Sayfa 254/1023 İlkİlk ... 154204244252253254255256264304354754 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 2,025 - 2,032 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Herkesin ağzında kriz varsa kriz gelmez. Yıllardır güzel sağım oluyor. Adamlar dükkanı kapatmak istemezler; ben olsam ben de kapatmam 🙂
    kriz TL ci KY'e var.deval onları vuruyor. benim için 1$ yine 1$.hatta üstüne bonus faiz bile var.

2.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    neye el koyacak merak ediyorum o paralar bankada yok ki?çoktann kredi oldular.
    El koyma meselesi nedir. Sanırım konuyu takip edemedim. Bu el koyma nedir ve nereden çıktı açarmısınız.

3.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    bulunan bir şey yok ülkeye dolar girmedi ki,bir cebinden al diğer cebine koy hesabı.
    Abicim onlarda forekste kullanılır. Hemen kamu bankaları doların bu adice yükselişine dur der. Para olsun yeter. Borç harç devlet (hükümet) bu parayı kullanır.

Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    neye el koyacak merak ediyorum o paralar bankada yok ki?çoktann kredi oldular.
    Bende onu kastediyorum zaten..böyle bir çözüm olamaz..mantıklı değil..bir takım kısıtlamalar belki..

5.  Alıntı Originally Posted by MKELES Yazıyı Oku
    Abicim onlarda forekste kullanılır. Hemen kamu bankaları doların bu adice yükselişine dur der. Para olsun yeter. Borç harç devlet (hükümet) bu parayı kullanır.
    2-3 saat idare ederler,çerez parası.

Bu grafiği daha önce bir kaç kez yayınladım..doların yükselmesi açısından pek çok sebep sayılabilir ancak en temel sebeplerden biri bu grafiğin çağrıştırdıklarıdır..yılardır süregelen bu açık borçla ve son durumda daha çok portföy yatırımları ile finanse edilmekteydi..

Haliyle dışarıda bir sıkıntı yada sıkışıklık oluşunca tedirginlik had safhaya çıkıyor ve dolar artmaya başlıyor..diğer taraftan dingili kırmadan gidebilirsek doların bu artışı bir bakıma olumlu da karşılanabilir, mecburen..çünki bir şekilde döviz açığının azalmasına yardımcı olacaktır..ancak tabiki bedeli fakirlik olarak ödenecektir..

7.  Alıntı Originally Posted by colkutupayısı Yazıyı Oku
    El koyma meselesi nedir. Sanırım konuyu takip edemedim. Bu el koyma nedir ve nereden çıktı açarmısınız.
    Dth ların dış borç finansmanı için doğrudan reise bağlanması kastediliyor sanırım.. reis bir gün banka da benim piyasa da benim der mi acaba?? 😁

8.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Dth ların dış borç finansmanı için doğrudan reise bağlanması kastediliyor sanırım.. reis bir gün banka da benim piyasa da benim der mi acaba?? ��
    özel mülkiyete doğrudan el konulacak ha,komünizme geçiyoruz.

Sayfa 254/1023 İlkİlk ... 154204244252253254255256264304354754 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •