Sayfa 361/996 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461861 ... SonSon
Arama sonucu : 7962 madde; 2,881 - 2,888 arası.

Konu: Viop - XXVIII

1. Hamza abi şimdi sana uzun uzadıya anlatmayayım ben de senin gibi düşünüyorum, bollinger dedigin şey zaten indikator değil fiyatın ta kendisi. Bir de hacim bakarım. Başka da hiç bir şeye bakmam...
     Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    iyi güzel de o bollingerin değerlerini istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz... grafikte fiyatın kendisine bakıp riske girmek varken indikatör osilatör üçgen yarasa takoz destek köstek direnç tuzak gartley batırfılay falan nedir yani ?
    SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by EMİRDAĞLI Yazıyı Oku
    Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Schinas: "Türkiye'ye yaptırımlar sadece kısa değil, orta ve uzun vadeli de olacak"
    Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, AB'nin Türkiye'ye yaptırım kararı alacağını ve bunların yalnız kısa vadeli değil; orta ve uzun vadeli de olacağını öne sürdü. Yunanistan merkezli özel Skai TV kanalına konuşan Schinas, "Türkiye her şeyi yanlış yaptı. Yalnız Avrupa'yı değil; herkesi karşısına almak için elinden geleni yaptı. Bunun da maliyeti vardır" şeklinde konuştu. Atina’dan Stelyo Berberakis’in haberi.

kesin sonuç 11 aralıkta belli olur

tabi o arada testere yapabilirler aşşa yukarı
    Onların yaptırımını yerim ben.

3.  Alıntı Originally Posted by mertus Yazıyı Oku
    Son 1 yıldır istisnalar dışında işlem yapmadım ama öncesinde çok yoğun işlemlerimin olduğu bir piyasa. Bildiğim kadarıyla cevap vereyim;

Soruların cevabına geçmeden önce çok önemli birkaç uyarı yapmak istiyorum;

- Varant piyasası riski çok yüksek bir piyasa. Taşıdığınız bütün varantlar istisnasız hepsi her gün değer kaybeder. Diyelim kağıdınızın veya endeksin spot fiyatı 3 gün boyunca sabit kaldı. 3 gün boyunca alım veya satım varantı farketmeden elinizdeki varant mutlaka her gün değer kaybeder. Geceye pozisyon taşıyacaksanız bunu sakın unutmayın.
    - Yukarıda bahsettiğim değer kaybı varantın vade sonu yaklaştıkça çok daha hızlı olur. Geceye pozisyon taşınacaksa mümkün olan en uzak vadeli varant tercih edilirse gecelik değer kaybı daha az olur.
    - Değer 0 a düşmüş bazı varantlar oluyor. Bu varantlarda doğal olarak piyasa yapıcı alış kotasyonu girmez. Değeri 0 olan bir şeyi kimse 1 kuruşa almaz. Böyle bir durumda elinde varant olan birisi tahtaya uyduruyorum 2 kuruştan satış girebilir. Siz de farkında olmadan değeri 0 olan malı 2 kuruştan almış olursunuz. Bu durumlara dikkat edin. İş varant internet sitesinde varantınızın güncel değerini ve hatta ileri günlerdeki değerlerini kontrol edin.
    - Yukarıdaki durumun tam tersi olarak bazı varantlarda ihraç sınırına ulaşılmış olabilir. Örneğin ihraç sınırı 1 milyon olan bir varanttan 1 milyon tane satıldıysa piyasa yapıcının yeni varant satması mümkün değil. Bu nedenle PY satış kotasyonu veremez. Örneğin aslında değeri 23 kuruş olan bir varanta elinde olan başka birisi 38 kuruştan satış yazabilir. Siz de dikkat etmezseniz 23 kuruşluk malı 38 kuruştan almış olursunuz. Bu durumlara dikkat edin. İş varant internet sitesinde varantınızın güncel değerini ve hatta ileri günlerdeki değerlerini kontrol edin.

İşlem yaptığım dönemlerde varant destek hatlarıyla çok yğun muhattap oldum. İş varant destek hattındaki arkadaşlar sağolsunlar bıkmadan usanmadan sorularımı cevaplayıp yardımcı oldular. Umarım aynı ekip vardır aynı şekilde yardımcı olurlar. Takıldığınız noktalarda ararsınız.

piyasa yapıcı adil kotasyon veriyor mu? - İş varant adil kotasyon veriyor. Kotasyon noktalarını internet sitesinden hesaplayıp kontrol edebiliyorsunuz. Bu rakamlara adil olarak uyuyor. eski rakibi alman firması ise bu noktaları yayınlamıyordu ve kafasına göre kotasyon veriyordu. müşteri hizmetleri ile iletişime geçince size dalga geçer gibi cevaplar veriyorlardı. iş varanta kotasyon konusunda güvenebilirsiniz herşey şeffaf zaten. Özel durumlar olursa kotasyon vermekte zorlanabiliyor. MEsela hisselerde açığa satış başladığında satış varantlarında kotasyon verirken makaslı olarak kotasyon veriyorlardı. Bu durumda elinizde olan bir varantın geri satışı sırasında bir sıkıntı yok orası her zaman adil. Fakat alım yaparken olması gereken fiyattan 1 kuruş yüksek almak zorunda kalabilirsiniz.

bu varanların miktarı sabit tek seferde mi çıkıyor, yoksa piyasa yapıcı isterse ekleme yapıyor mu? - Varant ihraç olurken piyasa yapıcının satabileceği tavan miktar sabit ve değiştirilemiyor. Atıyorum ihraç sırasında maksimum 1 milyon tane satabiliriz diyor ve tavan miktara ulaşınca piyasa yapıcının ek satış yapması mümkün değil. Tavan miktarları ve açık pozisyonları gün sonu raporlarından detaylı olarak inceleyebilirsiniz. Ayrıca mail sistemlerine abone olursanız tavana ulaşmış varantları da duyuruyorlar.

hacimler kademeler nasıl? - Endeks varantları dışında işlem hacimler çok yüksek değil. Ancak piyasa yapıcı devamlı kotasyon verdiği için alım satım sıkıntısı olmuyor. İlgilendiğiniz varantın tahtasına bakarsanız alış satış arasında 1 kuruş olan varantları sıkıntısız olarak alıp satabilirsiniz. Yukarıda belirttiğim gibi bazı özel durumlarda alış satış makası 2 kuruş olabiliyor. Ben o durumlarda zorunlu olmadıkça asla yeni pozisyon açmıyorum.

hangi marjda varantlar kademe ve hacim olarak geberik hale geçiyor? - Söylediğim gibi normal şartlarda kademeler piyasa yapıcı tarafından adil bir şekilde düzenleniyor. Vadesinin dolmasına çok az kalan varantlar ve kullanım fiyatı çok uzakta kalan varantların değeri sıfır veya sıfıra çok yakın oluyor. Kast ettiğiniz şey buysa bu durumda elbette alım satım kotasyonları arasında makas olabiliyor veya alış kotasyonu olmuyor. Sonuçta değeri sıfır olan bir varantı piyasa yapıcı dahil kimse almaz, dolayısıyla kotasyon da bulamazsınız.
    sağolasın birader.
    itibar puanı verecedim, onun tibara ihtiyacı yok dedi sistem. asdas.

bu kotasyon işinde fiyat adil peki miktar konusunda nasıl oluyor?
    yani diyelimki 3 kuruştan 100 bin varant aldım.
    5 kuruşa çıktı kotasyon fiyatı,
    bu 100 bini 5 kuruştan hemen satabiliyor muyum?
    yoksa bir miktar alış yazıyor, o bittikten bir süre sonra tekar yazıyor filan gibimi oluyor?
    bir de ihraç ettiği miktarı, yani o varanttan piyasada nekadar olduğu görülebiliyor mu?
    sağol,
    teşekkür ve eyvallah.

son soru, endeks varantlarında dönen net para kabaca kaç liradır?
    günlük sirkilasyonun çok olduğunu tahmin etmiyorum ben,
    işlem gacminin yarısı denebilir mi?
    denebilirse tüm varanlardaki işlem hacmi günlük ne civardadır.
    piyasayı komple kaldırmayı düşünüyom da.
    karaca ahmette öyle bir bölüm varmış,
    varant piyasasını komple kaldıranlar en azından deneyenler bölümü diyerekten. asdas.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    50 milyon doz aşı sadece bu yıl sonuna kadar üretilecek aşı...1 yıllık değil...sadece aralık sonuna kadar...aşı zaten bir yandan üretiliyor şu anda ingiltere'ye sevkiyat görüntüleri bile vardı frigo tırlarla...üretirler yani bence o kısımda sorun yok...çin'in kapasitesi çok çok daha fazla...rusya var falan...aşı üretilir yani...önemli olan işe yaraması...

Alıntı Originally Posted by mertus Yazıyı Oku
    Bu aşı olayına benim aklım ermiyor bir türlü. Yahu bunu diyen adam ilk etapta 50 milyon doz aşı üretecek. Baştan 100 milyon demişlerdi 50 ye düşürdüler. 5 firmadan daha aşı gelse 50 şer milyon da onlar üretse 300 milyon doz yapar. 7 milyar dünya nüfusunun %5'i bile etmiyor. %60 orana nasıl ulaşacaklarmış. Veya Pfizer'in 50 milyon aşı ürettiği yerde Çinliler 3 milyar falan üretecekler. Öyle bir kapasitenin olması bence imkansız...

Şimdi haberleri kontrol ettim. Pfizer-Biontech yeni bir tesis alacakmış. Onu alırlarsa yıllık 750 milyon doz aşı üretilebilecekmiş. Buna rağmen söylenilen oranlara ulaşılması çok zor. Ancak 2022 sonunda falan belki...

5. aşı miktarına takılmayın.
    sağlık personeline yetsin ilk etapta,
    piyasa bunu çampanyalarlan kutlar.
    önemli olan işe yaraması bence de.
    ki 50 milyon sağlık çalışanı tüm dünyada anca vardır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    bu açıklamayı yapan kişinin YUNAN olduğunu unutmayalım...gönlünden geçenleri söylemiş...yaptırım olur olmaz ayrı da bu amcam kendini fazla kaptırmış...TR ab için önemli bir ülke öyle bir kalemde silip atamazlar...bir orta yol bulunur...

Alıntı Originally Posted by EMİRDAĞLI Yazıyı Oku
    Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Schinas: "Türkiye'ye yaptırımlar sadece kısa değil, orta ve uzun vadeli de olacak"
    Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, AB'nin Türkiye'ye yaptırım kararı alacağını ve bunların yalnız kısa vadeli değil; orta ve uzun vadeli de olacağını öne sürdü. Yunanistan merkezli özel Skai TV kanalına konuşan Schinas, "Türkiye her şeyi yanlış yaptı. Yalnız Avrupa'yı değil; herkesi karşısına almak için elinden geleni yaptı. Bunun da maliyeti vardır" şeklinde konuştu. Atina’dan Stelyo Berberakis’in haberi.

kesin sonuç 11 aralıkta belli olur

tabi o arada testere yapabilirler aşşa yukarı

7.  Alıntı Originally Posted by nosfecagri Yazıyı Oku
    Hamza abi şimdi sana uzun uzadıya anlatmayayım ben de senin gibi düşünüyorum, bollinger dedigin şey zaten indikator değil fiyatın ta kendisi. Bir de hacim bakarım. Başka da hiç bir şeye bakmam...

SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    içinde yorum yoğurcuğu da olan nazik yanıtını okudum... berhudar ol
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

8.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    içinde yorum yoğurcuğu da olan nazik yanıtını okudum... berhudar ol
    geleceği gösteren bir boylinger sistemi icad edildi mi?
    yoksa işi gücü bırakıp benim mi icad etmemi bekliyorlar?
    çok zor olmasa gerek mantalite olarak,
    yazılımı biraz zaman alabilir.
    daha çok geleceğe uzanan dalgalı kanal gibi.
    kanal istanbuldan daha müthiş bi kanal olurdu bu. asdas.

Sayfa 361/996 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461861 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •