Sayfa 312/1023 İlkİlk ... 212262302310311312313314322362412812 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 2,489 - 2,496 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Şu anda 15 üye var 45 ziyaretçi, var,emlak topikleri,faiz topikleri boş, bilmem anlatabildim mi arkadaşlar))))))) 90 lı yıllar geldi ,millet maaşı alır almaz döviz almak için büfelere kuyumculara koşardı.

2.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Şu anda 15 üye var 45 ziyaretçi, var,emlak topikleri,faiz topikleri boş, bilmem anlatabildim mi arkadaşlar))))))) 90 lı yıllar geldi ,millet maaşı alır almaz döviz almak için büfelere kuyumculara koşardı.
    Benim için hiç geçmemişti ki. Öğrenciyken de aynısını yapıyordum, çalışmaya başladım hala aynı.

TL'deki kayıpların maliyeti çok yüksek olabilir!
    Yazar: Şenay Şerefoğlu

Döviz kurları bugün de yeni rekor seviyelere yükseldi ve USD/TRY 4,09’u da aştı. Gelişen ülke kurlarında ruble, ABD’nin uyguladığı yaptırımlar nedeni ile sert kayıplar veriyor ve diğer kurlarda TL’de olduğu gibi rekor düşüşler yaşanmıyor.

TL’de neden bu kadar sert düşüşler yaşanıyor? Bu sorunun cevabı çok fazla ve maalesef ki iç dinamikler TL için olumsuz, ancak dikkat çekmek istediğimiz ayrı bir nokta var.
    TL’deki düşüş ihracatı cazip gösterebilir, ancak rakamlar da gösteriyor ki ülkemizde ithalat oranı çok daha fazla ve bugün bu seviyelerde ticaret yapan kişi/şirketlerin ne kadar yüksek oranda maliyet ödediklerini düşünürsek hem kişisel kazanç hem ülke geliri anlamında çok ciddi düşüşler yaşanıyor. Kurda bugün itibariyle düşüş başlasa dahi bu sert atakların, maliyetlerin telafisi uzun zaman alacak. Bu durum da TL’de değer kaybına neden olan etkenlerin tekrar yükselmesine neden olacak.

Görülmemiş seviyelere çıkan döviz kurlarındaki ataklar aralıksız devam ediyor ve TCMB’nin bu noktada yapacağı faiz artırımı hamlesinin de belirgin bir etkisinin olmasını beklemiyoruz, çünkü mevcut kayıplar enflasyona ve cari açığa yine olumsuz yansıyor, devamında da yine enflasyon ve cari açıktaki artış TL’de düşüşe neden olacak. Bu çözülemeyen döngüde TCMB’nin alacağı aksiyon sınırlı olmakla kalacak.

Kur daha ne kadar çıkar? sorusuna böyle bir belirsizlikte ve yaratacağı etkileri gördükçe bir seviye vermek doğru olmayacaktır. Asıl önemli olan kurdaki artışın bizlere maliyeti ne olacak? Bu sorunun cevabı ise maalesef ki çok çok fazla olacak!
    bir halt olacağı yok.

4.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Benim için hiç geçmemişti ki. Öğrenciyken de aynısını yapıyordum, çalışmaya başladım hala aynı.
    yannız bir gerçek var 2003-2013 arası SUNİ ortamda döviz tutmak enayilikti ve asla döviz tutmadım.

Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Bilirsiniz beton topiğinde BEYLİKDÜZÜNDE betonu olup her yıl betonunun fiyatını %20 arttıran bir zat vardı ,geçenlerde arap müşteri çıkmış deyu dururdu ! acaba sattımı dersiniz !. Bakalım o da buraya düşecek mi !

Oyyy oyyy oy ! hemen Dolar acayip gidiyor hemi de petrol , TÜİK in işi cidden zor olacak , istediği miktar PİNPON topunu enflasyon hesabına katsın, bu sefer %12 den aşağı enflasyonu bulamaz diyeyim ben size...

Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Oyyy oyyy oy ! hemen Dolar acayip gidiyor hemi de petrol , TÜİK in işi cidden zor olacak , istediği miktar PİNPON topunu enflasyon hesabına katsın, bu sefer %12 den aşağı enflasyonu bulamaz diyeyim ben size...
    bu ay taze meyveler sepete girior ondan umutlular ama bence onalrdada sıkıntı var fiyatlar uçuk
    bir halt olacağı yok.

Brent Petrol Vadeli İşlemleri - Haz 2018 (LCOM8)

70,03 +1,38 +2,01%
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 312/1023 İlkİlk ... 212262302310311312313314322362412812 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •