Aslında emlak kazandırır da ,ne zaman aldığın kaçtan aldığın çok önemli.Aynen borsa gibi)))))))
Balon patladı, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar/euro bozdurup, yatırım yapmak mantıklı
Faizler inerse, şimdi almak mantıklı değil
Faizler inişe geçince alacağım, şimdi kiracılık daha karlı
ev alacak, para da yok, kredi çekip ödeyecek iş'de yok
Dünya malı dünyada kalsın, ben ahirete yatırım yapıyorum kardeşim, ne evi.
Aslında emlak kazandırır da ,ne zaman aldığın kaçtan aldığın çok önemli.Aynen borsa gibi)))))))
Gayrimenkul Değer Artış Kazancı Vergisi ile ilgili bilgisi olan yardımcı olabilir mi?
2016 aralık yılında 450 bin peşin alınmış konutun aralık 2019 yılında 720 bin e satılmasından dolayı bir vergi çıkar mı? internetten yaptığım hesaplamaya göre 760 bine kadar vergisiz satılabilir diyor ancak pek inandırıcı gelmedi. Bilgisi olan yardımcı olursa sevinirim.
bir boktan anlama meselesi değil de iki İngiliz birbirine evi hangi para birimi ile satacak? Londra'dan selamlar. sırf çalıştığım şirkette 4 kişi var Türkiye'de yazlığı olan.. kendi aralarında döndürdükleri bir satılık ve kiralık sistem var ki ev yabancıya (türk) gitmesin, huzur kaçmasın.
ha ama bu tabii ege/Akdeniz piyasa pound ile dönüyor anlamına gelmez. söylediğim senaryo devede kulaktır.
Girmiş olduğunuz tutarlara göre vergi ödemeniz çıkmamaktadır.
https://www.hesapkurdu.com/konut-kre...gisi-hesaplama
Ev almak çok ekstrem bir durum olmadıkça, uzun vadede çoğu enstrümanın altında getiri sağlar.
2001 buna bir istisnadır, hem ekonomik kriz, hem de deprem psikolojisi ile çok komik fiyatlara evler satıldı
Bir kere evi ev yapan, arsa payıdır. Ülkedede çoğu apartman dairelerinde oturuyor, yeni sitelerde oturuyor, arsa payı çok az bunların. Bu yapılar eskiyor, eskime payını telafi edecek kadar değer kazanmıyor arsaları.
Yatırım amaçlı ev alınmaz zaten, oturmak için alınır. Önemli olan oturduğum evin bnei mutlu etmesi, ha 1 milyon vermişim, ha 2 milyon beni ilgilendirmez ki. Sanki değer fırlayınca satacam kümese geçecem. Senin evin değer kazanınca diğer evlerde kazanıyor, yerine nasıl koyacaksın?
Yer İmleri