sanki 10 yıl boyunca artacak diye ruhsatındaki rezervler değerlenir.

Enflasyon ile mücadele nedeni ile telekomlarda başka zam artık zor. Bugün kaç kere anket için aradılar, seçmen zamlardan şikayet ediyor diye ilgillerin önüne koyacaklar. İstanbulCell çıkaracağız diyen puan kazanır.
    Nakliye hariç sütün alınış fiyatı 13-14 TL ki sütün gramı israf olmaz. Süt tozu peynir yoğurt yağ kaşar peyniri gibi onlarca ürün çıkar. Bence karlı şuan. Salça fiyatları değişmedi ama bunun ki artıyor o açıdan

3.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Nakliye hariç sütün alınış fiyatı 13-14 TL ki sütün gramı israf olmaz. Süt tozu peynir yoğurt yağ kaşar peyniri gibi onlarca ürün çıkar. Bence karlı şuan. Salça fiyatları değişmedi ama bunun ki artıyor o açıdan
    Bir iki firmanın kendi çiftliği var. Onları incelemek lazım. Atıyorum 1000 tane inek ne eder filan bakıp en kötü hal mezbahaya gönderir deyip hesap yapılabilir.

Hollanda'dan ucuz süt tozu geliyormuş hatta süt tozu dişındak şeylerden peynir yapılıyormuş.

Bir ara markette President Tereyağı vardı ucuzdu, baktım galiba Avustralya malı idi. Nerede ucuz ise orada üretiyor da olabilir.

https://presidentcheese.com/cheese_category/butter/

4. Borsada yükselişin esas nedeni insanların getiri arayışıymış.

Yani insanların çok parası var da borsaya getirelim diye değil, az paraları var bunu işletip en azından aylık giderlerlerimizi karşılayalım isteği var deniyor.

5. Belki herif ile şöyle anlaşma yapıldı, borsadan para çekmemek kaydı ile sana oyun serbest diğerlerine yasak.

6. THY Singapur üzerinden Sydney ve Melbourne'e uçacakmış.

Singapur Avustralya arası da yolcu taşıyacakmış. Oldukça yoğun bir hat olarak biliniyor. Uygun uçaklar gelince direkt olarak da uçacakmış.

Muhtemelen fiyat olarak rakiplerinden daha hesaplı olur.

7. Normalde herif sabah düşük açar TCMB konuşmasını beğenir borsayı alır diyordum, sanki fikir değiştirdi sabah yukarııdan başlayıp TCMB Başkanı çok şahin konuştu diye verecek.

Bakalım sabah nasıl olacak ama yarın mutlaka hareketli olur, kademeil oynamakta fayda var.

8.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Normalde herif sabah düşük açar TCMB konuşmasını beğenir borsayı alır diyordum, sanki fikir değiştirdi sabah yukarııdan başlayıp TCMB Başkanı çok şahin konuştu diye verecek.

Bakalım sabah nasıl olacak ama yarın mutlaka hareketli olur, kademeil oynamakta fayda var.
    infodan ısrarla şort açılması beni de işkillendirdi.
    elbet karşı bacağı vardır.

ayrıca bugün okuduğum bir duyumda eski Başkanın Amerikadaki toplantılarda yeterince şahin olmadığı aksine Mehmet Şimşek ve Fatih beyin daha şahin duruş sergilediği yazıyordu. sabah volatil bir piyasa olacağı kesin

Sayfa 216/1015 İlkİlk ... 116166206214215216217218226266316716 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •