-
Marvel Comics, Spider-Man serisinin ilk cizgi filmi Amazing Fantasy'i 15 Agustos 1962 tarihinde yayinladi.
-
2 Akademi, 2 Golden Globe, 3 BAFTA Odulu sahibi Meksikali yonemen Alejandro González Iñárritu'nun dogum gunu (15 Agustos 1963)

-
Belcikali surrealist ressam René (Francois Ghislain) Magritte'in olum yildonumu (15 Agustos 1967)
"Gorulebilir'in saklanmis olabilecegini, ama gorulemeyen'in bilinebilecegini ya da bilinemeyecegini ve daha fazla bir sey olmadigini hatırladigimizda, ilgi cekici yani ortadan kalkan bulanik bir edebiyat yuzunden, belli bir zamandan beri 'gorulemeyen'e garip bir oncelik tanindi. Oysa gorulemeyene gorunenden daha fazla onem vermek ya da bunun tersini yapmak icin bir neden yok." (Michel Foucault'a yazdigi mektuptan)

"Il y a depuis quelques temps, une curieuse primauté accordée à 'l’invisible' du fait d’une littérature confuse, dont l’intérêt disparaît si l’on retient que le visible peut être caché, mais que ce qui est invisible ne cache rien : il peut être connu ou ignoré, sans plus. Il n’y a pas lieu d’accorder à l’invisible plus d’importance qu’au visible, ni l’inverse."
L'assassino minacciato (The Menaced Assassin, 1926)

Gli amanti (The lovers, 1928)
.jpg)
https://www.youtube.com/watch?v=7c4oyCyFmR0
-
Woodstock Muzik ve Sanat Fuari, 15 Agustos 1969 tarihinde New York, Max Yasgur'in Sut Ciftligi'nde basladi.

-
Ingiliz - Amerikan rock grubu Fleetwood Mac, derleme albumu The Pious Bird Of Good Omen’i 15 Agustos 1969 tarihinde Blue Horizon etiketiyle piyasaya surdu.
-
2 Akademi, 2 Golden Globe, 2 BAFTA Odulu sahibi Amerikali aktor, yonetmen ve yapimci (Benjamin Géza Affleck-Boldt) Ben Affleck'in dogum gunu (15 Agustos 1972)

-
Francis Ford Coppola’nin yonettigi, Martin Sheen, Marlon Brando, Robert Duvall’in rol aldigi Kiyamet (Apocalypse Now), 15 Agustos 1979’da Amerika’da vizyona girdi.

"Usturanin kenarinda surunen bir salyangoz gordum. Bu benim hayalim. Bu benim kabusum. Usturanin kenarinda surunup kaymak ve hayatta kalmak. / Ho osservato una lumaca strisciare lungo il filo di un rasoio, questo è il mio sogno, è il mio incubo: strisciare, scivolare lungo il filo di un rasoio e sopravvivere. / I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream. That's my nightmare. Crawling, slithering, along the edge of a straight... razor... and surviving."
-
Led Zeppelin, 8. studyo albumu In Through the Out Door'u 15 Agustos 1979 tarihinde Swan Song etiketiyle piyasaya surdu.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri