BİM eskiden ucuzdu, pazarda söz sahibi oldu artık ucuz falan değil, diğer marketlerle hemen hemen aynı fiyatlar
BİM eskiden ucuzdu, pazarda söz sahibi oldu artık ucuz falan değil, diğer marketlerle hemen hemen aynı fiyatlar
Hamdım Piştim Yandım
Bimi longlayıp endeksi şortladık. Hadi bakalım![]()
Ortada bir suç var ama bu ceza nedir arkadaş? O zaman tüm sektörlerdeki tüm bayilere de denetim yapın. Ki bu fiyat ayarlaması her zaman vardı.
Berbat durumlar.
Bu arada bimin patronu latif topbaş hem erenköy cemaati hem de nakşibendilikte muteber birisi. Rte telefonda abi diyordu. Cüneyt zapsu da abd seyahatinde tercüme yapıyordu. Akp nin washington lobisi idi. Neyse uzar gider.
audentes Fortuna iuvat
Ceza haklı filan değil. Biz yapmadık miki yaptı misali enflasyonun sorumluluğunu bunlara atmaya çalışıyorlar. Muz cumhuriyetine döndük iyice. BIM'in net kar marjı %2 ile %5 arasında değişiyor. Satış fiyatlarını %1 düşürseler kârı %20-30 düşecek durumda.Tüm fiyatlarında %2 indirim yapsa özsermayeden yemeye başlar. Bu kâr marjı ile mi %40-60 gıda enflasyonuna neden olmuşlar. Hele hele Migros, Carrefour her çeyrek zarar açıklıyorlar, özsermayeleri ekside. Ulan kedi buradaysa et nerede, et buradaysa kedi nerede. Yatırımcısına faydası olmayan güya fahiş fiyatçı satıcılar peh. Cahil cühela, bilmeyen 3-5M kişiye yuttururlarsa reis pahalılıkla mücadele ediyor diye ancak o kadar.
Bu kararlar ile MCSI endekslerinden çıkmaya doğru koşar adımlar ile gidiyoruz. BIM bu endeksin en ağırlıklı üyelerindendi. Yabancı yatırımcı yer mi senin enflasyon yalanlarını. Böyle kararlar alan bürokrasinin olduğu ülkeye yatırım yapar mı?
Amatör bir yatırımcıyım, yatırım tavisyesi değildir. Kendi analizlerimi sizinle paylaşıyorum, siz de sorgulamadan kabul etmeyin lütfen.
Nacinin gidişinde garantinim durumuna benziyor bim işi..
Garantiyi verirken erğliye yükeldilerdi..
Bimin sahibi de şirketlerini destekliyor.
Geri alım yapacaktır..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben insanlığın basit temel taşıyım.
beni yıkan kendi saltanatını yıkar.(şahanşahna)
haber düştüğünde 70 liraydı 60a kadar verdiler. fazla vereceklerini düşünmüyorum. graf bakmadın ama tekniğe uydururlar.
Yer İmleri