Sayfa 27/59 İlkİlk ... 17252627282937 ... SonSon
Arama sonucu : 466 madde; 209 - 216 arası.

Konu: COSMO - Cosmos Yatırım Holding A.Ş.

1. 92.85 tavanda bekleyen 19.166 lot
    Son düzenleme : lotcu; 07-11-2022 saat: 18:51.

2. 08 Kasım 2022 kapanışımız 99.50 tl den geçti satış vardı 6700 küsur .....

3. Ve tarih 9 kasım 2022 büyük gün .Bugün bilançomuz karnemiz açıklanacak.Bugün bizim bayram günümüz.

4. Neden COSMO YATIRIM HOLDİNG tekrar yazalım.Kontrolmatiğin iki patronu var SAMİ ASLANHAN ve ÖMER ÜNSALAN .ÖMER ÜNSALAN Ağustos başında COSMOS u satın aldı ve günümüze kadar 4 iştirak yaptı ve önceki iştirak enerji ofisini sattı.

Şimdi Tuncay Turşucu ve yatırımcı sunumlarının da katkısı ile yaklaşık 2 ay önce ''Kontrolmatik gelecek 5-10 yılda borsamızın piyasa değeri en yüksek şirketi olabilir.Çünkü Sami ve Ömer Ünsalan Elon Musk gibi yeni teknolojilerden ve sürdürülebilir karlılığı yüksek sektörlere yatırım yapıyorlar ve değişken iş kollarında işler yapıyorlar.Yani bu iki kişinin BEYNİ ZEHİR dedim.

E şimdi bu ZEHİR BEYİN lerden ÖMER ÜNSALAN piyasa değeri ben ilgilenirken 180 milyonlarda olan bir şirketi borsadan almıştı.Yani neden borsa dışında bir yatırım holding kurup bunu 2 yıl sonrası borsay sokmadı?Demek ki öyle gelişmeler olacaktı ki 2 yıl bekleyemeyecekti.Bu yüzden de halka açık olan COSMO YATIRIM HOLDİNG i satın aldı.

O zaman kontrolmatikte çok yüksek hedeflere sahiptim ama o zamanlar kontrolmatik 44-45 tller civarında idi.Piyasa değeri de 9 milayr mı neydi.Yani Cosmo nın piyasa değeri çok çok küçük idi.Şöyle dedim daha COSMO da ortada hiçbir iştirak yokken ''2 yılda 250 milyon piyasa değeri ile borsaya giriş yapan kontrolmatik i piyasa değeri 10 milyara yükselten Ömer ÜNSALAN şu an piyasa değeri 200 milyon bile olmayan COSMO nun piyasa değerini 2-3 yılda kimbilir ne hale getirir?'' dedim.İşte o zamanlar ortada bir iştirak dahi yoktu ve sadece eski iştirak enerji ofisi vardı.''Bu Ömer Ünsalan ne yapar eder bu COSMO ya iştirakler katar,o iştirakler de zamanla büyük işler alır o şirketlerin piyasa değeri patlar.Ve yeni iştirakler de arkasından gelir.'' dedim.

O zaman için kontrolmatikteki bu yükselişi öngörmüştüm.Ama şöyle bir hesap yaptım.''Kontrolmatik in piyasa değeri 2-3 yılda 100 milyar tl olsa 10 kat prim potansiyeli eder.Ama cosmo 2-3 yılda 5 milyar piyasa değerine ulaşsa 25 kat ,ama 10 milyar piyasa değerine ulaşırsa 50 kat prim potansiyeli yapar .'' dedim.

Ama cosmo daki büyük hedeflerimin gerçekleşmesi de KONTROLMATİĞİN büyümesine bağlıydı.Çünkü benim planımda kontrolmatik yeni yeni işler projlerle büyüyecek ve COSMOS YATIRIM HOLDİNG de garanti olarak kontrolmatiğin büyüyen işlerinden birşeyle kapacak.Artı olarak da Selahattin Kartal ın şirketlerinden birşeyler kapacak.Ve de normal piyasadan da birşeyler kapacak ve COSMOS YATIRIM HOLDİNG büyüyecekti.Ben hiçbir zaman piyasa değeri olarak COSMOS YATIRIM HOLDİNG KONTROLMATİK i geçecek demedim ben COSMOS YATIRIM HOLDİNG in prim potansiyeli olarak KONTROLMATİĞİ GEÇECEĞİNİ iddia ettim.

Kontrolmatik COSMO nun babasıdır ,abisidir.Kontrolmatik in yükselişine ben elinde kontrolmatik olanlardan daha çok seviniyorum neden çünkü ben de COSMO da var ve kontrolmatik in yükselişi COSMO yu da destekleyecek ve uzun vade de COSMO nun getiri potansiyeli KONTROLMATİK i açık ara geçecek.

Biraz uzun oldu ama COSMO ve KONTROLMATİK hikayemi anlatayım dedim.COSMO yu piyasa bilmiyor.Anlatayım dedim.Zamanla iştirakleri de anlatırım.Bakalım bugün gelecek olana faaliyet raporunda iştiraklerin ciroları şeffafça açıklanacak mı? Tek tek açaıklanırsa çok iyi olacak .Faaliyet raporlarındaki ayrıntılar önemli olacak.Hadi hayırlısı bakalım.

5. Bugün kü gelecek bilanço 30 Eylül e kadar.İştiraklerden biri 12 eylül diğeri 15 eylük diğeri 27 eylül olduğu için bunların etkisi çok çok az olacaktır.Panel smart iştirakimiz de zaten 12 ekim olduğu için o bilançoyu etkilemeyecek.Bizim bilanço beklentimiz asıl son çeyreği kapasayan ve şubat sonu mart başında gelecek olan 4.çeyrek bilanço olacak.

Bu yüzden bugünkü gelecek bilançoda net kara değil faaliyet raporundaki iştiraklerle ilgili kısımlarda bir ayrıntı ,ışıltı ,geleceğe dönük bizi ümitlendiren bir mesaj verilir mi ona odaklanacağız.Bilançodan beklenti içinde olmamak lazım.Ha olurda güzel sürpriz bir sonuç gelirse zaten lotlarımız elimizde ve bu gelişmeden çok büyük bir mutluluk duyarız .

6. 100.00 satıcılı kapattık.Hiiiiiçççç önemli değil.Bilançoyu bekliyoruz.Fazla bir beklentimiz yok baştan söyleyeyim.

7. Ama faaliyet raporunda geleceğe yönelik ümit verici işaret fişekleri var mı onu bekliyorum.

8. Ömer Ünsalan ilk bilançoda bizlerin yüzünü güldürdü.15 milyon 9 aylık kar.Daha ne isteyelim?

Sayfa 27/59 İlkİlk ... 17252627282937 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •