Sayfa 274/1002 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374774 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 2,185 - 2,192 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by KAPICI Yazıyı Oku
    Dolar riskini alanlar hata yaptı,Tusiad ve CHP faizin yükselmesini istiyordu,faizde yükselyseydi dolar yine düşecekti.

YTD
    İş Bankası yeni genel müdürü daha kafası temiz birisi. Bizim bildiğimiz yöntemler genelde faiz yolu ile oluyor, burada bizim aklımıza gelmeyen bir yöntem var, bizim de iğneyi kendimize batırmamız ve daha innovatif ürün geliştirmemiz gerekir dedi.

TUSİAD'ın mantığı kendi içinde doğru. Adamların sayısı az ama hakları ve etkileri fazla. İktidarlar kendi adamlarını tutuyor, mecburen yurt dışında para tutuyorlar veya kaldıramayacakları risklere girmiyorlar. Toplantıda yeterince alkışlamadın der sana vergi memuru gönderir bitirir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

2.  Alıntı Originally Posted by KAPICI Yazıyı Oku
    Dolar riskini alanlar hata yaptı,Tusiad ve CHP faizin yükselmesini istiyordu,faizde yükselyseydi dolar yine düşecekti.

YTD

Bu konuda yukarıda da yorumum var.

YTD

3.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    İş Bankası yeni genel müdürü daha kafası temiz birisi. Bizim bildiğimiz yöntemler genelde faiz yolu ile oluyor, burada bizim aklımıza gelmeyen bir yöntem var, bizim de iğneyi kendimize batırmamız ve daha innovatif ürün geliştirmemiz gerekir dedi.

TUSİAD'ın mantığı kendi içinde doğru. Adamların sayısı az ama hakları ve etkileri fazla. İktidarlar kendi adamlarını tutuyor, mecburen yurt dışında para tutuyorlar veya kaldıramayacakları risklere girmiyorlar. Toplantıda yeterince alkışlamadın der sana vergi memuru gönderir bitirir.
    Evet müdürün bu yorumunu okudum.
    Bakalım ilerleyen günlerde neler olacak,karşı hamle olacak mı.?(Biden konusu var)
    Tusiad'ın bu uygulama hakkında haberi olmaması bence mümkün değil,mutlaka sızıntı olmuştur.

YTD

4.  Alıntı Originally Posted by KARADUMAN Yazıyı Oku
    Sen 18 i göstermişsin..12-14 den sana kolay kolay dolar satmazlar..hileli oyunun başlangıcı yanlış oldu..allah şaşırttı belki
    Dolar satmak diye birsey yok zaten abi. Bu oyunda ulkeye giren cikan yeni bir cent bile yok. Alinin Velinin emanette dolari var kasada. Kasa sahibi diyorki sen nabacan dolari gel ben senin kazancin olacaksa TL olarak vereyim sana ama kurallarim var diyor. Yani kasa cakili olan dolari istiyor. DTH karsiligi ZK da duran dovizi nete alalim diyor.

Diger taraftan TL mevduatta durana aman diyor DTH a gecme. Doviz bazli kredi isi yas. Bunu TL swap etmenin maliyeti yuksek kurtarmiyor. Sen TL de kal. Ben dovize gecmis gibi senin karin olursa Hazineden verecegim diyor. TL de kal diyor.

Yani ulkeye ne giren ne cikan bir cent dahi yok.

5. Hayat sigortalarında tatışma vardı. Devlet atıyorum beklenen ölüm yaşını 75 diyor, sigortacılar kurtarmaz 85 olsun diyorlar. Hayat sigortası gelişemiyor. Orası gelişse Reverse Mortgage yaygınlaşır.

6. Dolarda bu havayı yakalamışken yılı
    "en düşükten"
    kapatmak isteyebilirler..

7. Kurun önce çok düşmesi sonra yukselmesi sonra tekrar düşüp tekrar yukselmesi .. gibi gibi dalgalanması hazineye inanılmaz zarar yazar bu sistemde... seneyi 12.5 kurla başlayıp 14 kurla bitirsen bile bir bakarsın bazı mudilere %60-70 fark ödemişsin...

Onun yerine kontrollu şekilde yukselmesi hazine için en makul senaryo; nasılsa %14 bankanın cebınden çıkıyor, her ay %1 civarında artacak bir kur hazine için en optimal olanı... Biraz kafaları çalışıyorsa düşmeye yeltenirse alım yapıp rezerv arttırıp, kafasını kaldırdığında aldıklarını satarak dar bantta hafif yukselen kanalda tutarlar...

Tabi bu başlangıçta çok talep olacağı varsayımıyla...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

8. TUSİAD şöyle haklı, normalde şirketine muhasebeci olarak almayacağın adamların karşısında eğilmek gerekiyor, karizman gidiyor.

Devlet de haklı, 3-5 milyar dolar komik rakamlar ve global değilsin sana çok itibar etmiyor.

Samsung, Apple, Tesla vs başkanı olursan iş değişiyor.

Sayfa 274/1002 İlkİlk ... 174224264272273274275276284324374774 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •