Artan

74,80 10 18:10
27,72 10 18:10
22,22 10 18:10
56,10 10 18:10
44,72 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

29,00 -9.99 18:10
178,30 -9.99 18:10
13,18 -9.97 18:10
27,88 -9.95 18:10
148,10 -9.58 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.391.186.634,50 18:10
11.651.729.257,00 18:10
8.754.858.816,75 18:10
8.418.027.635,10 18:10
7.875.238.617,92 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 351/395 İlkİlk ... 251301341349350351352353361 ... SonSon
Arama sonucu : 3201 madde; 2,801 - 2,808 arası.

Konu: RYGYO - Reysaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by Strategy Yazıyı Oku
    Patronun yatırımlarda frene basacağız cümlesini nasıl yorumluyorsunuz

Uzun zamandır arsa alımı , kontrat haberleri gelmiyor
    Bence yeni borçlanmaya gitmeyerek mevcut borçlar ödenecek ve şirket temettü odeyebilecek bir yapiya kavusacak. Bu da fiyatlamayi olumlu yönde etkiler bence.

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by Strategy Yazıyı Oku
    Patronun yatırımlarda frene basacağız cümlesini nasıl yorumluyorsunuz

Uzun zamandır arsa alımı , kontrat haberleri gelmiyor
    bu fasıl sanırım son yönetim kurulu toplantısında geçti, açılımı da şöyleydi: eskisi gibi uygun fiyata uygun konumda depo alanı bulmak zorlaştı, o nedenle eskisi gibi canhıraş arsa al depo yap dönemi bitti, olursa elbette önceden talep edilmiş, kira kontratı yapılmış bir depo projesi, ona hayır demeyiz, türünden bir cümleydi. hatırlarsanız, 2022'de abd li bir firma ile 10 yıllık 330m tl lik bir kiralama anlaşması, henüz ortada arsa dahi yokken kotarılmıştı. dolayısı ile bu strateji gayet mantıklı. rygyo diğer gyo lar gibi iş yapmıyor, yüzlerce gyo var birbirine rakip olacak işler peşinde, onlar sürekli yap-sat peşinde ve derdindeler, dururlarsa biterler yani. rygyo nun ise rakibi yok kendi kulvarında. depolarını kurmuş, büyük oranda kiraya vermiş, çatılarına da olabildiğince ges donatmış, artık meyveleri toplama zamanı. evet depo yapyor ama derdi depo satmak değil kiraya vermek, o da tıkır tıkır işlemiş. mecidiyeköy bir zamanlar dutluktu, rygyo o dutluktan arsaları toplayıp dpoları kurdu, bir de nice baba şirketlerin akıl edemediği ges işine on yıllar öncesinden başladı ki, kimse bunun değerinin farkında değil hala. 1 yıllık ges geliri ile artık 10mw ges kurmak mümkün oldu neredeyse, çünkü elektrik gelirleri artarken, ges kurulum maliyetleri de bir hayli düştü son dönemde. arsa al depo kur değilse de ges yatırımları çatılar tam dolana kadar devam edecektir. zamanında en büyük temettü düşmanı bu ges yatırımlarıydı çünkü o zamanlar geri dönüşü 10 yıldı, şimdi 5 yıl, belki daha da az, ve işin iyi tarafı ges kendini amorti etti, artık ges yatırımı yapsan bile, mevcut kapasite direkt temettüye katkı sağlar noktaya geldi. uzun dönemli bir rygyo yatırımcısı olarak bile artık meyveleri toplama zamanı diyorum, bu kararın en büyük katkısı temettü dağıtımına olur, temettü dağıtmaya başlarsa da bist100 e geri dönme şansı olur, belki daha ileride bist50 yi de zorlayabilir. bazı uzun dönem yatırımcılar, patron bizden daha iyi değerlendirir o karı, temettü olarak dağıtmasın yatırıma dönüştürsün derlerse de, bu boş bir cümledir. birincisi patron zaten kısa sürede kendini amorti edecek yatırım yapacak alan kalmadı diyor, ikincisi patron karı dağıtsın da, hissenin fiyatı artsın, hem oradan kazan hem de temettüden gelen parayla da git yine rygyo al elindeki lotları artır, hem ihtiyacın olur, istediğinde satarsın, niye patronun cebinde bırakasın ki karı?. şirket yatırım yapacaksa ve nakit lazımsa o da gitsin kendi elindeki lotlardan satsın.5-6 yıldır temettü vermiyor, biz de on yıllardır şirkete sermaye para koyan patronlar da, reysas'ın kendisi de biraz paralansın yani. rysas'ın da tek nakit kapısı rygyo karı, yoksa kendi başına bir temettü dağıtabilecek hali yok rysas ın 2 yıl.

3.  Alıntı Originally Posted by cokenerjik Yazıyı Oku
    ...bazı uzun dönem yatırımcılar, patron bizden daha iyi değerlendirir o karı, temettü olarak dağıtmasın yatırıma dönüştürsün derlerse de, bu boş bir cümledir...
    Bunlardan biri de benim hocam, cümle de boş değil. Gel dürüst olalım, temettü fetişistleri hisseye doluşur diye istiyorum de anlaşalım

Parayı benden iyi kullanacağından eminim de senden iyi kullanacağına da yemin edebilirim ama kanıtlayamam

Yazıdaki diğer kısımlara katılıyorum ama. RYSAS nakit ihtiyacı yüksek iş yaptığı için sürekli finanse edilmesi gereken bir iş modeli. O yüzden zaten ben istemesem de RYGYO temettü dağıtacak.

Peki temettü dağıtmasın da ne yapsın parayı, yatırım da yapmayacak dersen, hisse geri alımı yapacak olsa daha mutlu olurdum. Ama onun yerine necip yatırımcımızı mutlu edecek olan temettü yolunu seçeceklerinden de neredeyse eminim.

Bizde zaten genelde hikayeler şöyle sonlanır: İyi görünen şeyi isteyenlerin sesi fazla çıkar, gerçekten iyi olan şeyi söyleyenler deliymiş gibi davranılır, iyi görünen şey yapılır geçilir. Diğeri yapılacak olsa daha faydalı olacağı bir gerçek olarak ortaya çıkma ihtimali kalmadığı için de olayın tüm tarafları mutlu olur.

Tüm ortaklara bol kazançlar.

4.  Alıntı Originally Posted by chaos Yazıyı Oku
    Bunlardan biri de benim hocam, cümle de boş değil. Gel dürüst olalım, temettü fetişistleri hisseye doluşur diye istiyorum de anlaşalım

Parayı benden iyi kullanacağından eminim de senden iyi kullanacağına da yemin edebilirim ama kanıtlayamam

Yazıdaki diğer kısımlara katılıyorum ama. RYSAS nakit ihtiyacı yüksek iş yaptığı için sürekli finanse edilmesi gereken bir iş modeli. O yüzden zaten ben istemesem de RYGYO temettü dağıtacak.

Peki temettü dağıtmasın da ne yapsın parayı, yatırım da yapmayacak dersen, hisse geri alımı yapacak olsa daha mutlu olurdum. Ama onun yerine necip yatırımcımızı mutlu edecek olan temettü yolunu seçeceklerinden de neredeyse eminim.

Bizde zaten genelde hikayeler şöyle sonlanır: İyi görünen şeyi isteyenlerin sesi fazla çıkar, gerçekten iyi olan şeyi söyleyenler deliymiş gibi davranılır, iyi görünen şey yapılır geçilir. Diğeri yapılacak olsa daha faydalı olacağı bir gerçek olarak ortaya çıkma ihtimali kalmadığı için de olayın tüm tarafları mutlu olur.

Tüm ortaklara bol kazançlar.
    bu alıntıyı yeni gördüm o yüzden biraz geç de olsa yazayım dedim. patronun parayı benden daha iyi kullanacağına eminsin ama kanıtlayamıyorsun ya, ben parayı ne yapacağımı söyliyeyim sen de daha iyi mi yapmışım yoksa daha mı kötü yapmışım karar ver.

ben temettüyü aldım ve tüm aldığım o temettü ile, normalde verilen temettü kadar da düşen fiyattan rygyo hissesi aldım. düşmese de aldım. havadan gelen bir para ile lotlarımı artırdım, bundan daha iyi bir kullanım olabilir mi? uzun vadeli yatırımcı olarak tek hedefim lotlarımı artırmaktı zaten, gelen temettü ile bunu yapabildim. hiç boşta param yoktu, olsaydı da hem temettü ile hem de boştaki parayla yine rygyo alacaktım. şimdi patron bana verdiği temettü nedeniyle ne kadar iş yapamaz pozisyona düştüyse, ki düştüğünü hiç sanmam, o beni bağlamaz, patron o, sermaye koymak gerekiyorsa bedelli artışıyla koyuyor zaten ben de bedelli artışına katılıyorum zaten. yatırım için gereken extra sermayeyi ister borç alsın ister gelirlerden karşılasın, yeter ki benim rygyo almak için beklediğim temettüyü bana versin. ne oldu şimdi, kim daha iyi kullandı parayı? hem patron her zaman doğru kullansaydı o parayı, şimdiye kadar bitmesi gereken muhit vs konut ve galeri projeleri çoktan biterdi. bu işin özü budur, temettüyü alırsın, onunla da aynı hisseden alır lotlarını artırırsın, şirketin yapacaklarına zerre etki etmez bu. şirkete para yine gerekiyorsa hatta, hisse satsın oradan geleni yatırıma dönüştürsün, kara geçsin ve kendi payına düşen karla da piyasaya sattığı hisseleri geri alsın. benim param benim cebimde dursun da, onunla ister rygyo alayım ister bir ihtiyacımı karşılayayım.

5. Arkadaşlar elektrik gelirleri çok karışık ,bilançosunda elektrik geliri diye bir şey yok

Bu olayı şirketten öğrenmek gerek.

6.  Alıntı Originally Posted by Strategy Yazıyı Oku
    Arkadaşlar elektrik gelirleri çok karışık ,bilançosunda elektrik geliri diye bir şey yok

Bu olayı şirketten öğrenmek gerek.
    Hocam son çeyreklere bakarsan her zaman diğer çeyreklere göre olumlu anlamda sapıyor. Emin olmamakla birlikte elektrik gelirlerinin son çeyrek bilançolarda gözüktüğünü düşünüyorum. Muhtemelen GYO olması dolayısıyla faturalar ana firma üzerinden kesiliyor, sene sonu da rygyoya ana firmadan aktarılıyor.

Bu düşünceye varma sebebim dediğim gibi, hasılat kalemini incelerseniz son çeyreklerde hep sapıyor. Hatta şöyle düşünün, kiralar azalma ihtimali olmadığına göre, geçen sene son çeyrek hasılat nasıl bu sene ilk çeyrekten az olabilir? Bence sebebi bu durum. Bundan dolayı ben sene sonu 1,3 milyar + hasılat bekliyorum, bakalım zaman ne gösterecek.

7.  Alıntı Originally Posted by chaos Yazıyı Oku
    Hocam son çeyreklere bakarsan her zaman diğer çeyreklere göre olumlu anlamda sapıyor. Emin olmamakla birlikte elektrik gelirlerinin son çeyrek bilançolarda gözüktüğünü düşünüyorum. Muhtemelen GYO olması dolayısıyla faturalar ana firma üzerinden kesiliyor, sene sonu da rygyoya ana firmadan aktarılıyor.

Bu düşünceye varma sebebim dediğim gibi, hasılat kalemini incelerseniz son çeyreklerde hep sapıyor. Hatta şöyle düşünün, kiralar azalma ihtimali olmadığına göre, geçen sene son çeyrek hasılat nasıl bu sene ilk çeyrekten az olabilir? Bence sebebi bu durum. Bundan dolayı ben sene sonu 1,3 milyar + hasılat bekliyorum, bakalım zaman ne gösterecek.
    elektrik gelirinin ne olması gerektiği gayet belli, çünkü üretilen elektrik hatta veriliyorsa ki mutlaka öyle olmalı, bunun da bedeli yekdem kapsamında bellidir. 2022'de 11milyon kwsaat elektirk üretiminin yekdem kapsamında satış bedeli, 11mkwsaat x 0,130 avro cent x ortalama avro kuru, yani 15 tl olsun, sonuç 21 milyon tl geçmez. dolayısı ile geçmiş yıllardaki bu geliri takip etmeye gerek de yok. 20 milyonu her yere sokabilirler ama 51m kwsaat elektrik üretim geliri öyle her çuvala sığmaz. bu sene 6 aylık tablolarda görülen 113 milyon tl olağandışı gelir de yekdem hesabına çok uyuyor. zaten 51milyon kwsaat elektrik ürettik diye övünen şirket, bunun geliriyle de övünmeli değil mi? o gelir de belli, yekdem ücretlendirmesi dolayısı ile, 51m kwsaat x 0,130 avro cent x 20 tl ortalama kur = 132milyon tl maximum bir gelir olmalı, yoksa neden yok, varsa hangi kalemde gösterilmiş?

8.  Alıntı Originally Posted by cokenerjik Yazıyı Oku
    elektrik gelirinin ne olması gerektiği gayet belli, çünkü üretilen elektrik hatta veriliyorsa ki mutlaka öyle olmalı, bunun da bedeli yekdem kapsamında bellidir. 2022'de 11milyon kwsaat elektirk üretiminin yekdem kapsamında satış bedeli, 11mkwsaat x 0,130 avro cent x ortalama avro kuru, yani 15 tl olsun, sonuç 21 milyon tl geçmez. dolayısı ile geçmiş yıllardaki bu geliri takip etmeye gerek de yok. 20 milyonu her yere sokabilirler ama 51m kwsaat elektrik üretim geliri öyle her çuvala sığmaz. bu sene 6 aylık tablolarda görülen 113 milyon tl olağandışı gelir de yekdem hesabına çok uyuyor. zaten 51milyon kwsaat elektrik ürettik diye övünen şirket, bunun geliriyle de övünmeli değil mi? o gelir de belli, yekdem ücretlendirmesi dolayısı ile, 51m kwsaat x 0,130 avro cent x 20 tl ortalama kur = 132milyon tl maximum bir gelir olmalı, yoksa neden yok, varsa hangi kalemde gösterilmiş?
    113 milyon olağan dışı gelirin elektrik ile alası yokmuş, soran arkadaşlar var o gelir satılan gayrimenkul ile Sell Leasing işlemiymiş.

Aylık 5 milyon kwh elektrik geliri nerede en önemli soru bu

Sayfa 351/395 İlkİlk ... 251301341349350351352353361 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •