Sayfa 219/736 İlkİlk ... 119169209217218219220221229269319719 ... SonSon
Arama sonucu : 5882 madde; 1,745 - 1,752 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    Fonların %100 'ü takasbankta tutulur. Fon şirketi batsa bile paranıza bir sey olmaz.
    ben ppf batar demedim ,ciddi zarar yazma ihtimalinden bahsettim ,ost ler geri odemem yapmama durumunda ,bu ara ZTL nedir ?

2.  Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    Fonların %100 'ü takasbankta tutulur. Fon şirketi batsa bile paranıza bir sey olmaz.
    valla ne aracı kurumlar, ne bankalar, ne de takasbank sizin gibi düşünmüyor malesef. takasbankın bizzat kendisi öyle bir garanti vermiyor. bazen bizde durmuyor o para, burası geçici tutma yeri falan diyorlar, ille sigorta istiyorsanız mevduat yapacaksınız arkadaşım diye güzelce de akıl veriyorlar. ppz için aradığım azimut allah korusun öyle tasfiye durumumuz olursa tabiki paranız yeni bir kuruma devredilecek diyor takasbankla ilgili söylediklerini anlamadım bile. en azından araştırmayı yaptığım 2019'da aldığım sonuç buydu.
    Son düzenleme : friendly_1980; 22-12-2023 saat: 11:01.

3.  Alıntı Originally Posted by dell14 Yazıyı Oku
    ben ppf batar demedim ,ciddi zarar yazma ihtimalinden bahsettim ,ost ler geri odemem yapmama durumunda ,bu ara ZTL nedir ?
    TZL pardon. ben hiçbir ppf'nin zarar yazdığını duymadım bugüne kadar. hatta sıfıra yakın getirdiğini de duymadım. çok güçlü büyük şirketlerin getirisi düşük öst'lerini seçiyor onlar fon yönetmeliği gereği. yoksa risk puanını 2 yapmak zorunda kalır hatta ppf ismi bile koyamaz.
    Son düzenleme : friendly_1980; 22-12-2023 saat: 11:06.

4. benim ppf lere alternatif olarak gordugum hda arbitiraj fonu suan cok iyi gidiyor nazar değmesin.
    cok iyi bir sabit getiri alacak gibi gozukuyor 1 yıla ulasında %70 civarı getiri goreceğiz gibi

5.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    valla ne aracı kurumlar, ne bankalar, ne de takasbankın kendisi sizin gibi düşünmüyor malesef. takasbankın bizzat kendisi öyle bir garanti vermiyor. bazen bizde durmuyor o para, burası geçici tutma yeri falan diyorlar, ille sigorta istiyorsanız mevduat yapacaksınız arkadaşım diye güzelce de akıl veriyorlar. ppz için aradığım azimut allah korusun öyle tasviye durumumuz olursa tabiki paranız yeni bir kuruma devredilecek diyor takasbankla ilgili söylediklerini anlamadım bile. en azından araştırmayı yaptığım 2019'da aldığım sonuç buydu.
    Yatırım şirketlerinin kendi gelir gider hesapları ile yönetimini yaptıkları fonların hesapları segregated account dediğimiz ayrı hesaplarda tutulur.

Tefas üzerinden aldığınız her fon takasbankda ve mkk da saklanır.

Eğer siz bir yatırım şirketinden hesap açıp paranızı oraya gönderir al işlet derseniz , evet haklısınız akıbeti meçhul olur.

Ama tefas üzerinden alınan fonlarda bu mümkün değildir. Çok sıkı denetlenmektedir.

Bu yüzden milyonlarca liralık fonunuzda bulunsa, bağlı bulunduğu yatırım şirketi batsa bile fonunuza bir şey olmaz.

Ya bir başka fon yönetim şirketi devr alır ya da son gözüken fon değerinden paranız iade edilir.

6.  Alıntı Originally Posted by ativan Yazıyı Oku
    benim ppf lere alternatif olarak gordugum hda arbitiraj fonu suan cok iyi gidiyor nazar değmesin.
    cok iyi bir sabit getiri alacak gibi gozukuyor 1 yıla ulasında %70 civarı getiri goreceğiz gibi
    Ben de aynı fondayım. Portföyün 3/4 'ü PPF, 1/4'ü HDA

7.  Alıntı Originally Posted by tele vole Yazıyı Oku
    AK2 uzun vadeli borçlanma araçlarının neye göre arttığını bilen var mı? yabancı deli gibi tahvil alıyor diye bu fonu aldım. Şimdi diyorlar ki faiz artırıldı fon eksi yazmaya başlayacak.

faiz artınca bu fon eksi yazıyorsa son bir aydır niye rekor kırdı? neyi kaçırıyorum ben acaba?
    benim bildiğim de öyle faizler artınca bu fonlar düşer ama son 20 günlük getirisine bakınca iyi yükselmiş, faiz artışında sona gelindi diye mi öyle olmuş acaba, geçenlerde orta ve uzun vadeli borçlanma fonlarından bir miktar alsam mı diye düşündüm grafiklerine bakınca biraz dengesiz geldiler vazgeçtim.

8.  Alıntı Originally Posted by friendly_1980 Yazıyı Oku
    TZL pardon. ben hiçbir ppf'nin zarar yazdığını duymadım bugüne kadar. hatta sıfıra yakın getirdiğini de duymadım. çok güçlü büyük şirketlerin getirisi düşük öst'lerini seçiyor onlar fon yönetmeliği gereği. yoksa risk puanını 2 yapmak zorunda kalır hatta ppf ismi bile koyamaz.
    Ben ppf'de para tuttuğum zamanlar Ak Portföy'ün o zamanlar yüksek getirili Alternatifbank Ppf'si ara ara eksi yazıyordu.

Bu arada OLC - QNB FİNANS PORTFÖY SADİL SERBEST (DÖVİZ) ÖZEL FON, hiç dikkatinizi çekti mi
    Dün %24 bin getiri, haftalık %9 bin getiri sağlamış gözüküyor; ama genel olarak yıllık, altı aylık baktığınızda getirisi hep eksi %86, 91, vs.
    Yatırımcı sayısı da sadece 1 Kara para aklama fonu??

Sayfa 219/736 İlkİlk ... 119169209217218219220221229269319719 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •