Sayfa 332/662 İlkİlk ... 232282322330331332333334342382432 ... SonSon
Arama sonucu : 5290 madde; 2,649 - 2,656 arası.

Konu: ISCTR - İş Bankası C

1. 2001 krizinde intetbank, egs bank Anadolubank alternatifbank kapıya dayandı, tüm krediler fek edildi, vinçler geldi, kamyonlar geldi, 350 kişinin çalıştığı fabrikayı talan edecekler, 11 milyon kredi sanırım. Fakat bunun 1/22 si kadar yani 500 bin iş bank birinci derece kredili ve ipotek sırası ilk de. İş bank bu şirkete hiç bir şey yapamazsınız dedi ve çakal bankaları püskürttü. Kayyum ile 2-3 senede firma düzeldi. İş bank bu ülke için her şeyden önemli.

Ancak bu olayı Şuan çok insan yanlış okuyor. Banka bugüne kadar kendisini korudu, dış güçlere karşı, şimdi bu dış güçler bir şey alacak, sağ kol, sol bacak, böbrek, bir şey alacak ama ne bilmiyorum. Saldırı öncesi alınan bir savunma şekli izliyoruz.

Zd lunar bu yazıyı sevmez eleştirir veya karşı yazı yazarsa daha da emin olabilirsiniz.

Duhul
    Dec 2017
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    3,166
    Hayırlısı olsun.

Ancak şunu da not etmek gerekir.
    AKP gelir gelmez, ilk yaptıkları icraatlardan biri, bankalar, sadece bankacılık yapar icraati idi.
    O karar, çıkar çıkmaz, İş bankası, el koyduğu fabrikaları satışa çıkarmaya başladı.

Bunlardan biri de, İzmir demir Çelik idi.
    İskenderunlu kömürcülere, 78 milyon USD bedelle bedavaya verdiler.
    İskenderunlular, aldıkları şirketin kasasında, 20 milyon USD görünce şok oldular.
    Bu fiyatın içinde, Nemrut limanını da vardı.
    Alıcıların, İDÇ'nin 100'lerce tırından da haberi yoktu.

Neyse, aklıma nedense bu olay ve Eze zeytinleri geldi.
    20 yıl önce aldıkları kararı, anca uygulamaya karar vermişler.

Tekrar hayırlısı olsun.

3. Şişecam VOLTRANI oluşturdu dediler geldik !

İş bankası seveniyim takipçiyiz !

Sektörde 3 ay kadar önce iş bankası forumunda İŞ BANKASI BİR HOLDİNG ve bedavadır evet bedava hissedir DİYE ISRARLA yazanlardanım , ciddi beklentim gerçekleşti çok şükür kendimi de tebrik edeyim , iş bankasının holdingleşme konusunda yazı yazan en çok paylaşım yapan 3-5 kişiden biriyim

Holdingleşmenin 4fk üzerinden fiyatlamasını bekliyorum ama Borsaya açılması henüz sorun işaretidir ? holding iskontosuz olmaz ona da yetişecek bir iş bankası iskontosu olur , şişecam başta diğer firmalar borsada ayrı kurumsal yaptılar ile var olacaklar muhtemelen de ŞİŞECAM BANKA beya holdinge göre daha yüksek fk ile fiyatlanmasın 10-20 fk sürdürecektir .

Holding fk sı 5-10 arasına da çıkabilri banka fk larına örnek verelim , dünya genelinde Avrupa da 8-12 arası ise iş bankası 6 fk hedefle rözetle iş bankası 3 misli ucuzdur

Risk ve CDS primlerimiz AB özel statü adaylığı konusu netleşir ve canlandırılabilirse , iş bankası 8 fk yeni kurulacak holding 8 fk bile hedefleyebilir bu durumda şişecam fiyatını da siz tahmin edebilirsiniz ,

Kurulacak olan holdingin üst yapı olarak borsamıza Kote olup olmaması meselesi çok önemli ve değerli bir konudur .Orta vade 3-5 sene bunun olması halinde , hisse arz edilmesi konularına ise cidden SPK lisansı olan ileri seviye bir uzman arkadaşın bilgi vermesi gerekmektedir, mevzuata hakim olmadığımdan benzer halka arz konularında izlenen yöntemler nelerdir ? muhtemelen izlenecek yolların hangisi tercih edilecektir anlatabilir ,halka arzı istenmez ise gerçekleşmez mi ? Ne zaman gerçekleşir ? Bu konular çok önemli konular .

Banka % 100 bana ait şirket kuracağım DİLERSEM BUNU HALKA ARZ EDERİM ama bunu yaparsa karının çoğunu Borsada arz etmiş olacak bir holding var ! Evet ciddi kar ve sermaye transferi söz konusu , bunu paylaşmak ve bunu istemeye eğilim bir holding mi olacak mı ? İş bankası emekli sandığı bu holding hisselerinin ne kadarına sahip çıkacak sarın alacak ? Öncelik sağlanacak mı ?

Halka arz konusuna acil şekilde İş bankası holding grubu şu an bu ismi verdik ,gerek duyar ise bu holding arz ile gelebilecek ciddi finansal kaynaklar ile de Ciddi büyüme hedefleri koymuş olacak ! 20-30-40 senelik stratejik Büyüme planlamaya girme isteği var diyeceğiz , ayrıca halka açık olan şişecam a ilave bir halka açıklık fazladan bir ortak hissedar topluluğu yaratacaktır ,uzun vade bunun da iyi hesaplanacağını fayda zarar analizleri yapılacağını düşünüyorum .

Şişe cam ise kısa ve orta vadede 80-100 tl hedeflerine doğru yol alır. Ytd

Yeni holding Halka arzı gündemde HENÜZ olamaz .Düşüncem bu yöndedir. Başka fikir ve bilgileri olan varsa lütfen yazsın ve paylaşım yapsın.

Bu birleşme kredibilite ve parasal finansal kaynaklara erişim kolaylığı yaratır, ayrıca vergilendirmelerde holding esasları uygulanır bunun şişecama mübadelesine etkisini de uzman arkadaşlar yazabilirler .

Güç birliğinden Daha etkin daha sağlıklı , büyüyen sektörler ve şirketler ortaya çıkar bu kesindir !

Finansman gücü daha çok verimli hale gelecek , küçük firmalar daha fazla merkezi bir dev Şişecam ile beraberlik algısı oluşturacak güç oldukça merkezileşecek şişecam diğer küçüklerin kaynakları imkanları kadar güçlü bir görüntü de verecektir !

Ortaya çakan tabloyu Böyle özetlemek sağlıklıdır

Beklentidir bunlar holding bir gün halka arzolursa 5-10 sene sonra muhtemelen : 8 fk üstü halka arz olur , iş bankası 6fk yo çoktan geçer o dönemde ve daha yukarılar da hedeflenir .

Karmaşa olmasın arkadaşlar şişecam fiyatlaması ile holding fiyatlaması bambaşka konulardır öyle olsa FROTO TTRAK VE TOASA toplamı ileri seviye fiyatlardayken ,koç holding piyasa fiyatı ucuz yerlerde olmaz tümü denk olurdu !

Yatırım tavsiyesi değildir
    Son düzenleme : Deniz Ali; 26-08-2023 saat: 16:39.

Konu ile alakalı Yutubu kanalında Çağlar Toros videusunu izleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.

Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    Konu ile alakalı Yutubu kanalında Çağlar Toros videusunu izleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz.
    Yine yutubu kanalında Info yatırım analisti Sertaç Ekeke yorum yapmış

Alıntı Originally Posted by cinali Yazıyı Oku
    Yine yutubu kanalında Info yatırım analisti Sertaç Ekeke yorum yapmış

7.  Alıntı Originally Posted by CAKIR24 Yazıyı Oku
    2001 krizinde intetbank, egs bank Anadolubank alternatifbank kapıya dayandı, tüm krediler fek edildi, vinçler geldi, kamyonlar geldi, 350 kişinin çalıştığı fabrikayı talan edecekler, 11 milyon kredi sanırım. Fakat bunun 1/22 si kadar yani 500 bin iş bank birinci derece kredili ve ipotek sırası ilk de. İş bank bu şirkete hiç bir şey yapamazsınız dedi ve çakal bankaları püskürttü. Kayyum ile 2-3 senede firma düzeldi. İş bank bu ülke için her şeyden önemli.

Ancak bu olayı Şuan çok insan yanlış okuyor. Banka bugüne kadar kendisini korudu, dış güçlere karşı, şimdi bu dış güçler bir şey alacak, sağ kol, sol bacak, böbrek, bir şey alacak ama ne bilmiyorum. Saldırı öncesi alınan bir savunma şekli izliyoruz.

Zd lunar bu yazıyı sevmez eleştirir veya karşı yazı yazarsa daha da emin olabilirsiniz.
    Hocam yapmayın etmeyin İş bankasından kim neyi onlar istemedikçe alabilir bu ülkede Allah aşkına. İşbankası yabancı otaklık yapacak falan fıstık bunlarda ihtimal dahili değil.İşbankası ancak gider birini satın alır dışarıda kendisini satmaz.Bu topicde birisi var öyle yalan yanlış şeyler yazıyor ki işi siyasete bağlıcam diye bana artık gınaa geldi.

Adam İmar bankasında 2 muhasebe programı kullanıldı daha bunu bilmiyor.Önde görünen hesap para Hazine Bonosuna yatırılmış.Arkada 2. muhasebe programı gerçekte para Off Shore hesaplara yatırılmış.Tabii ki bu paralar battı. Daha bunu bilmeyen adam gelmiş burada Cem uzan güzellemesi yapıyor.El insaf yani.

Hala masal anlatıyor yok oyak grubu gibi kendini koruyormuşmuşta hazırlık varmışmışta masala devam.Yiyen ve yiyecek olanlara geçmiş olsun.Ben çok uğraştım bundan sonra uğraşmam.

Daha öncede defalarca yazdım.Aynı el kondu konulacak diye DOHOL ve DYHOL leri milletten 0,3 ve 0,5 kuruşlara nasıl topladırlar.Burada da aynı operasyon yapıldı.Kim buna çanak tuttu ise yatacak yeri yok.Yarın bir gün daha birşey yok iş işten tamamen geçsin sebep olduklarından yediği yiyeceği beddualar kendisine bir ömür boyu yeter.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

8.  Alıntı Originally Posted by Zdx&Lunar Soul Yazıyı Oku
    Hocam yapmayın etmeyin İş bankasından kim neyi onlar istemedikçe alabilir bu ülkede Allah aşkına. İşbankası yabancı otaklık yapacak falan fıstık bunlarda ihtimal dahili değil.İşbankası ancak gider birini satın alır dışarıda kendisini satmaz.Bu topicde birisi var öyle yalan yanlış şeyler yazıyor ki işi siyasete bağlıcam diye bana artık gınaa geldi.

Adam İmar bankasında 2 muhasebe programı kullanıldı daha bunu bilmiyor.Önde görünen hesap para Hazine Bonosuna yatırılmış.Arkada 2. muhasebe programı gerçekte para Off Shore hesaplara yatırılmış.Tabii ki bu paralar battı. Daha bunu bilmeyen adam gelmiş burada Cem uzan güzellemesi yapıyor.El insaf yani.

Hala masal anlatıyor yok oyak grubu gibi kendini koruyormuşmuşta hazırlık varmışmışta masala devam.Yiyen ve yiyecek olanlara geçmiş olsun.Ben çok uğraştım bundan sonra uğraşmam.

Daha öncede defalarca yazdım.Aynı el kondu konulacak diye DOHOL ve DYHOL leri milletten 0,3 ve 0,5 kuruşlara nasıl topladırlar.Burada da aynı operasyon yapıldı.Kim buna çanak tuttu ise yatacak yeri yok.Yarın bir gün daha birşey yok iş işten tamamen geçsin sebep olduklarından yediği yiyeceği beddualar kendisine bir ömür boyu yeter.
    Sayın lunar, bende istemem böyle olmasını, tek bankam hatta tek kredi kartım iş banaksı oldu. 1993 yılında ilk çalıştığım iş yeri 1960 larda iş banaksı demir kumbarası üretirmiş. Şuan yönettiğim şirkette 200 milyon kredi iş bankası, bu nedenle olaya duygusal değil objektif bakmak istedim. Umarım benim düşüncem gerçekleşmez. Ama bu yol ayrımı doğru bir şey değil. 33 yıllık iş hayatımda 2 kez iflas erteleme aldım, bir kez kül şeklinde şirket birleşmesine şahit oldu , az çok ticareti biliyoruz. Hiselerim bu ayrılışın bazı şeyleri garantiye almak bazı şeyleri olası savaşta kullanmak için yapıldığını söylüyor.

Sayfa 332/662 İlkİlk ... 232282322330331332333334342382432 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •