Kavcıoğlu: Enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü işaretler oluşana kadar politika faizi gerçekleşen ve beklenen enflasyonun üzerinde oluşmaya devam edecek
Kavcıoğlu: Enflasyonda kalıcı düşüşe işaret eden güçlü işaretler oluşana kadar politika faizi gerçekleşen ve beklenen enflasyonun üzerinde oluşmaya devam edecek
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
vatandaşa 60 MİLYAR TL DESTEK verilmiş şu ana kadar..
çok önemli kısmı İŞSİZLİK FONUNDAN
DÖVÜNMEYİN.NEYE LAYIKSANIZ O ŞEKİLDE YÖNETİLİRSİNİZ
Kavcıoğlu: TCMB güçlü bir kurum kültürü ve geleneğine sahiptir
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
Kavcıoğlu:
- Bizim analizlerimiz döviz kurunda fiyatlara geçiş etkisinin yüzde 20'nin bir miktar üzerinde olduğuna işaret ediyor
- Baz senaryomuzda Nisan enflasyonun zirveyi oluşturacağını öngörüyoruz, bu aydan sonra aşağı geleceğini tahmin ediyoruz
Neden komedi?
Adamlar SSK pirimlerinin nereye yattığını bilmiyor. SSK vezneler kapatılmıştır. PİRİM TAHSİLATI YAPILMAZ.
Sigorta primleri nereye ödenir?
Sigorta prim ödemeleri Ziraat Bankası şubesinde, ATM'lerinden veya internet şubesinden ödenilebilir.
Prim alacakları, postaneler, Kurumun anlaşmalı olduğu bankalar veya katılım bankaları aracılığı ile ödenebilir.
Bu kapsamda prim alacaklarının,
a) Çizgili çek kullanmak suretiyle,
b) Prim ödeme yükümlüsü veya borçlu hesabından Kurumun anlaşmalı olduğu banka veya katılım bankalarındaki hesabına aktarma suretiyle,
c) Kurumun anlaşmalı banka veya katılım bankalarındaki hesaplarına ödeme suretiyle,
ç) Postaneler aracılığı ile,
d) Banka kartı, kredi kartı ve benzeri kartlar kullanmak suretiyle,
ödenebilmesi mümkündür.
Aşağıdaki öngörülerden ve gerçekleşenlerden bihaber olduğu açık.
One Bank, Yükselen Gıda Fiyatlarının Sosyal Huzursuzluğa Yol Açacağı Konusunda Uyardı.
"Özetle, Asya'daki gıda ,CPI sepetlerinin büyük bir bileşeni olduğu için bu bir sorundur ve "dünya nüfusunun yarısından fazlasını barındıran bölgedeki bu büyük enflasyonist dürtü, dünyanın fabrika tabanında daha yüksek ücret maliyetleriyle sonuçlanmalıdır. Asya'da TÜFE ve ÜFE yükseldikçe, önümüzdeki aylarda enflasyon küresel olarak beslenecek. "
"Gerçekten de, grafikten 2010'un ortasından 2011'in başına kadar olan son büyük artışın, gıda enflasyonunun katkıda bulunan bir faktör olarak görüldüğü Arap Baharı'nın başlamasıyla aynı zamana denk geldiğini fark edeceksiniz."
"Toplumsal huzursuzluğa yol açan bu yüksek gıda fiyatları eğilimi, tarihin çok gerilerine uzanır ve birçok kilit dönüm noktasını kuşatır. Ancien'i deviren 1789 Fransız Devrimi Rejime, gıda fiyatlarında büyük artışlara yol açan bir dizi kötü hasattan sonra geldi. 1840'larda patates mahsullerinin başarısızlığını ve bununla bağlantılı şiddetli kıtlığı takip eden 1848 devrimleri sırasında da benzer bir hikayeydi. Avrupa. Ve Rusya'daki Çarlık rejiminin 1917'de devrilmesi, gıda kıtlığı bağlamında gerçekleşti. "
Bu nedenle, bugün gıda fiyatlarındaki artışın sonuçlarının ne olabileceği görülmeye devam ederken, Reid, "salgın nedeniyle zaten meydana gelen zorluklar göz önüne alındığında, yeni bir huzursuzluk dalgasının tarihsel olarak şaşırtıcı olmayacağına" dikkat çekiyor ."
https://www.zerohedge.com/markets/on...-social-unrest
ABD’de Biden asgari ücret artışını imzaladı.
ABD'de Joe Biden yönetimi, federal devlet kurumlarında çalışan sözleşmeli işçiler için saatlik asgari ücreti 10,95 dolardan 15 dolara yükseltti.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/abdde-biden-asgari-ucret-artisini-imzaladi-6400296/
Sadece sesli düşünüyorum ! Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir !
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!
Yer İmleri