güncel takas
düne göre
city
10.50m
deuche
1.086 m
artı
güncel takas
düne göre
city
10.50m
deuche
1.086 m
artı
Varın gerisini siz hesap edin kargonun kar marjını hem de dolar bazında tl olarak da değil...Deniz de durum bu olursa olayın hava taşımacılığına yansımaması mümkün mü
Uzak Doğu, Amerika ve Avrupa pazarında başlayan navlun fiyatlarındaki (geminin yük taşıma ücreti) artışlar, dünyanın hemen her yerinde hissediliyor.
Navlun fiyatları 10'a katlanırken, konteyner bulmanın zorlaştığı belirtiliyor. Uzak Doğu-Avrupa hattında Kovid-19 öncesinde 2 bin dolar seviyesinde olan navlun fiyatlarının, 20 bin dolara dayandığı kaydediliyor.
https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/kon...aniyor/2368649
Thyao verileri kiyaslama yaparsak eğer en mantiklisi pandemi oncesi 2019 verileridir.
2019 ,,4 ceyrek bilancosunda 4,5 milyar kar gelmiş
O gunden bugune belki fiyatlar %50 artmıştır
Ayrica taşınan yolcu ve kargo verileri yakin gibi.
Ayrica o gun ile bugun ki ucak sayisi farkli, ve uçuş ağı bugun daha da geniştir.
Ekim ayi gelen veriler de çok güzel bence
Tüm bunları düşünürsek büyük bir ihtimalle 2019 daki verisi olan 4,5 milyarın ustunde kar gelmesi beklenebilir.
Bence THY için normale dondu denilebilir bundan sonra. Umarım eski gunler tekrar geri gelmez.
2022 nin daha iyi geçeceğini düşünüyorum
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır
Şu ortamda 4 ncu ceyrekte en kotu ihtimalle ben en az 3 milyar kar beklerim.
Tavsiye içermez kendi düşüncem dır.
2019 4 çeyrek kabaca net 2 milyar kar gelmişti,
2021 4 çeyrek 2019 daki yolcu sayından biraz düşük olacak ama onuda kargodaki artış ve yolcu,cargo ücretlerin yükselmesi fazlasıyla telafi edebilir diye düşünüyorum,bende şahsen 3-4 arası kar bekliyorum.
Kasım'da da 9 günlük ara tatil cuma akşam başlıyor!!!
Y.t.degildir.
Yer İmleri