Sayfa 335/591 İlkİlk ... 235285325333334335336337345385435 ... SonSon
Arama sonucu : 4723 madde; 2,673 - 2,680 arası.

Konu: EGSER - Ege Seramik

Kurların yükseldiği piyasalarda Yerli girdi kullanıp ihracat oranı yüksek firmalar tercih edilir.
    Özellikle EGSER SISE QUAGR avantajlı şirketler olarak bu kriterlere uyuyor.

Sektörde Üretim maliyetleri içerisinde doğalgaz maliyetleri yüksek yer tutuyor. Dünyada aşırı yükselen doğalgaz fiyatları düşmeye başladı.
    Yurt içerisinde doğalgaz fiyatları indirime girerse büyük avanj doğar. Kar marjları çok artar

2.  Alıntı Originally Posted by playmaker Yazıyı Oku
    Kurların yükseldiği piyasalarda Yerli girdi kullanıp ihracat oranı yüksek firmalar tercih edilir.
    Özellikle EGSER SISE QUAGR avantajlı şirketler olarak bu kriterlere uyuyor.

Sektörde Üretim maliyetleri içerisinde doğalgaz maliyetleri yüksek yer tutuyor. Dünyada aşırı yükselen doğalgaz fiyatları düşmeye başladı.
    Yurt içerisinde doğalgaz fiyatları indirime girerse büyük avanj doğar. Kar marjları çok artar

Doğalgaz ciddi derecede düşmediği sürece indirim olmaz. Zaten şu anda çok az zamla idare etmeye çalışıyorlar. Avrupa'da fiyatlar iki katına çıkmış diye biliyorum. Zaten bu kurla indirim değil zam olur. Ben bugün itibari ile zam bekliyordum yapmadılar.

Alıntı Originally Posted by yarımada Yazıyı Oku
    Doğalgaz ciddi derecede düşmediği sürece indirim olmaz. Zaten şu anda çok az zamla idare etmeye çalışıyorlar. Avrupa'da fiyatlar iki katına çıkmış diye biliyorum. Zaten bu kurla indirim değil zam olur. Ben bugün itibari ile zam bekliyordum yapmadılar.
    Şöyle düşünün,
    6400 den 4400 e gerilemiş. Son 2 ayda yaklaşık yüzde 70-80 dolar bazında yükseliş olmuş. Kurlardaki artış ile beraber TL bazında yükseliş çok daha fazla olduğu görülüyor.
    Eğer uluslararası piyasada 4000-4400 arasında fiyat oluşursa en azında indirim olmasa da iç piyasada zam yemeyecektir. Bu şirketlerin gelirlerinin büyük kısmı döviz bazında olduğu için kar marjları olumlu etkilenecektir.

Önemli olan genel piyasayı doğru okumak.
    Döviz pozisyonu artı olması ayrıca olumlu faktör.
    4.Çeyrek performansa göre Şirket seçerken önemli bir konu. Şahsen yüksek döviz açığı olan döviz geliri olmayan bir pozisyonda kalmak istemezdim.

4. Burada
    Şirketin açıkladığı bilançolar bile hisse fiyatında belirleyici olamazken
    Doğalgaz fiyatı
    Kur yükselişi
    Hepsi faso fiso
    SIFATSIZ ne yaprsa o!
    Bugün bile tahtayı baskılamaya çalışıyor.
    Alış kademelerindeki miktarın iki katını satışta gösteriyor mutlaka. Ben burdayım diyor!

5. Ne tesadüf!
    Zirve kapanışların gecesi doğalgaza zam haberi eksik olmuyor.
    SIFATSIZ gene iyisin mi diyeyim?
    Yoksa
    Bu haberi seni kulağına üfleyenler mi var?
    Bilirim…
    Sen bu işleri şansa bırakmayacak kadar SIFATSIZ sın.
    Nasıl ki,
    halka açılırken, sütün kaymağını sadece ben yerim dercesine, asıl sözleşmede şirket karının yaklaşık %18 ini imtiyazlı 20 hisse ve Yönetim Kurulu üyelerine ayırırken işi şansa bırakmadığın gibi.
    Nasıl ki
    halka açık olmayan hisseleri ( halka açık hisse adedinden bile fazla ) Ünlü de tutarak, buranın horozu benim, KY yi ben söğüşlerim, yeltenen olursa tepesine binerim mesajını açıkça vererek işini şansa bırakmadığın gibi.
    15,85 zirve kapanış (xu100 1522) ve ardından % 50 zam haberi ertesi taban yaptırmış ve hissen tabandayken 2020 Seramik Kaplama Malzemeleri kategorisinde "En Fazla İhracat Gerçekleştiren 2. Firma" ödülüne layık görüldüğünü öğrendiğini biz küçük ortaklarına müjdelemiştin.
    Bugün de 16,07 (xu 100 1880 zirve kapanış amma endekse göre %22 geride kalan bir kapanış) zirve kapanışı ertsi %20 doğalgaz zam haberi ile uyandık. Bugün KAP a ne haber yollayacaksın?

6. Sn. Gogos, heryer tufan binmişiz bir gemiye. İyi kötü gidoyoruz işte. Çok hırçınsınız. Hızır değilseniz rica ederim şu Kaptanı gemiyi bir rahat bırakınız.

7.  Alıntı Originally Posted by mutemmimcuz Yazıyı Oku
    Sn. Gogos, heryer tufan binmişiz bir gemiye. İyi kötü gidoyoruz işte. Çok hırçınsınız. Hızır değilseniz rica ederim şu Kaptanı gemiyi bir rahat bırakınız.
    Hayırdır?
    Ne hırçınlığımı gördünüz?
    Kaptan dediğiniz hepimizi atmaya çalışan SIFATSIZ!
    Rahatsız olduysanız…
    Basit!
    Okumayınız.

8.  Alıntı Originally Posted by Gogos Yazıyı Oku
    Hayırdır?
    Ne hırçınlığımı gördünüz?
    Kaptan dediğiniz hepimizi atmaya çalışan SIFATSIZ!
    Rahatsız olduysanız…
    Basit!
    Okumayınız.
    Ünlem işareti bol olunca buradan öyle görünüyor. Okumam fakat tavrımız Yönetimin temettü politikasını etkilerse buradaki herkes üzülür.

Sayfa 335/591 İlkİlk ... 235285325333334335336337345385435 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •