Ruble yuan tl de ticaret yapabiliriz kesin demiþse dolarda ýþýk hýzýna cikarmi!!
Bi gu kalktigimizd a soklanabilirz
Ruble yuan tl de ticaret yapabiliriz kesin demiþse dolarda ýþýk hýzýna cikarmi!!
Bi gu kalktigimizd a soklanabilirz
yazdýklarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir,lütfen forumun ðiriþindeki yazýyý okumadan foruma ðirmeyin.232/643
Yukari iðneler neye delalet hqbire degdiriyorlar
yazdýklarým asla yatýrým tavsiyesi deðildir,lütfen forumun ðiriþindeki yazýyý okumadan foruma ðirmeyin.232/643
Yanlýþ anladýysam düzeltin lütfen, siz erdemir e fasoncu mu dediniz?
Erdemir entegre bir tesistir.
Çelik fiyatlarý neden artýyor sorusunu cafe de yanýtlamýþtým. Aþaðýda tekrar paylaþýyorum;
‘ Güncel durumla ilgili eklemeler yapalým ilgilenenler için;
Türkiye nin 2021 yýlý içerisinde yurtdýþýndan ithal ettiði hrc ve slab ýn %50 si ukrayna ve rusya menþeili olarak gerçekleþmiþ.
2022 yýlý için önceden sipariþ verilmiþ 250 bin ton slab ýn durumu ile ilgili belirsizlik var(yüksek ihtimalle iptal edilip teslim edilmeyecek.).
Bu durumda yerli üreticilere talebin normalin üzerinde olacaðýný görebilirsiniz.
Son 3 gün içerisinde Tr exw hrc fiyatý 150$/t arttý.
Son 3 haftada Tr exw hrc fiyatý 250$/t arttý.
Son günlerde endeksin en deðerli kaðýdýnýn neden en deðerli olduðunu ve olmaya devam edeceðini anlamýþsýnýzdýr umarým.
Selamlar’
Ben bu entry attýktan sonra 150$/t daha artýþ oldu tr hrc fiyatlarýnda.
Uzun zamandýr Erdemir hissem var ama bu durum için yorumum;
Bir ülkenin borsasýnda en deðerli þirketin hammadde ve yarý mamul üreten bir þirket olmasý ne kadar geri kaldýðýmýzý gösteriyor.
Selamlar
Çelik sektörünü ilgilendiren bir haber ile güncelleyelim.
Ýthalat genel müdürlüðü AB ve Güney Kore den ithal edilen HRC için damping marjlarýný açýklamýþ.
Bu uzun süredir beklenen bir soruþturmanýn sonucudur aslýnda. Henüz yürürlüðe girmedi.
Damping vergileri yürürlüðe girdiðinde iç piyasa HRC fiyatlarýnýn artýþýna devam etmesi beklenebilir.
Sektörden aldýðým bilgiye göre Pazartesi günü TR HRC fiyatlarýnýn ~100$/t daha artmasýný bekliyorlar.
Selamlar
Rusya Baþbakan Yardýmcýsý Alexander Novak : Rus petrolünün yasaklanmasýnýn küresel pazar için "felaket sonuçlara" yol açacaðýný ve petrol fiyatýnýn varil baþýna 300 dolarýn üzerine çýkabileceðini söyledi
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
Yer Ýmleri