Son yıllarda merkez bankaları altın toplama işine girmişler. Özellikle Rusya. Her ne kadar toplam talebin %10 u kadar alsalarda, önemli işaret. Toplayanlar arasında ilk üçte ÇİN in olmamasına şaşırdım. Geleceğin parası olarak USD hariç kendi kontrollerindeki bir birimi hayata geçireceklerse, ALTIN önemli bir seçenek. Diğer alternatif ise, DİGİTAL PARA'lar. ABD o konudada önde gidiyor, bitcoin i epey yaydılar. Çin ne düşünüyor acaba, onun planı çok önemli.
Epey eski yazılarımda, özellikle son 70 yılda dünyayı büyük ölçüde yahudilerin yönettiğini, daha öncede batı ülkelerini yönettiklerini epey bi anlatmıştım. Her türlü insanlık dışı yöntemi kullanıyorlardı. Özellikle savaşlar ve krizler en önemli araçları. Gizli servislerle ülke yönetimlerini belirlemeleri ise ikinci en önemli araçları sayılır. Peki geleceğimizde yahudi kontrolundemi geçecek. Dünyada 12 milyon yahudi ve 7 milyar diğer insanlar var. 7 milyarı tam anlamıyla köleleştirebileceklermi. Sanırım tek rakipleri Çin şu anda ama Çin'inde askeri kabiliyetleri, ABD ile baş etmeye henüz yeterli değil. 20 yıl sonra yetebilir ancak şu an Rusya olmasa batı ülkeleri Çini 3 ayda yerle bir eder. Peki 20 yıl sonra baş edemeyecekleri bir ülkenin GÜÇLENMESİNE İZİN VERECEKLERMİ. Şu an için Çini içten parçalamaya ve ekonomik numaralarla engellemeye çalışıyorlar. Ancak Çin yönetimi akıllı bir politika ile hızlı ilerliyor. tersine ABD ise 50 yıldır aşırı para bolluğu ile obezleşip aptallaşmış durumda. ABD de çin ile GELECEKTE baş edemeyeceğini, kendilerinin dolayısı ile yahudilerin yok olacağının farkında(sanırım). Bundan tek kurtuluş yolları, HEMEN BİR DÜNYA SAVAŞI ÇIKARARAK çini bombalarla dümdüz etmek. Asya ve ortadoğuda her yerde karışıklıklar artıyor. Rusya, Çin ve ABD pek çok yerde karşı karşıya eller tetiklerde bekliyorlar... Şu an için savaş beklenmiyor ancak yahudiler dünya savaşını kurtuluş olarak görüyorlarsa, karışıklıklar hızlanacaktır. O sebeple şimdiden büyük şehirlerden taşınmanın planlarını yapsak iyi olur. 2 nükleer bomba en büyük şehirlere, ülkeyi teslim al. Niye yıllarca savaşacaksınki.
Elon Musk tan bahsetmiştim ama buradamı yazdım bilmiyorum. Dahi muamelesi görüyor ama dahi olmadığını gördüm. İyi bir girişimci o kadar. Pek çok saçma sapan yatırıma büyük paralar gömdü, oradan belliki dahi değil. Sadece otomobil ve pil üretimine odaklansaydı, bugünki zor duruma düşmezdi. Ama tünel trenleri ve uzaya yolculuk gibi bilgi birikimi olmadığı yerlere hücum etmekte aceleci davrandı. Şimdi şirketi elinden almaya çalışıyorlar ve başardılar gibi görünüyor. O şirketide yahudi yatırımcılar sahipleniyor gibi. Ford'u, wolkswageni, audi yi filan, önce batma noktasına getirip sonrada ele geçirdiler diye biliyorum. Medya ve yargı elindeyse, herhangi bir şirketi kolayca batma yada hızla zenginleşme noktasına getirebilirsin. Dünya medyasının(TV,gazeteler,dergiler,internet haber ve paylaşım siteleri) %85 i yahudilerin kontrolunde diye biliyorum.
Bişeyin başkanı Ali Osman Akat isimli şahıs, çok güzel bilgiler paylaşmış. Benim için değerli bilgilerdi. Yanlız adamın ismine şaşırdım. İsminde hem Ali, hemde Osman var. Tarihi geçmişi bilenler için çok şaşırtıcı bir durum.
Okumak isteyenler için link koyayım.
https://www.bloomberght.com/haberler...erika-merkezli
Dış borç çevirme konusunda panik yapılıyordu. Panik yapılmaması gerektiğini yazmıştım. Bizde dış borç alanların büyük kısmı, ya yabancı bir büyük bankanın türkiye şubesi ya ortağı, yada yabancı dev firmaların ortağı ve şubesi. Borç kolaylıkla alınır ama faizi biraz artacaktır. Ayrıca hükümete baskı yapmak amacı gütseler, işi abartabilirlerdi ama kendi şirketleri zarar ederdi, o sebeple ölçüde tutmak zorundaydılar. Hali ile bir konuda bilginiz varsa, o konuda korkunuz olmaz. Borçları çevirmeye başlamışlar. Kısa vadede korkmaya gerek yok. Uzun vadedede korkmamak için de, şimdiden önleminizi alın. Bilgi şart.
USD ye baskı yapan 3 gelişme olmuş. Dünyada USD düşüş trendinde, Türkiye idlib konusunda Rusya ile anlaşmış, abd yede kaş göz işareti ile cilve yapmışız. Üçüncüsüde borç çevirme durumumuzun çıkmazda olmadığı görülmüş ve ekonomistlerin YARATTIĞI sanal korku bir ölçüde aşılmış. Ekistradan bizim ekonomistler bu ülkeyi hep FED faizleri ile korkuturlar. O korkuda hafif azalmış. Geçmişi hatırlayanlar, FED faizleri tepelerdeyken bizim borsanın ralli yaptığını bilirler. Ama medya ekonomistleri, BÜYÜK OYUNCULARIN pozisyon almalarını kolaylaştırmak için, seyreden kalabalıkları dönem dönem belli bir yöne sürmek konusunda epey deneyimliler.
Yer İmleri