Sayfa 319/352 İlkİlk ... 219269309317318319320321329 ... SonSon
Arama sonucu : 2812 madde; 2,545 - 2,552 arası.

Konu: kuzu ve BABO......HEDEF FEYZA-2

1.  Alıntı Originally Posted by kuzu Yazıyı Oku
    SEVGILI SAKIR....

goruslerin icin cok tessekkurler ediyorum.....baska varsa yazin lutfen.....

hadise sudur....BU FORUMDAKI COGUNLUGUN BILGILERI ILE OLUSMUS....ALGILARI....

SOK EDECEK....onlari yeniden dusunmeye zorlamak....AMACIMDIR....borsada hep IMKANSIZ gerceklesir.....IMKANSIZ i one surenlerde.....olusturulmus algi ucun piyasa yapici tonla para harcar....

misal.....

3 aydir....dayadi 9000 e.....VE KIRMAM BURAYI DIYOR....para harciyor....BU EYLEMI ILE BIR ALGI OLUSTURUYOR....

TURKIYEDEKI ORTAKLARIM....al artik....burasi dip diye....BENI ZORLUYORLAR....

ISTE.....BENI....urkuten ve tedbirli olmaya zorluyan bu....

bir DERIN SILKELEME.....

ve hizla geri donup......dustugu yere gelme....ALLAHIN EMRI gibi duruyor onumde.

bunun ucun SEBEB cok.....

amriki irana furdugu an....HURMUZ KAPANIR.....

MEHDI PUTIN....VE....MAO nun evladi SI.....aninda ULTIMATONU CAKARLAR....
    Evet dedigin olaylar borsa tepede oldugunda mesrudur. Yabanci yatirimci oldugunda mesrudur .

Bizim borsamiz net 12 aydir dusuyor , %80 hisse tam 18 aydir dusuyor ve ciddi dususler .

Mesela kchol %50 dustu , bankalar %30 40 deger kaybetti ki ebflasyon muh olmamamasina ragmen .

Diger yanlari soylemiyorum %70 80 kayiplar var . Yan dediklerim vestel vs.

9000 kirilmiyor imajida cok yersiz . Kirilabilir . 8600 de olabilir . Ama bu cok birsey degistirmez.

Burasi kirildiginda mala girme daha sertlesir.

Abd stresi azalttikca borsa tavan ceker . Mesela agir saldiri agir saldiri der . O bomba dustugundd gercek manada borsa tavan gider .

Cunku hersey bariz satin alinmis stres kirilmistir.

Abd gece yuzeysel bombaladi iran oturur masaya oturmazsa cvp verir bizim borsamizda 9000 i kirip 8600 lere belki oraya bile gelmeden 8800 civarina dayanir .

Iste burda abd irani bombaladigi zaman bu borsada tavan ceker.

Olaylari iyi irdelemek lazim . Zaten olan olmus .

Senin bahsettigin olay yabanci yatirimci %60 70 oranla bist de olur. Bist rekorlari alt ust eder 100 dolara gelmis olur .

Evet borsa taban taban yer . Ama bu durumda oyle birsey olamaz.

2. Unutmayin ki 2000 usd ile turkiyede yasam kosullari basabas geliyor . Cocugun okuyorsa o bile yetmiyor .

Boyle bir durumda sirket piyasa degerleri cok ucuz kalmistir.

Her nekdr enf muh . Uygulansada esas faaliyet karlarina bakin . Kchol sahol tcell ttkom neler goreceksiniz.

Bu uygulama kalkmalidir devlet vergi alamiyor .

Uygulama kalktiginda burasi bambaska bir fiyatlama ile karsimiza cikacaktir.

2020 den alttan cizgi cekip 7100 beklemek basit olandir . Ama olusan durum enf muh . Yabanci olmamasi bu isi biraz zorlastirir

3. Son olarak hurmuz kapanirsa bunun çin e etkisi olur çin 40 usd ye iran petrolunu alan tek ulke.

Kore japonya ve iran ayagina sıkmış olur.

Bizi etjileyen ne olur . Petrol 100 usd olur .

Petrole zam gelir herseye zam gelir enflasyon olusur .

Borsanin en sevdigi sey enflasyondur.

Ve bizim borsamiz olusacak enflasyonu en dipte karsilamaya hazirdir.

Usd baskilamak icin hersey goze alinmis ekonomide . Enflasyon borsa icin bicilmez kaftandir.

Dolar bazli yukselise zemin hazirlar .

Orta vadede .

4. Yanlis anlasilmadan enflasyonunda turleri vardir. Dis etki ic etki . Herkes para kazanir harcamaya gecer onunu alamazsin tehlike budur.

Ama petrol vs dis etkielrden enf olusursa bu tatli olur .

Usd baskilanmis hali ile 1.2 trilyon usd milli hasila

Simdi bu baskilama devam.edip enflayonla 2 trilyon usd ye cikaracaksin ki baski kalkinca tekrar yerini bulsun milli hasila

Usd yi birakirsan milli hasilan 1 trilyon usd nin altina duser basladigin yere .

Borsa acisindanda bu milli hasiladan deger almamiz gerekli . 2020den 2023 e 10 usd den 35 usd ye cikan borsa bunu satin almisti .

Ikinci bacakta 22 usd den 66 usd ye cikis neden olmasin duzelmeside 1 1.5 yil 40 50 usd bandi olabilir .

Usd bazli hem tobo hem bayrak var . Vadeleri degistirip bakinca.

Haftalikdada obo var ama dipte tutmaz diye dusunuyorum .

Cunku diger bacagi 2016 2018 arasida tobo vardi tarihin en bitmek bilmeyen krizi yasanmisti simdide obo var tersi olabilir

5.  Alıntı Originally Posted by Şakir Yazıyı Oku
    Son olarak hurmuz kapanirsa bunun çin e etkisi olur çin 40 usd ye iran petrolunu alan tek ulke.

Kore japonya ve iran ayagina sıkmış olur.

Bizi etjileyen ne olur . Petrol 100 usd olur .

Petrole zam gelir herseye zam gelir enflasyon olusur .

Borsanin en sevdigi sey enflasyondur.

Ve bizim borsamiz olusacak enflasyonu en dipte karsilamaya hazirdir.

Usd baskilamak icin hersey goze alinmis ekonomide . Enflasyon borsa icin bicilmez kaftandir.

Dolar bazli yukselise zemin hazirlar .

Orta vadede .
    orta vadede usd yükseltmeleri gerekmez mi....

https://tr.investing.com/analysis/do...ak-m-200496480

serbest bırakılsa ne olur.... .... aşırı değerli tl düşürmenin yolu....usd serbest bırakmak değil mi.....
    Son düzenleme : @yörük@; 22-06-2025 saat: 14:19.
    16.07.2024 - 10.12.2024

sevgili sakir.....

yazdiklarimi....cart curt ederek degilde....KARSI BILGILERLE ELESTIRMEN.....beni cok memnun etti......ulkemin senin gibi insanlarin cogalmasina ihtiyaci var.....

IYIKI VARSIN.....

BENI COK MUTLU ETTIN.....sende mutlu ol bitanem....
    YAZDIKLARIM sadece sohbet icindir...baskasinin gorusu ile borsada islem yapan ayvayi cig yer...parmaklarin tuslarda ise....SENSIN SORUMLU OLAN...AGLAMA DUVARI ISE KUDUSTE...ne ararsan kendinde ara....

Alıntı Originally Posted by freedım Yazıyı Oku
    Emmi dediğin oldu

Abd vurdu

Artık beklenti bitti bakalım borsalar kapanacak mı
    olan oldu... bunu fiyatlamıştık

artık bir daha vurmaz... deyip onu satın almaya çalışırlar

tavan açmasa da mal alabilsek bari

8. Hürmüz kapatilmasina İran meclisi onay vermis.

Sayfa 319/352 İlkİlk ... 219269309317318319320321329 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •