Sayfa 239/1032 İlkİlk ... 139189229237238239240241249289339739 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,905 - 1,912 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1. Deutsche Bank'ın ABD'de sorunlu banka olarak listeye girmesi TR de dahil tüm dünyadaki banka hisselerine satış getirdi. 1.5 trilyon Euro aktifleri olan dev bir bankadır bu Deutsche Bank. HALKB tahtasının ırzına geçen kurumların başında da bu Deutsche geliyor, o yüzden ben şahsen Deutsche'nin boğuştuğu problemler beni mutlu ediyor. Madem HALKB'yi göçertenlerin başında geliyor, batsın gitsin. Aslında batsın gitsin demek kolay ama Deustsche batamayacak kadar büyük bir bankadır, o batarsa en başta Almanya batar, hatta ABD bile batma noktasına gelir çünkü interconnectivity (aralarında bağlılık) yüzünden dünyadaki tüm büyük bankalar birbirleriyle bağlantılıdır ve birbirlerinin varlıkların bilançolarında taşırlar, örneğin Deutsche'nin arz etttiği tahvilleirn bir kısmı JP Morgan'ın aktiflerindedir filan gibi. O yüzden Deutsche'nin batması imkansızdır, çünkü batarsa tüm dünya batar. Bu bankanın sebep olduğu satışlar geçici olmak zorundadır, buna bir çözüm üretecekler mecburen.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

ulus mu kaldı.
    ulusal devletler artık kağıttan kaplan
    gücü olmayan varlıklar.
    menşei nerede belli olmayan devasal şirketlerin elinde oyuncak.
    savaşlar bile bu şirketlerin özel orduları tarafından yürütülüyor.
    ulusalcılık milliyetçilik insanları öldürmek ve ölüme göndermek için kullanılan aparattan başka bir şey değil.
    ben insanlığın basit temel taşıyım.
    beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)

3. 31.3.2018 itibariyle özkaynakları 67 milyar Euro, aktifleri ise 1.5 trilyon Euro olan Deutsche'nin en büyük problemleri şunlar:
    a) 50 trilyon Euro'ya yakın türev pozisyonu taşıyor. Tüm dünyadaki toplam türev pozisyonların %10 u Deutsche'de. Bu pozisyonlardaki %1.5 luk bir zarar bankanın tüm özkaynaklarını sıfırlıyor. Adamların aldığı riske bakar mısınız? Merkel akıllı bir kadın ama maalesef deutche'deki riski görememiş.

b) Bankanın son yıllarda arz ettiği Co-co tahvilleri büyük bir risk arz ediyor. Bunlar Contingent convertibles (Cocos) olarak bilinir yani şartlar oluştuğunda banka tarafından hisse senedine dönüştürülebilen türden tahviller. Neden bunlar risk arz ediyor? Çünkü elindeki tahvilin "bankanın değersiz hisse senedine dönüştürüleceğine inanan" tahvil yatırımcıları bu tahvillerden ne pahasına olursa olsun fiyatına bile bakmadan çıkma eğilimine giriyor da ondan. Bunu yaparken de bankanın piyasada işlem gören tahvillerinin ırzına geçiyor ve fiyatlar göçüyor, bu durum da bankanın sermaye yeterlilik rasyosunu aşağıya çekiyor. Son derece büyük bir risk var burada.

c) Deutsche maalesef kâr elde edemeyen, sürekli zarar yazan bir bankadır. Bir türlü bu bankayı kârlı hale getiremediler.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

4. Dün ve bugün beni 10'dan fazla aracı kurum ve devlet bankası elemanı telefondan aradı. "Aselsan'ın halka arzına katılacak mısınız" diye sorup durdular. 21.35 tl ila 26.5 tl aralığında %15 lik (150 milyon lotluk) bir halka arz oluyor Aselsan'da. Bu fiyatlardan katılmayacağımı söyledim.

5. Bugün TR bankaları borsada sert satış yedi ve çoğu %5 gibi düştü ama HALKB göreceli olarak daha sağlam durdu. Dikkatimi çeken bir gelişme de bu oldu bugün.

6.  Alıntı Originally Posted by Drexty Yazıyı Oku
    Th üstad mayıs sonuna kadar % 75 yukarı % 25 aşağı ihtimali var demişti. Mayısta aşağı gitti % 7 düştü kağıt. Borsa kurdu profesyoneller yanılıyorsa biz ne yapalım herşey nasip kısmet seçimlerden sonra belirsizlik kalkar ofac neticelenir yüzümüz güler inşallah... sıkmayın canınızı
    Aynen böyle olacak %75 olasılıkla. OFAC seçimlerin ertesinde kararını açıklar.

7. BİST100 endeks daha da aşağı salabilir. Bugün karanlık odada hem endekste hem de HALKB dahil tüm büyük hisselerde 18:00-18:08 arası gerçekleşen hacim anormal yüksek ve toplam hacmin 10 da 1 i kadar.

8. Ağustosun sonundan bu yana dolu dolu tam 9 aydır HALKB satış yiyip duruyor ve hissede pozitif momentumun esamesi hala görünmüyor. 7 Ağustos 2017'de gördüğü 15.37 den 9 Mayıs 2018'de gördüğü 7.31 e kadar 9 aylık bir sürede %53 düştü TL bazında, bugün de 7.68 den kapadı yani 7.31 dibinin sadece %5 üzerinden kapadı. Nisan ayındaki işlem hacmi çok yüksekti ve 1.21 milyar lotluk bir hacim oldu yani her 10 işgününde 1 tedavüldeki 611M lot tümüyle el değiştirdi. Mayıs ayındaki işlem hacmi ise Nisan'dakinden de büyük oldu ve 1.45 milyar lot olarak gerçekleşti yani her 9 işgününde 1 tedavüldeki tüm hisseler el değiştirdi Mayıs ayında. Son 2 aylık işlem hacmi 2.7 milyar lota yakın gerçekleşti. Bu hacim anormal derecede yüksektir ve HALKB için tarihi bir rekordur. Bundan şu sonuçları çıkarabiliriz: a) Tahta artık tamamen al-sat ve sat-al tahtası kimliğine bürünmüştür. b) Gerçek alıcılarla gerçek satıcılar tahtada mevcut değil. c) Bu işlemler aracı kurumların kendi aralarında yaptıkları birbirilerinin cebinden para ütme babında işlemlerdir. d) Tahta artık tam bir kumar tahtasına dönüşmüştür. e) Hisse sahipsizdir. f) Böyle aşırı yüksek derecede işlem hacimleri genellikle ya hisse en tepedeyken ya da en dipteyken görülür.

Sayfa 239/1032 İlkİlk ... 139189229237238239240241249289339739 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •