Sayfa 245/1024 İlkİlk ... 145195235243244245246247255295345745 ... SonSon
Arama sonucu : 8190 madde; 1,953 - 1,960 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by NYIT Yazıyı Oku
    Başkan arttırdığın %13-15 doları 9 günlük Deniz çuprasına bağla,çalışsın tatilde🤑🤑😜😜
    Çoktaan deep freeze dolduruldu ama yatırım tavsiyesi yasak
    Tüketim ekonomisi yerine oltaya yatırım yapmıştık ama bu sefer de yem fiyatları %100 zamlanmış.

2. herife bak, cumhuriyet döneminde yaptığımız hataları bir daha yapmasak diyor. bu ne cüret, bu ne bilgisizlik, bu ne donanımsızlık...

3. terbiyesiz herif cumhuriyet döneminde kucaktan kucağa oturulması diyor...

4. kim oturdu lan kucaktan kucağa, ******** herif, bu memleketin bu kadar şehidi var, söylesene, bu kadar gazi var, yeşil kuşak evladı, sen nasıl bu cumhuriyete hakaret edersin??? çabuk söyle kim kucaktan kucağa oturdu???

5. HALK, DEVALÜASYONUN ACISINI BİR SÜRE SONRA HİSSEDER
    Dış-borç-kolik bir ülkede (Türkiye diye okuyun) iktisadi kriz, döviz girişleri durunca başlar. Aynen bünyesi alkole alışmış bağımlının alkol alamayınca krize girmesi gibi, her ay belli miktar taze dolar girişi sağlayamayan Türkiye, kasılmaya ve titremeye başlıyor. Bu arazlar önce işadamları ve bankacılarda ortaya çıkar. Çünkü onlar, döviz borçlusudur. Sıradan vatandaşın döviz krizinden etkilenmesi fiyatlar artmaya başlayınca başlayacaktır. Ülkemizde "Yüzde 10 devalüasyon enflasyonu yüzde 1.5 artırır gibi bir söylem vardır. Bu oran, geçmişte belli zamanlarda belli şartlar altında yapılan gözlemlerden türetilmiştir. Kanaatim, bu geçiş oranının bugünkü şartlar altında daha yüksek olacağıdır.
    https://www.sozcu.com.tr/2018/yazarl...onomi-2582657/

6. Ülkemizde üretilen bakliyat fiyatları dahi doların artış azalışına göre tekel haline gelmiş bir kaç firma sayesinde belirleniyor.

Dolar düştü diye bakliyat alım fiyatını düşürüp çıktı diye artıran bu firmalar incelenmeli.

İç piyasada fiyat düşerse alır yurtdışına satarım mantığıyla hareket eden bu firmalar halkı öpüyorlar.

Devletin bu firmaların işleyişini çözüp ihracat yasağı getirmesi gerekir. Yoksa bu fiyat artışlarının toplu isyana yol açacağı günler yaklaştı.

Adam halkın gıdasını ihraç ediyor.

Geçen yıl nohutun çok pahalı olması sonucu(bütün dünyada böyle oldu) önüne gelen nohut ekmiş, iç tüketimin 10 katı üretim yapılmış. Ama markette geçen senenin nohutları 8TL den satılıyor.

A101 markette 950gr. tereyağı olmuş 37,5TL, raflarda 60-70TL ye tereyağı var.

Gıda uyanıkları zamları koyuyorlar koymasına da, ekonominin hızla çökmesine de sebep olduklarının farkında değiller, olması gereken üretimin artırılıp fiyatların düşürülmesidir. Bu da senin parana değer kazandıracaktır.

Ancak açıkgözlülük yapıp maliyetleri artmadığı halde dolar arttı zammı koyarım deyince tüketim düşecek, haliyle üretim azalacak.

Azalan üretim pahalılaşan fiyatlar demek(mesela batan tavukçular sebebi ile 2 katına çıkan yumurta fiyatları), yani bu durum TL'yi değersiz hale getirmeye devam edecek.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 245/1024 İlkİlk ... 145195235243244245246247255295345745 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •