Sayfa 238/1024 İlkİlk ... 138188228236237238239240248288338738 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 1,897 - 1,904 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
    Hmmm anladım
    Mr. Erdoğan ve Türkiye'nin % 50'si gibi, kim takar rating şirketlerini diyorsunuz yani.
    (Ama iletiyi değiştirmişsiniz) bende yukarıdaki cümleyi yok sayıyorum.

Big short değilde, dün gece en son 'Black Mirror-White bear' izledim.
    Önce bölümün başrol oyuncusu kadına baktım.
    Sonra Türk halkına baktım.
    Bu kadar mı benzer dedim.

2. düşerken alması iyide yükselirken satıp fiyatı baskılaması yatırımcı için iyimi

3. Dünyada birileri birilerine $247 trillion borçluymuş bakalım hır çıkmadan uzlaşacaklar mı!
    Rezerv para "Kolay para" olunca böyle oluyor demek ki...
    Rezerv para "Zor para" para olunca ne olacak allah bilir...

Global debt hits a new record at $247 trillion
    https://www.cnbc.com/2018/07/11/glob...-trillion.html

4. Son not indirimleri sonrası Türkiye’nin notu Arjantin, Yunanistan ve Fiji ile aynı seviyeye geldi.
    Türkiye 5 yıllık CDS bu 3 ülke ile aynı yerde, yani ortalama 450-500 baz puan seviyesinde.

Ver mehteri.!!!

#Turkey's doom loop! (Chart made by JPM)
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    Dublin/Manchester/Sofia/Galway
    Gönderi
    1,551
     Alıntı Originally Posted by NYIT Yazıyı Oku
    Son not indirimleri sonrası Türkiye’nin notu Arjantin, Yunanistan ve Fiji ile aynı seviyeye geldi.
    Türkiye 5 yıllık CDS bu 3 ülke ile aynı yerde, yani ortalama 450-500 baz puan seviyesinde.

Ver mehteri.!!!
    Yunanistandan iyi durumda hiç olmadık. Sadece ilk krize girdiklerinde yaklaşıp eşitlenmiştik. Şu an notlarımız eşitse yunanistan aleyhine bence...
    Ytd

7.  Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    #Turkey's doom loop! (Chart made by JPM)
    negatif geribesleme: denge durumuna getiren geri beslemedir.
    pozitif geribesleme: sürekli etkisini arttıran geri beslemedir.

yani yanlış yazılmış. buradaki aslında pozitif geribesleme. tabii pozitif geribeslemenin etkileri kötü olacaktır...

nasıl ki bir banka batacak diye herkes parasını çekmeye çalışırsa o banka batmayacaksa bile batar, bir ülke borcunu ödeyemeyecek diye herkes o ülke tahvilini satarsa, tahvil fiyatları düşer, tahvil faizleri yükselir, ülke daha yüksek faizle borç almak zorunda kalır ve sonunda batar...

bu durumdan dolar basma yetkisi olan abd bile muaf değildir. eğer kimse abd tahvili almazsa, tahvil fiyatları düşer, tahvil faizleri yükselir, tahvil satabilmek için daha yüksek faiz vermek zorunda kalır. tahvile vereceği yüksek faizi ya vergileri yükselterek ya da para basarak karşılamak zorundadır. bir yerden sonra vergi oranlarını arttıramayacağı için para basacak ve paranın değerini düşürecektir. bu durumda da reel faiz alamayan insanlar para tutmak yerine altına, gümüşe para yatırmaya başlayacaklardır. bu durumda da abd'nin otoritesi zayıflayacaktır...

dolayısıyla finansal sistem dediğimiz sistem tamamen sakattır. ancak finansal sistemin sakat olmasının nedeni, insan dediğimiz canlı türünün sakat olmasıdır. insan türü değişmediği sürece, bundan milyon yıl sonra da aynı finansal, yönetimsel vb. sorunlar var olacaktır. arı ve karınca türü canlıların koloni sistemi ise doğru bir tasarımdır...
    Son düzenleme : mdemir; 18-08-2018 saat: 13:29.
    yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 238/1024 İlkİlk ... 138188228236237238239240248288338738 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •