Deutsche Bank'ın ABD'de sorunlu banka olarak listeye girmesi TR de dahil tüm dünyadaki banka hisselerine satış getirdi. 1.5 trilyon Euro aktifleri olan dev bir bankadır bu Deutsche Bank. HALKB tahtasının ırzına geçen kurumların başında da bu Deutsche geliyor, o yüzden ben şahsen Deutsche'nin boğuştuğu problemler beni mutlu ediyor. Madem HALKB'yi göçertenlerin başında geliyor, batsın gitsin. Aslında batsın gitsin demek kolay ama Deustsche batamayacak kadar büyük bir bankadır, o batarsa en başta Almanya batar, hatta ABD bile batma noktasına gelir çünkü interconnectivity (aralarında bağlılık) yüzünden dünyadaki tüm büyük bankalar birbirleriyle bağlantılıdır ve birbirlerinin varlıkların bilançolarında taşırlar, örneğin Deutsche'nin arz etttiği tahvilleirn bir kısmı JP Morgan'ın aktiflerindedir filan gibi. O yüzden Deutsche'nin batması imkansızdır, çünkü batarsa tüm dünya batar. Bu bankanın sebep olduğu satışlar geçici olmak zorundadır, buna bir çözüm üretecekler mecburen.
27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.
Yer İmleri