geçen yıl bu zamanlar, bizim memleketin ve dahi tüm avrupanın ve tüm amerikanyanın tüm ekonomistleri tüm stratejistleri tüm fon yöneticileri traderları zartı zurtu hepsi ama hepsi, faizler tekrar arttırılmazsa mutlak surette ödemeler dengesi krizi müjdeliyordu, yani moratoryum muhakkaktı.. aralık ortalarında kkm icat edildiğinde, ekonomistlerin beynine kan sıçradı- devlet vatandaşına tuzak kurar mıydı hiç ?? ve millet paralarını kkm hesaplarına yatırmaya başlayınca, bir kaç ay zaman kazanılmış olabileceğini kabul etmekle beraber tümü yine "kur krizi"ni kaçınılmaz görüyordu.. part 1- İNKAR
bi kaç ay sonra savaş başladı, petrol/gaz fiyatları çıldırdı ve cari açık patladı- sadece enerji değil, buğday gübre vs bütün emtia ralli yapıyordu, yurt sathında türk sanayici ve türk tüccarı derhal vaziyetten vazifesini çıkarmış, zamları ardı ardına yapıştırıyordu, enflasyon patladı.. aynı esnada fed faiz arttırmaya başladı, fed faiz hikayesiyle euro ve yen yüzde 25 değer kaybederken TL kim köpek oluyordu ki, değer kaybetmesin ?? enflasyonla mücadele için derhal ve acilen faizler arttırılmalıydı, iktisat bilimi diye bi şey vardı.. ilk kkm dönüşleri başladığında, dönen parayla hemen dolar alınması ve bu dolarların fiziken bankalardan çekilmesi çağrıları yapan youtube ekonomistlerinin gözlerini bürüyen kan fark edilir hale gelmişti.. vakit geçiyordu, ve hala çökmemişti şu mendebur türk ekonomisi.. part 2- KIZGINLIK ve ÖFKE
kurban bayramı dönüşünde umutlar hala canlıydı, hele şu turistik döviz akışı kesilsin, sonbaharda görürüm ben onu doları, hele 18.30 yukarı geçilsin, hemen 22 sonra 31 yılbaşına kadar 69.. bu arada borsa yukarıya başlamıştı- viopta shortçuları biçmek içindi tabii ki bu yükseliş, forumdakiler oyunu çözmüşler, en kurnaz olanları tam tepeden shortlamak için altın vuruşu bekliyordu.. ama koca koca banka hisselerinin, frigo tahtası gibi tavan kilit serileri çekmesi sabırları taşırdı, bay kemal devreye girerek herkesi uyardı.. bu arada 5 milyar rus parası gelmişti, 5 milyar da suudlardan.. oysa hesap açıktı- 5+5 milyarlık giriş nerde, 80 milyar eksi rezerv+ 90 milyar cari açık+ 120 milyar bir yıl içinde ödenmesi gerekenler" nerde .. bu 5+5 fon girişini Wall Street Journal -erdoğanın hetorodoks eko politikasının, yakın dostlar ve kolaylaşacak makro ortamla beraber 2023 yılında meşruiyetini kabul ettirebileceğini yazmış .. part 3- PAZARLIK
Savcı, Ekrem İmamoğluna ceza ve siyasi yasak istedi.
Yatırım tavsiyesi değildir.
saatliklerde 5625 denemesi gelir mi acep ?
Eski notebook bilgisayar parçaları üretilemediği için pahalı öte yandan RAMi yüksek ise youtube vs oynatılabiliyor.
Birine vereceğin zaman RAM almak çok pahalı hale gelebilir.
DDR3L RAM'ler normal DDR3 gibi çalışabiliyormuş ve fiyatları hesaplı, internetten maksimum kaçı destekliyor ise almak lazım.
Komşunun notebook'u çok eski ve DDR2 RAM istiyor ve 2 GB üstünü desteklemiyor, SSD alıp işler hale getirdim ama çok performanslı değil gibi.
Tavsiyem DDR3 ve DDR2 li laptoplara tamamen geç olmadan RAM alınması, ben sahibinden.com'dan 2.el bakıyorum, sıfır pek satılmıyor eski RAM.
Evdeki eski notebookları 16 GB yaptım gayet iyi oldu.
https://www.epey.com/bellek-ram/e/YT...eWF0OkFTQyI7=/
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
önce 5800 gelsin..sonra bakarız..
https://www.sahibinden.com/ilan/ikin...2389977/detay/
Al sana ddr ram
Buradan poz., SHORT-LONG açtım diyenler..kaç kontrat açıyor; 1 mi 40 mı?
arada dağlar kadar fark var...2-3 kontrattta zarar etsen ne?
sadece algı olur.Ama iyi teknik çalışıp,güvenen açar ,20- 40 kontrat.
Yer İmleri