bu brics haber sadece bloombergde yer almış, dönem başkanı rusya direkt bi doğrulama yapmadı, çin dış işleri de net bi şey söylemedi, bizimkilerden zaten ses yok.. bloombergdeki orrsp çoccukları en son yapı krediye araplar 12 milyar dolar teklif etti diye üfürmüştü, o yüzden manipülatif bi haber olabilir..
brics önümüzdeki bir kaç yada swifte alternatif bir ödeme sistemi açıklayacak, blockchain tabanlı altına dayalı falan olacak diyollar, o sistemi mutlaka hemen kullanmaya başlamalı türkiye.. batının en büyük tehdidi- swifti kapatmak
bugünkü düzeltme gayet sıhhatli oldu, güzel oldu
newyork duman olmuş, nasdak -3 kusür, s&p -2, nvidia 20-günlük ortalamasını aşağı zorluyor, bizim vadeli de uzlaşmanın 20 puan altına kaymış.. bu hesaba göre yarın eksi başlarsa 70-80 puan aşağı gelirse endeks longları fullerim.. muhtemelen koyu yeşil kapatacak yarın
endeks vadelinin aracı kurum dağılımı korku salıyor resmen, babalar acaip short basmışlar hissiyatı uyandırıyor.. dün tersi bi tabela vardı, long lehine hissiyatı uyandırıyordu, bugün bastılar.. bugünkü korkutan dağılımı da ters manyel olarak okumak daha mantıklı
aracı kurum dağılıyla hiç ilgilenmem genellde, bunun spotu var, hisselerin vadelileri var, varantlarda bile hacim oluyo bazen.. yani hangi aracı kurum ne yapmış asla anlayamazsın.. kaldı ki, algo işlemler en az 10+ kurum üstünden dönüyor, karşılıklı işlemler çok yoğun.. o yüzden -yok garanti basmış yok iş yatırım shortta sıkışmış falan gibi argümanlar çok absürd, sanki iş yatırım tek bi oyuncudan ibaret
orta vadeli program açıklaması başlayınca vermeye başladı, açıldığı yerden 150 puan aşağı bastı, bankaları kullandı yine.. gerekçe ne ? programı mı beğenmediler ?? ulan pala, yatacak yerin yok, sen ne anlarsın programdan
pazartesi yukarı attıktan sonra her fırsatta derin dalıyor, amacı longçu sıkıştırmak, malcıları dökmek.. sonra dün olduğu gibi 20 dakkada hesabı kapatıyor.. bugün de farklı olacağını düşünmüyorum.. fitch öncesi dökmeye oynuyorsa not artırımı gelecek ve piyasayı yukarı açacak diye varsayıyorum
bugün ağustos son hafatnın yabancı işlem datası açıklanacak, sıfıra sıfır gibi bi rakam gelecektir, ama pazartesi yükseliş gününün takasına bakacak olursak 110 milyon dolarlık alım görülüyor, bankalar thy-pgs bimas, biraz da ekgyo-petkm.. garan satmışlar, biraz da asels
yabancı bistin % 30'unu 1,75 dolardan sattı
beklenen ekonomik kriz gelmedi
işyatırım ve patronlar malın altına yattı, yabancının beklediği alttan yerine koyma fırsatını vermedi
yabancı 1 dolardan gelir
onun içinde birisinin ''ben BOP EŞBAŞKANLIĞINI bırakıyorum... demesi lazım
onuda demeyeceğine göre... trade'de devam
Yer İmleri