Sayfa 308/1002 İlkİlk ... 208258298306307308309310318358408808 ... SonSon
Arama sonucu : 8016 madde; 2,457 - 2,464 arası.

Konu: Yatırım Fonları X

1. Linkteki grafik bence hiç faydalı değil.
    Sadece elemine etmek için kullanılabilir.

Getiri eğrisini sürekli olarak görmek lazım. Ne zaman nasıl tepki verdiğini anlamak için.

Kıstas olarakta dataya USDTRY, XU100 ve 5 Yıllık tahvil getirilerini ekledim.

Şu tip fona bakarken bu olsun, Bu tip fona bakarken birde bu olsun dediğiniz şeyler var ise eklerim.

2.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Tesekkurler faydali oluyor. Eskiden sizin gibi grafikler yapip paylasimlar yapan fongrafik adli kullanici vardi. Yaklasik 1 sene once Amerikaya tasindi ilgilenecek vaktinin olmadigini , websitesini satacagini yazmisti.

Ornek paylasimlarindan bazilari burada mevcut. Verileri nasil cekiyordu , nasil isliyordu bilmiyorum.

https://twitter.com/fongrafik/status...294722/photo/1

Fonlarin usd bazinda bir fotografini ceksek nasil olur ? Degisken fonlar veya hisse yogun fonlar usd getirisine ne kadar yaklasmislar 3 veya 6 aylik vadede.
    Güzel bakış açıları var bu arada.
    Esinlenip yapacak çok iş var

3.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku
    Fonlarin usd bazinda bir fotografini ceksek nasil olur ? Degisken fonlar veya hisse yogun fonlar usd getirisine ne kadar yaklasmislar 3 veya 6 aylik vadede.
    1 eylülden günümüze en iyi getiriye sahip 3 değişken fon.

4. 1 Eylülden günümüze top5.

İstediğiniz tarih aralığında bunu çıkartmak 1 dk.

Bu arada grafikleri eklememden rahatsızlık duyanlar olabilir.
    Eğer öyle ise buna devam etmem.

Amacım hem kendime katkı sağlamak, hemde ortak bir payda da bir şeyler geliştirebilieceğimiz bir yapının temelini atacak algoritmayı hazırlamak.

Umarım faydalı olabilirim.

5.  Alıntı Originally Posted by Kandirildim Yazıyı Oku
    1 Eylülden günümüze top5.

İstediğiniz tarih aralığında bunu çıkartmak 1 dk.

Bu arada grafikleri eklememden rahatsızlık duyanlar olabilir.
    Eğer öyle ise buna devam etmem.

Amacım hem kendime katkı sağlamak, hemde ortak bir payda da bir şeyler geliştirebilieceğimiz bir yapının temelini atacak algoritmayı hazırlamak.

Umarım faydalı olabilirim.
    gayet başarılı bence, tebrikler; sadece resimleri başka bir server'a yüklemek mümkünse (misal: https://prnt.sc/) memnûn olurum.

6. 1 Kasımdan günümüze tablo alttaki gibi gerçekleşmiş...

Fırsat buldukça yeni analizleri oluşturup ekleyeceğim..

7.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Serbest fon olanlar dışındaki gümüş fonlarında stopaj yok.
    Mesela GUM 0 stopaj.

"Resmi Gazete’de yayınlanan yeni düzenleme ile 23.12.2020-31.03.2022 tarihleri arasında alınan GUM - Ak Portföy Gümüş Sepeti Fonu'ndan elde edilen gelir ve kazançlara, fonun satış tarihinden bağımsız olarak %0 stopaj uygulanacaktır. "
    Gram gümüş 1 yılda 6,09'dan 10,45e %71 artmış ancak GUM son 1 yıl getirisi %62. Aktif yönetilse yüksekten satıp düşükten alınsa çok rahat %90 getirebilirler ancak değerini bile koruyamamışlar...

https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=GUM

8.  Alıntı Originally Posted by Kandirildim Yazıyı Oku
    Güzel bakış açıları var bu arada.
    Esinlenip yapacak çok iş var
    Faydali olduysa ne guzel. Size belki faydasi olabilecegi aklima gelmisti , o yuzden paylasmistim. Degisik analizler var monte carlo similasyonu vb.

Ayrica tablolariniz icin tesekkurler.

Saygilar , bol kazanclar. Tabi boyle bir sey mumkunse Bu piyasada cok zor gozukuyor...

Sayfa 308/1002 İlkİlk ... 208258298306307308309310318358408808 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •