Sayfa 24/719 İlkİlk ... 1422232425263474124524 ... SonSon
Arama sonucu : 5748 madde; 185 - 192 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

Bilgi için teşekkürler. Xtandi (enzalutamid) molekülün küresel cirosu aşağıdaki linkte 4 milyar doların üzrinde görünüyor, oldukça yüksek ciroya sahip. Patenti ile ilgili de 2026-2027 gibi tarihlere rastladım. Son dönemde bulduğumuz bir çok moleküllerde patent tarhileri 2025 sonrasını işaret ediyor. Sanırım bu tarihleri görmeden elden çıkarmayacağız devaları

https://www.drugdiscoverytrends.com/...armaceuticals/

2. Umarım 'UV yatırım kötü gitmiş yatırım' lafı gerçekleşmez

Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    https://www.reuters.com/markets/euro...es-2022-01-20/

potansiyel satış gündeme geldiğinde bu işlem de bizim için işlem çarpanları bakımından emsal olabilecek nitelik (Zentiva'nın iş alanı) ve nicelikterdir (Zentiva'nın cirosu). Polpharma - Zentiva işlemi henüz gerçekleşmemiş; müzakere aşamasındadır..

Yakın vadede gerçekleşmiş bir diğer emsal işlem Pharmathen satışı idi (bu başlıkta yazılmıştı)..
    Sn Maslak1,
    Zentiva ile çok da emsal olabilecek gibi gözükmüyor , yanılıyor muyum bilmiyorum ama zentiva nın finansallarına ulaşamadım ama sadece çalışan sayısından yola çıkarsak Zentivanın 4.700 çalışanı var , devanın 2.300 . Yani 2 katı büyüklük var , daha önce aynı büyüklükte olan pharmathen için de 2 mia usd değer için , zentivada 4 mia usd değer biçilmesi normal , ben devayı değerini 2 mia usd olarak düşünüyorum.
    Saygılarımla

4.  Alıntı Originally Posted by value investor Yazıyı Oku
    Sn Maslak1,
    Zentiva ile çok da emsal olabilecek gibi gözükmüyor , yanılıyor muyum bilmiyorum ama zentiva nın finansallarına ulaşamadım ama sadece çalışan sayısından yola çıkarsak Zentivanın 4.700 çalışanı var , devanın 2.300 . Yani 2 katı büyüklük var , daha önce aynı büyüklükte olan pharmathen için de 2 mia usd değer için , zentivada 4 mia usd değer biçilmesi normal , ben devayı değerini 2 mia usd olarak düşünüyorum.
    Saygılarımla
    sayın value investor,

"... çarpan bakımından.." emsal olduğunu belirtmiştim. Örnek; ebitda çarpanı, ciro çarpanı, pipeline bilgisi, 2 firmanın yetkinliklerinin karlılaştrılarak değerleme yapılması.. fiyatlamada mutlaka en değerli konu indirgenmiş nakit akımları hesabı olur.. ayrıca, yakın zamanda gerçekleşmiş emsal işlemlerdeki fiyat/favök, fiyat/ciro gibi çarpanlara da bakılır.. bistteki firmalarda fk üzerinden konuşulduğu gibi bakılır..

deva için 4 milyar USD tabi ki şimdiki finansallara göre uzaktır. şöyle bakmak lazım; devanın sürdürülebilir favök rakamı Zentivanın yarısı ise, diğer faktörler sabit/aynı kalmak kaydı ile, fiyatı da Zentivanın yarısı olur.

5. FED faiz arttıracak diye dış borsalar düştü,Ukrayna sorunları tedirginliği kullanıp aşağı basıyorlar. Sonrada korkanların senetlerini toplanacaktır.Yemezler, iyi bilançoyu bekleyeceğiz.

6.  Alıntı Originally Posted by Maslak1 Yazıyı Oku
    sayın value investor,

"... çarpan bakımından.." emsal olduğunu belirtmiştim. Örnek; ebitda çarpanı, ciro çarpanı, pipeline bilgisi, 2 firmanın yetkinliklerinin karlılaştrılarak değerleme yapılması.. fiyatlamada mutlaka en değerli konu indirgenmiş nakit akımları hesabı olur.. ayrıca, yakın zamanda gerçekleşmiş emsal işlemlerdeki fiyat/favök, fiyat/ciro gibi çarpanlara da bakılır.. bistteki firmalarda fk üzerinden konuşulduğu gibi bakılır..

deva için 4 milyar USD tabi ki şimdiki finansallara göre uzaktır. şöyle bakmak lazım; devanın sürdürülebilir favök rakamı Zentivanın yarısı ise, diğer faktörler sabit/aynı kalmak kaydı ile, fiyatı da Zentivanın yarısı olur.
    Sevgili Maslak 1 kardeşim o halde söylenenler üzerinden iz sürersem ortaya çıkan beher hisse değeri 10 usd olarak ortaya çıkmış oluyor yani,yanılıyormuyum?Sevgi ve saygılarımla...ytd tahmindir

7.  Alıntı Originally Posted by kutupbaşı Yazıyı Oku
    Sevgili Maslak 1 kardeşim o halde söylenenler üzerinden iz sürersem ortaya çıkan beher hisse değeri 10 usd olarak ortaya çıkmış oluyor yani,yanılıyormuyum?Sevgi ve saygılarımla...ytd tahmindir
    sevgili ortak, bist dışı satışta 2 milyar usd değeri ben makul görüyorum.. fiyatı besleyen hikaye ise şu olur:
    1-pandemi dönemi hariç; her yıl kutu bazında %4 civarı büyüyen orta derecede önemli pazarda kurulmuş,
    2-uluslarası satış payı hızlı büyüyor,
    3-son derece yeni bir jenerik porföyü var (pipeline,yani gelmekte olan ürünler, dahil),
    4-biyoteknoloji çalışması var ve en az 1 molekülün adını biliyoruz.
    5-küresel olarak en çok satan 20 ürün arasında 3 molekülü var (bunların sentezlenmesinin kolay olduğunu zannetmeyelim; kolay olaydı şimdi rivelimede 10 tane daha yeri marka olurdu.. oysa sadece devada var.. aynı şey depores için de geçerlidir; biizm dışımızda sadece 1 yerli firma vardır). bu bizim bildiğimizdir.. global top 20 içinde başka ürünlerinin olmadığını bilmiyorum..
    5-depores; geliştirilmesi zor molekül, hala sadece yerli olarak biz de var (ve 1 fomda 1 firma daha) ve global olarak da üretebilmiş şirket sayısı fazla değil
    6-maliyet etkin (cost effective) ar-ge.. en güçlü tarafı bu... ama en çok para eden ise portföy ve lansman sırası bekleyen ürünler listesidir (pipeline)..
    7-vergisel teşvikler,
    8-yerlileşmeye devlet desteği vs vs
    9-geniş portföy: zengin ülkelere de fakir ülkelere de satılabilecek ürün karması
    listeyi uzatabiliriz.

zayıf taraf: cirosunun hala önemli kısmı TR gibi CDSi yüksek ülkede olması.. yani, TRde olması hem avantaj hem de dezavantaj ..

özetle, 2 milyar usd yani, hisse başına 10 usd yanlış fiyatlama olmaz.. ilerleyen yıllarda fiyatlama hikayesi ve beklenti değişir.. hem TR değişir (İnşallah iyi yönde değişsin), hem de şirketin faaliyetleri değişir / gelişir.. fiyatlamada konjonktür de önemlidir tabi..
    alıcısı global orijinal veya jenerik firmalar (bol nakti olan ve/veya borçlanam kapasitesi olan firmalar var.... 2022de küresel satınalmaların artması bekleniyor.. ) veya başka foncular da olabilir...

benden de sevgi ve saygılar

8. enerji kesintilerinin bizi nasıl etkileyeceğine dair fikri olan var mı ?

Sayfa 24/719 İlkİlk ... 1422232425263474124524 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •