Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Yerli piyasacı borsacılar geçen hafta havlu attı en babası 2880 e kadar tutabildi malı.
Ağırlıklı takip ettiğim herkes 2750 civarı nakite geçti, mal gelecek mal alacaklar.
Bütün ülke erken boşaldı, malsız kaldı.
Şimdi düşse bi türlü, yeni gelinin şeye sarıldığı gibi sarılsalar, iyice düşürse.
Çıksa bi türlü, eller gitmez malı kucaklamaya, kucaklamadığın sürece de alan sürer yüklü aldı çünkü.
Trendlerde ve düşüşlerde, ilk kırılımı kaçırmayacaksın. Kaçırdın mı borsa pişmanlıktır malesef.
Buna istinaden, borsa portföyüm her zaman %100 maldadır, maldan çıkmak yasak bana.
Karşı bacağı ile oynarım long short ki portföy dengeye gelsin vs diye.
Ama short tan zarar yazmamayı başardım bu rallide, kendi adıma süper bi durum (batma huyum var)
Başka bir olay , bizim fonların portföyleri yabancı fon ve hisse olanları inceleyin batmış şirketleri bile görürsünüz
bu olayı fon yöneticisine yazmıştım , niye bu tür şirketlerin hissesini alıyorsunuz diye gelen cevapta , o şirketin hisselerinin karşılığını müşterilerimize yansıtmıyoruz şeklindeydi
oldu canım cebimden ödedim deseydin bari
şu anda bile en baba fonların birinde hepsi burada hissesi var ,ama bunların yerli hisselerine baktığımız da hiç gözaltı pazarı veya alt pazar hissesi göremezsiniz , vatandaş yerli hisseyi bilirde yabancının ne olduğunu araştırmaz
Komplo teorilerime göre bence her ülkenin yurt dışında ne olur ne olmaz parası vardır onunla işlem yapıyordur. Zaman zaman diğer ülkelerin piyasalarında da garip işlemler oluyor araştırıyorlar bulamıyorlar.
Eskiden işlem girişinde müşteri numarası yoktu, karlı işlemler kasaya, zarardaki işlemler fona yapılıyordu, sonradan o değişti.
Öte yandan frontçuluk ve insider her zaman vardır.
Yer İmleri