-
Ispanyol-Portekizli asilli Fransiz komedi aktoru Louis de Funès'in (Louis Germain David de Funès de Galarza) dogum yil donumu (31 Temmuz 1914)

-
Italyan kimyager ve yazar Primo Levi'nin dogum yil donumu (31 Temmuz 1919)
"Beni, insan izine bile rastlanmayan uzakliklara, bir vahsi gibi iz surdugu guzergahlara, taze karlarin icinde uzun yuruyuslere suruklerdi . Yaz geldigindeyse, onunla birlikte, insan eli degmemiş kayalarin uzerinde parmak uclarimiz kanayarak, gunes sarhosu, siginaktan siginaga suruklenirdim. Ama asla ne o meshur zirvelere ne de unutulmayacak maceralarin pesine gidilmezdi; bu tur seyler umurunda bile degildi. Umurunda olan tek sey, sinirlari tanimak, olcmek ve gelistirmekti. Sanki ay be ay yaklasan, demir kadar sert bir gelecek (naziler) icin kendini (ve beni) hazirlama ihtiyaci duyuyordu. Kuvvetlenen bir isik misali sessiz ve bulasici bir mutluluktu onunki. Saatleri sevmezdi; bitmeyen uyari tiktaklarini davetsiz bir mudahale gibi gorurdu.
Bir defasinda ayİ eti yemistik. Simdi, aradan yillar gectikten sonra, bu kadar az yedigim icin fena halde pismanim. Zira hayatin bana sundugu guzellikler icinde, o etin lezzeti, yani guclu, ozgur hatta hata yapacak kadar ozgur olmanin ve kendi kaderimizin efendisi olmanin tadina biraz olsun benzeyen baska bir lezzet olmadi." Periyodik Tablo, Hayatta Kalma Oykuleri

"Mi trascinava in estenuanti cavalcate nella neve fresca, lontano da ogni traccia umana, seguendo itinerari che sembrava intuire come un selvaggio. D'estate, di rifugio in rifugio, ad ubriacarci di sole, di fatica e di vento, ed a limarci la pelle dei polpastrelli su roccia mai prima toccata da mano d'uomo: ma non sulle cime famose, né alla ricerca dell'impresa memorabile; di questo non gli importava proprio niente. Gli importava conoscere i suoi limiti, misurarsi e migliorarsi; più oscuramente, sentiva il bisogno di prepararsi (e di prepararmi) per un avvenire di ferro, di mese in mese più vicino.Non amava gli orologi: ne sentiva il tacito continuo ammonimento come un'intrusione arbitraria.
Bene, la gustammo, la carne dell'orso, nel corso di quella notte che trovammo lunga.Era questa, la carne dell'orso: e ora che sono passati molti anni, rimpiango di averne mangiata poca, poiché, di tutto quanto la vita mi ha dato di buono, nulla ha avuto, neppure alla lontana, il sapore di quella carne, che è il sapore di essere forti e liberi, liberi anche di sbagliare, e padroni del proprio destino."

Guven icinde yasarsiniz
Ilik evlerinizde,
Bulursunuz, aksam dondugunuzde,
Sicak as ve dost yuzler:
Dusunun bu da bir insan midir
Camurlarda calisir
Baris nedir bilmez
Savasir bir dilim ekmek icin
Kal de kalir ol de olur.
Dusunun bu da bir kadin midir,
Ne saci var ne adi
Hicbir sey animsayacak gucu yok,
Gozleri bombos ve kucagi buz kesmis
Bir kis kurbagasi gibi.
Iyice kafa yorun bu konuda:
Size soyluyorum bu sozleri.
Cikarmayin onlari kalbinizden
Yuvanizda, sokakta,
Yatarken kalkarken;
Yineleyin onlari cocuklariniza,
Yoksa yikilsin eviniz basiniza,
Hastaliklar sakat biraksin,
Dilerim cocuklariniz bakmaz bir daha yuzunuze.
-
Charlie Chaplin'in aktris kizi Geraldine Chaplin'in dogum gunu (31 Temmuz 1944)

-
Fransiz yazar ve sair Antoine de Saint-Exupéry'nin olum yil donumu (31 Temmuz 1944)
"Guzelsiniz ama bossunuz," diye ekledi. Kimse sizin icin canini vermez. Buradan gecen herhangi bir yolcu benim gulumun size benzedigini sansa bile o tek basina topunuzdan onemlidir. Cunku ustunu fanusla orttugum odur, ruzgardan korudugum odur, kelebek olsunlar diye biraktigimiz birkac tanenin disinda butun tirtillari ugrunda oldurdugum odur. Yakinmasina, boburlenmesine hatta susmasina kulak verdigim odur. Cunku benim gulumdur o."

"You are beautiful, but you are empty. One could not die for you. To be sure, an ordinary passerby would think that my rose looked just like you --- the rose that belongs to me. But in herself alone she is more important than all the hundreds of you other roses: because it is she that I have watered; because it is she that I have put under the glass globe; because it is she that I have sheltered behind the screen; because it is for her that I have killed the caterpillars; because it is she that I have listened to, when she grumbled, or bloated, or even sometimes when she said nothing. Because she is my rose."

"Bir sabah uyanir insan. "Bir peri masalindan baska bir sey degildi..." dedikten sonra gulumser kendi kendine. Fakat aslinda gulumsemez icinde bir yerlerde. Peri masallarinin hayatin tek gercegi oldugunu bilir aslinda."
-
Amerikali aktor Wesley Snipes'in dogum gunu (31 Temmuz 1962)

-
Harry Potter fantastik roman serisinin Ingiliz yazari J. K. Rowling'in (Joanne Kathleen "Jo" Rowling) dogum gunu (31 Temmuz 1965)

"Annenin sana olan sevgisi kadar guclu bir sevgi ne derin izler birakir,bunu anlayamaz.Yara izine benzemez bu, gozle gorulmez...Boylesine yurekten sevilmek, seven insan gitse bile,bizi sonsuza kadar korur.Tenine islemistir bu. "

"Love as powerful as your mother's for you leaves it's own mark. Not a scar, no visible sign...To have been loved so deeply, even though the person who loved us is gone, will give us some protection forever.It is in your very skin."
-
Ishiro Honda'nin yonettigi aksiyon-bilim kurgu-korku The War of the Gargantuas (Canavarlar Savasi) 31 Temmuz 1966 tarihinde vizyona girdi.

-
Bafta Odulu sahibi Fransiz aktris Jeanne Moreau, hayata veda etti. (31 Temmuz 2017)

Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri