Sayfa 340/993 İlkİlk ... 240290330338339340341342350390440840 ... SonSon
Arama sonucu : 7944 madde; 2,713 - 2,720 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XVI (16)

1.  Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    bu gün orkide ayçiçek yağı fiyat listesi yolladı..5 lt yağ 203 tl oldu
    Bunu yazdığımda ayın 3 u idi. Bir arkadaş marketleri gezdim öyle birşey yok 120 lira yağ. Kulaktan dolma bilgiler veriyorsunuz demişti.kardesim ben toptanciyim.orkide liste gönderdi diye yazmisim. Şu anda orkide listesi 215 lira (kamyon bazında ki fiyat). Ha benim elimde 115 liralık yağda var. Bittiği zaman cebine parayı koyacaksın 1 kamyon yağ alacaksan 215 ten alacaksın peşin % 12 iskonto %1 kdv .kredi kartı % 9 iskonto %1 kdv. Vadeli satış direk liste fiyatı artı kdv dır. Ama son iki ayda vade kalkmıştı zaten becerebilsem fiyat listesini atarım buraya

Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    Bunu yazdığımda ayın 3 u idi. Bir arkadaş marketleri gezdim öyle birşey yok 120 lira yağ. Kulaktan dolma bilgiler veriyorsunuz demişti.kardesim ben toptanciyim.orkide liste gönderdi diye yazmisim. Şu anda orkide listesi 215 lira (kamyon bazında ki fiyat). Ha benim elimde 115 liralık yağda var. Bittiği zaman cebine parayı koyacaksın 1 kamyon yağ alacaksan 215 ten alacaksın peşin % 12 iskonto %1 kdv .kredi kartı % 9 iskonto %1 kdv. Vadeli satış direk liste fiyatı artı kdv dır. Ama son iki ayda vade kalkmıştı zaten becerebilsem fiyat listesini atarım buraya
    Cem attığını hatırlıyorum. sağ ol.

3. Ayçiçek yağında ki sıkıntı yok a düşecek olması. Dünyanın en büyük üreticisi ukrayna . Ve urun kısıtlıydı.birde savaş çıkınca oralarda ekim yapılamayacak olması. Savaş bitse dahi yeni ekim yapılamıyor. Kuzey yarım kürede hasat ağustos sonu. Güney yarım kürede arjantin ve brezilya da biraz var hasat ama anca amerika kıtasına yeter.ama bir yerden sonra alternatif ürünler çıkar. Kanola yagi ketencik yagi palm yagi gibi.ama bu sıkıntı en az 2 sene sürer.

Alıntı Originally Posted by cemsoy35 Yazıyı Oku
    Ayçiçek yağında ki sıkıntı yok a düşecek olması. Dünyanın en büyük üreticisi ukrayna . Ve urun kısıtlıydı.birde savaş çıkınca oralarda ekim yapılamayacak olması. Savaş bitse dahi yeni ekim yapılamıyor. Kuzey yarım kürede hasat ağustos sonu. Güney yarım kürede arjantin ve brezilya da biraz var hasat ama anca amerika kıtasına yeter.ama bir yerden sonra alternatif ürünler çıkar. Kanola yagi ketencik yagi palm yagi gibi.ama bu sıkıntı en az 2 sene sürer.
    Usta şekere zam gelecek diyorlar. Başka nelere gelecek. Kahve aldım geçen.

5.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Biz zeytini topluyor kendimiz sıktırıp yağ yapıyoruz. Şavaltan önce 375 e veriyorduk. Ama lu anda satmıyoruz haftaya jadarda bekleyeceğiz
    Başganım,bayağı şifreli yazıyorsun.....

Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Başganım,bayağı şifreli yazıyorsun.....
    Tombul parmak sendromu telefonda klavye ile bu kadar yandaki harflere bak
    bir halt olacağı yok.

2’şer ve 3’er litrelik plastik şişelerde ayçiçek yağı stoklamıştım. Toplam 17 litre.
    Son kullanma tarihlerine göre rafta sıraladım.
    14.01.2023-14.10.2023 tarihleri arası.
    FİFO (First in first out) yöntemi ile tüketeceğiz.

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Izmir denmemiş küçük sahil kasabası, kaldıysa tabiki.
    İzmir yeterince doldu. Mümkünse gelinmesin.

Sayfa 340/993 İlkİlk ... 240290330338339340341342350390440840 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •