Sayfa 275/1002 İlkİlk ... 175225265273274275276277285325375775 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 2,193 - 2,200 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    TUSİAD şöyle haklı, normalde şirketine muhasebeci olarak almayacağın adamların karşısında eğilmek gerekiyor, karizman gidiyor.

Devlet de haklı, 3-5 milyar dolar komik rakamlar ve global değilsin sana çok itibar etmiyor.

Samsung, Apple, Tesla vs başkanı olursan iş değişiyor.
    HT tv de sn.Muharrem İNCE'nin teketek te tekrarı var.
    Öyle anlatıyor ki sanki parası olan bu ülkede suçlu.
    Sistemi baştan sona yenilemek lazım,herkes yerini bilmeli.
    sn.Ali KOÇ'un durumu ortada.
    Tesla Elon bu ülkede olsa neler yaşanır?

2.  Alıntı Originally Posted by tospa Yazıyı Oku
    Dolar satmak diye birsey yok zaten abi. Bu oyunda ulkeye giren cikan yeni bir cent bile yok. Alinin Velinin emanette dolari var kasada. Kasa sahibi diyorki sen nabacan dolari gel ben senin kazancin olacaksa TL olarak vereyim sana ama kurallarim var diyor. Yani kasa cakili olan dolari istiyor. DTH karsiligi ZK da duran dovizi nete alalim diyor.

Diger taraftan TL mevduatta durana aman diyor DTH a gecme. Doviz bazli kredi isi yas. Bunu TL swap etmenin maliyeti yuksek kurtarmiyor. Sen TL de kal. Ben dovize gecmis gibi senin karin olursa Hazineden verecegim diyor. TL de kal diyor.

Yani ulkeye ne giren ne cikan bir cent dahi yok.
    Bir adam düşün, boyacılık, garsonluk yapamıyor zor geliyor veya beceremiyor.
    Sonra bir siyasi veya bürokrat kanalı ile kamuda işe giriyor. Maaşını alınca bankaya bunu dolara çevirin diyor, banka da bir tuşa basıyor ve okus pokus , hooop "dolar mevduatı" oluyor.

Ertesi ay yine , yine... ve böyle milyonlarca insan olduğunu düşün...

...Banka mevduat hesapları DTH ağırlıklı oluyor. Şimdi bu DTH hesapları nasıl yaratıldı, bir mal üretip yurtdışına sattılar döviz mi getirdiler.?...

3.  Alıntı Originally Posted by KAPICI Yazıyı Oku
    HT tv de Muharrem İNCE'nin teketek te tekrarı var.
    Öyle anlatıyor ki sanki parası olan bu ülkede suçlu.
    Sistemi baştan sona yenilemek lazım,herkes yerini bilmeli.
    Populizm gerekiyor, iktidarı fakirler belirliyor. Beyt-ul Mal vs dini söylemler de geçiyordu bugün.

Eski filmlerde fabrikatör Hulusi Kentmen vardı rol model adamın ahçısı, şoförü, uşağı, hizmetçisi, koruması, sekreteri, konağı arabası vs çok göze batmıyordu. Şimdi cuma namazına gidiyor mu ona bile bakılıyor.

Sosyalizm, Soyal demokrasi diyen pek kalmadı. Kollektif sistemi milliyetçiler ve dindarlar savunuyor gibi.

Güzel ve dünya şartlarına ve insan yapısına uygun akılcı ve din ile çelişmeyen gelişmeci kollektif sistem üretilebilir.
    Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
    "Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."

4.  Alıntı Originally Posted by ariston Yazıyı Oku
    Populizm gerekiyor, iktidarı fakirler belirliyor. Beyt-ul Mal vs dini söylemler de geçiyordu bugün.

Eski filmlerde fabrikatör Hulusi Kentmen vardı rol model adamın ahçısı, şoförü, uşağı, hizmetçisi, koruması, sekreteri, konağı arabası vs çok göze batmıyordu. Şimdi cuma namazına gidiyor mu ona bile bakılıyor.

Sosyalizm, Soyal demokrasi diyen pek kalmadı. Kollektif sistemi milliyetçiler ve dindarlar savunuyor gibi.

Güzel ve dünya şartlarına ve insan yapısına uygun akılcı ve din ile çelişmeyen gelişmeci kollektif sistem üretilebilir.
    Paylaşımcı olmak lazım,şirketler öncelikle kendi çalışanlarını ortak etmeli ki çalışan kendini bu kurumun paydaşı olduğunu hissetmeli.

Bazı patronlarda çok göz önünde bulunmak istiyorlar,spor kluplerinde yönetici oluyorlar.
    Mesela EREN Holdingin sahibini ülkemizde çok kimse bilmez,tanımaz,adam ile aynı mekanda yemek yersin kim olduğunu bilmezsin.
    Öz sermaye olarak Koç ailesi kadar varlıklı aile.Bu aileye benzer çok zengin var ülkemizde.

https://www.ekonomist.com.tr/soylesi...-oteledik.html

5. Bugün BBHT'de bir söz geçti. Şimdi internetden buldum.

"Bir şeyin nedenini öğrenmeyi kral olmaya yeğlerim- Demokritos"

https://tr.wikipedia.org/wiki/Demokritos

6. Ben de gördüğüm rüyaları dünya gerçekliğine değişmem. Normalde unutuyorum mesela dün rüyamda iki dörtlük gördüm. Bunların biri Yunus Emre diğeri Mevlena sözü deyip dikkat etmedim, sonra da unuttum. Yoksa iki dörtlük de ben söyleyebilirdim. Gündüz bir şey uyduramıyorsun.

Eskiden iptal edilen lise diploması veya el freni tutmayıp geriye kayan araba dışında bir şey görmezdim. Ekşi sözlükten baktım yaygın bir rüya türüymüş.

7. Demokritos gibi insanlar(bilim adamı-sanatçı-yazar) çok özel kişiler,sanki dünya'ya farklı görevler için yaratılmışlar.
    Modern insanlığın temel taşları.
    Vatikan'daki heykeller insan üstü yapıtlar.
    Nedenleri,niçinleri öğrenmek önemli.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    usd %2,7 aşağıda...12,36...aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık...dolar yükselse bir dert düşse bir dert...dün ito başkanı AVGADİÇ doların bu seviyelerde tutulması iyi olacaktır demişti...yani kurun daha da düşmesi ihracat yapan firmalara yaramaz demek istedi...bakalım nerede hangi seviyede kalması sağlanacak...

Sayfa 275/1002 İlkİlk ... 175225265273274275276277285325375775 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •