Masak :
![]()
Masak :
![]()
“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.
>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<
İrade olarak CHP var,italyanın içindede çoğu iktidara yakın siyasetçilerde vardı,ne oldu onlarda çökertildi,bunu görmüştü yargı mensupları destek verildi mafya çökertildi,bizdeki yargı içindede çok vatansever dürüt savcılar,hakimler var,mesela bugün anayasanın kuruluş yıl dönümünde anayasa mahkemesi başkanı bizzat zatı alan kunuşmasında bunu belirtti dolaylı yoldan...
Vatanım ve Cumhuriyetim canımdan azizdir diyecek.
Görev geldiği anda canını verebilecek hakimler lazım.
Atamız, ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum derken, 15-17 yaşlarındaki evlatları gözünün önünde düşerken dimdik'ti, hiç eğilmedi, korkmadı ve bu emri verebildi. Kolay değil milletin evladını şehit vermek , her gün yüzlercesini.
Demirci Kaymakamı Ethem AKINCI'mız vardır bir de. Hayatını hiçe sayan Kurtuluş Savaşımızın efsanelerinden.
Nurlar içinde yatsınlar.
Değerli forumdaş.....çok önemli konuya girdin.....
Sizden ricam....15-17 yaşlarında çocuklar ....cepheye nasıl gelmiş....yada....getirilmiş.....
Bunları düşünelim....araştıralım....sözüm sadece size değil....
TÜM ULUSA.....!!!!!!!!!!!!!
ÇANAKKALE SAVAŞI....!!!!!!!!!!!
ÇANAKKALE SAVAŞI......KİMİN SAVAŞI.....???????????.............!!!!!!!!!!!!!!! !!!!.......
Adamın elinin altında Google var, istediği en her türlü bilgiyi bulur, okur öğrenir.
Ama uğraşmaz, araştırmaz.
Bu çocuklar cepheye gönüllü gittiler, İstanbul Erkek Lisesi öğrencileri, TIP Fakültesi öğrencileri ve diğer on binlerce genç.
Hatta bu okullarda şu dönem mezun vermemiştir, tümü şehit olmuştur gibi yazılı açıklamalar bulursunuz okulun duvarlarında.
137.000 şehit verdik vatanımızı kurtarmak için.
Zaten toplam ordumuz 180.000 kişi civarındaydı, bu bilgi Turgut ÖZAKMAN'ın Şu Çılgın Türkler eserinde uzun uzun anlatılır.
Kurtuluş savaşımız bir destandır, anlatması bu sayfalara sığmaz, yine de geçekten neler yaşandığını öğrenmek isteyenler bu kitaptan başlayabilirler.
Okudukça merak ettiğiniz bilgileri Google'dan arayıp ilgili eserleri bulup okuyabilirsiniz.
Ey 15'li on-beşli diye bir Türkü vardır, Tokat yolları taştı diye devam eden bu 15,'liler Hicri takvime göre 1315 doğumlu yani 1900 doğumlu olan gençlerdir.
Kurtuluş savaşı 1919-1922 yılları arasında yaşandığına göre bu 15'liler demek ki 19-22 yaşları arasındaki gençlerdi.
Bunlar cepheye gitmek için Tokat Yolları taştığına göre, bunlar herhalde gönüllülerdi.
180 bin asker 137 bin şehit.
Vatanları için ölmeye gittiler.
Şimdiki savcı Şırnak'a sürerler diye adaleti satıyor.
Adaleti satan, vatanı da satar.
Sattıllarda.
Giresunun gönüllü alaylarını unutmuşsunuz 42-47 alay toplamı 5000,47 alayın tamamı afyonda şehit olmuş 42 ise haymanada,tamamı giresunlu,geriye 300 cıvarı kişi gelmişti,her ilden çıkan vatanseverlerin çoğu o bölge için savaşmıştır,ama bizim gönüllü alayımız tüm ülke için savaşmıştır...
Yer İmleri