Bence nihai hedefi, 1999 dibi 0,88-86....çok ilkel oldu ama,aylık, https://files.catbox.moe/vd9tk9.JPG
Bence nihai hedefi, 1999 dibi 0,88-86....çok ilkel oldu ama,aylık, https://files.catbox.moe/vd9tk9.JPG
Memento mori
Beşinci dalgalardan sonra düzltme geldiğinde beşin tamamını geri alır diye birşey okudum. Doğru mudur, gözleminiz nedir?
0.80'leri görür mü parite?
Yani öyle bir genelleme yapılamaz kabaca ifade edersek.
5 dalgalık bir yapı 1 veya A, veya bir flatın C si (C yani zz de olur) ya da 5 inci dalga olabilir. Malum ya itkisel ya da diyagonal olurlar.
1 ise 5 lik yapı, istatistiki olarak %50-61.8 ini alır, yok kısa kalır da %38 ini alırsa, genelde 4 bu sefer derin olur.
Bir zigzagın A sı ise 5 lik yapı, zigzag güçlüyse B dalgası %38 ini alır devam eder. Çok güçlü değilse yapı B dalgası %61 ini alır.
Aslında dediğinize en yakın geri alım son dediğimde, yani B dalgası, B dalgası A nın tamamını bile alır, hatta A nın altına bile sarkabilir. (Flatsa genelde 335, bazen zz lerde de oluyor, ama zz lerde olmaz deniyor o yüzden de wxy deyip geçiştiriliyor sayım)
Pariteye gelince, muhtemel iki itki senaryosunu verdim, onlar takip edilecek. Sn Zaf.Doğuya paralel verdiğim son grafiğin şu an bir anlamı yok, çok uzun vadeli bir grafik.
Yani, o senaryoya göre; şu anki düşüş bitecek, bu düşüşün bir düzeltmesi olacak (double zigzagın ikinci zigzagının B dalgası yani), sonra bir itki veya diyagonal gelişecek, sonra bu yeni dalga şu ankinin bittiği yeri geçecek, ondan sonra bu senaryo anlam kazanacak. Ona o zaman bakılacak. Tabi kabaca, bu düşüş itkisi neyin parçası olabilir diye bakıyoruz, yoksa çok da şu an bir anlamı yok.
Selamlar..
-------------------------------------------------------------
Şu an gündem şu...bizim forumda bahsi yok gerçi, ama muhtemelen dünyada herkes bunu takip ediyordur.(Ben görüyorsam, onlar da görüyordur hesabı)
NASDA Q, daha fazla dayanabilecek mi, diyagonale mi dönecek?
![]()
Yani illa genelleme yapılacaksa, bir düzeltme dalgası ilk dalganın önce bir parçasını geri alır, misal zz ise, ilk 5 lik yapının 4 üne kadar, tutunamazsa, 2 sine kadar geri çeker, denilebilir. O yüzden bir önceki dalganın 4 ü hep destektir.
Ama flatsa, 3-3-5, yani ilk dalga üçlüyse, minimum %61.8-78.6, idealde %90 ına kadar geri çekmeli. Aşarsa bir yere kadar expanding, bir yerden sonra running..denir.
Mazot deposunun sonuna dayandı, yakıt boruları hava yapıyor tabi...
Pompala abicim ayağınla pompala, bir dalga daha çıkar ordan...YTD
![]()
Kaç ihtimal var, ben sayamadım.
Bu kadar çoksa, teknik analiz veya EWP bir işe yarar mı?...Yani...arada bir..nasıl kullandığınıza, vadeye, tarza, piyasanın stoplamaya müsaade ettiği ölçüde yarar tabi..
Mesele risk yönetiminde...diğer ifadeyle, kasa yönetiminde...YTD
![]()
Yer İmleri