Sayfa 378/615 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428478 ... SonSon
Arama sonucu : 4914 madde; 3,017 - 3,024 arası.

Konu: HLGYO - Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.

1. Bu adamlar devir yapiyor birinden alip digerine veriyorlar.Kendi alip kendi satiyor.Lotlari baska birisi uzerinden satacaklar.Bunlar düzembaz tam.Her gun bir aracı kurum üzerinden alim yapiyorlar.Ama toplu.Ne zaman kademelerde 1 er milyin lot görmeyiz o zaman operasyon bitmiş demektir.Satiş kisminda lot yok gordugunuz tibi alim kisminda var.Bu da devir yaparken bir başka birilerinin araya girip 200-300 bin lot almasini engelliyor.Hele bir devir bitsin yedirme islemi baslar ;)

2.  Alıntı Originally Posted by Royalci Yazıyı Oku
    Bu adamlar devir yapiyor birinden alip digerine veriyorlar.Kendi alip kendi satiyor.Lotlari baska birisi uzerinden satacaklar.Bunlar düzembaz tam.Her gun bir aracı kurum üzerinden alim yapiyorlar.Ama toplu.Ne zaman kademelerde 1 er milyin lot görmeyiz o zaman operasyon bitmiş demektir.Satiş kisminda lot yok gordugunuz tibi alim kisminda var.Bu da devir yaparken bir başka birilerinin araya girip 200-300 bin lot almasini engelliyor.Hele bir devir bitsin yedirme islemi baslar ;)
    Ama akd lerde son iki gündür bu tablo yok. Ondan öncekilerde evet tek elden satım vardı ama alış bir aracı kurum üzerinden degildi. El değiştiriyor diyebilir miyiz yine de?

3. Pasta?

SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4.  Alıntı Originally Posted by TarkanTatlitug Yazıyı Oku
    Ama akd lerde son iki gündür bu tablo yok. Ondan öncekilerde evet tek elden satım vardı ama alış bir aracı kurum üzerinden degildi. El değiştiriyor diyebilir miyiz yine de?
    Net olarak evet.Bunlar cezali oldugu icin baska kisi üzerinden satis yapacaklar belli ki .Yoksa 0.70 i defalarca bitirmesine ragmen halen 0.70 e satis koyarak 200 bin 300 bin koydular parca parca aldilar.Aciga satis yasagida oldugu icin bunu rahatca yapiyorlar zaten buralardan aciga satis yapani ligme ligme yaparlar Her zaman diyorum bunlar ky ye 2 lerden 3 lerden mal çakacaktilar.Spk uyandi.Bunlarda yukselttikleri kagidin ekmegini baskasi yemesin diye alelacele halka acik olmayan lotlari kayit yaptirarak asagiya bastilar hisseyi.Basardilar mi evet basardilar.Bir daha denerler mi evet kesinlikle deneyecekler.Bu sefer ellerinde daha fazla lot oldu çünku Alan da kendileriyldi satanda

5.  Alıntı Originally Posted by Royalci Yazıyı Oku
    Net olarak evet.Bunlar cezali oldugu icin baska kisi üzerinden satis yapacaklar belli ki .Yoksa 0.70 i defalarca bitirmesine ragmen halen 0.70 e satis koyarak 200 bin 300 bin koydular parca parca aldilar.Aciga satis yasagida oldugu icin bunu rahatca yapiyorlar zaten buralardan aciga satis yapani ligme ligme yaparlar Her zaman diyorum bunlar ky ye 2 lerden 3 lerden mal çakacaktilar.Spk uyandi.Bunlarda yukselttikleri kagidin ekmegini baskasi yemesin diye alelacele halka acik olmayan lotlari kayit yaptirarak asagiya bastilar hisseyi.Basardilar mi evet basardilar.Bir daha denerler mi evet kesinlikle deneyecekler.Bu sefer ellerinde daha fazla lot oldu çünku Alan da kendileriyldi satanda
    Olabilir ama şu halka açık olmayan lot olayı nasıl yani nereden var adamlarda halka açık olmayan kısım Halkbank in zaten. Bence yasaklanan lotlar kayıt ettirilen ama bilmiyorum

6. Selam arkadaşlar.24 yıl bu sektörde çalıştım.Son 14 yıl banka aracı kurumlarında yönetici olarak çalıştıktan sonra bir iki ay önce sektörü bıraktım.Hlgyo hakkında yazılanları okuyunca bir bilgi vermek istedim ki son zamanlarda olanlardan dolayı kafa karışıklığı yaşamayın.Asunim şirketine yasak geldi.Ardından bu şirkete ait hisseler hakkında dolaşıma geçmesi hakkında kap haberleri geldi.Bu durum nedir anlatmaya çalışayım.Öncelikle asunim şirketi yasak yediği anda tüm hisse senetleri blokeli hale gelmiş olur.Yani bunlar yasak süresi olan 6 ay boyunca satışa konu edilemez.Bunun istisnaları vardır.Eğer müşteri bu hisse senetlerini kredili olarak aldıysa aracı kuruluşlar spk’ya başvurarak kredili hisselerin satışı için süreli satış yetkisi alırlar.Kap’a gelen haberlerde bu borsaya satışı için kote edilen senetler müşterinin kredili senetleri.Bildiğim kadarı ile 4 kap haberi geldi konuyla ilgili.Aracı kuruluşlar kredi pozisyonları yasal marjları sürdürdüğü müddetçe ve müşteri ile ilişkileri iyi ise (müşteri ekstra para getirmesi halinde ) kredili pozisyonları satmak zorunda değildir ancak ak yatırım ve deniz yatırımdan gelen satışlardan anlaşılıyorki kredi marjları sıkıntılı duruma geldiği için bu iki kurum satış yapmış.Deniz ve Ak yatırım satışları sanırım bitti.Diğer iki kurum hangisi bilmiyorum.Deniz ve Akta kredisiz senetleri kalan kurumlara virman yaptıysa marjı senet bu fiyatların altına gelmediği müddetçe sıkıntıya uğramaz.Ancak senedin fiyatı daha aşağılara gelirse marj sıkıntısından dolayı diğer kurumlarda satış yapabilirler.Tabiki müşteri yeni bir kaynak yaratmadığı müddetçe.Aslında ortada bir oyun filan yok.Şirkete güvenip harekete başlayan bir adam spk’nın yasağı yüzünden ve kredili pozisyonlarının aracı kurumlar tarafından satılması yüzünden milyonlarca lira kaybetmiş ve küçük yatırımcıda bundan dolayı zarar görmüştür.Umarım biraz olsun kafanızdaki sorulara cavap bulabilmişsinizdir.Saygılar

7.  Alıntı Originally Posted by Dewquarts Yazıyı Oku
    Selam arkadaşlar.24 yıl bu sektörde çalıştım.Son 14 yıl banka aracı kurumlarında yönetici olarak çalıştıktan sonra bir iki ay önce sektörü bıraktım.Hlgyo hakkında yazılanları okuyunca bir bilgi vermek istedim ki son zamanlarda olanlardan dolayı kafa karışıklığı yaşamayın.Asunim şirketine yasak geldi.Ardından bu şirkete ait hisseler hakkında dolaşıma geçmesi hakkında kap haberleri geldi.Bu durum nedir anlatmaya çalışayım.Öncelikle asunim şirketi yasak yediği anda tüm hisse senetleri blokeli hale gelmiş olur.Yani bunlar yasak süresi olan 6 ay boyunca satışa konu edilemez.Bunun istisnaları vardır.Eğer müşteri bu hisse senetlerini kredili olarak aldıysa aracı kuruluşlar spk’ya başvurarak kredili hisselerin satışı için süreli satış yetkisi alırlar.Kap’a gelen haberlerde bu borsaya satışı için kote edilen senetler müşterinin kredili senetleri.Bildiğim kadarı ile 4 kap haberi geldi konuyla ilgili.Aracı kuruluşlar kredi pozisyonları yasal marjları sürdürdüğü müddetçe ve müşteri ile ilişkileri iyi ise (müşteri ekstra para getirmesi halinde ) kredili pozisyonları satmak zorunda değildir ancak ak yatırım ve deniz yatırımdan gelen satışlardan anlaşılıyorki kredi marjları sıkıntılı duruma geldiği için bu iki kurum satış yapmış.Deniz ve Ak yatırım satışları sanırım bitti.Diğer iki kurum hangisi bilmiyorum.Deniz ve Akta kredisiz senetleri kalan kurumlara virman yaptıysa marjı senet bu fiyatların altına gelmediği müddetçe sıkıntıya uğramaz.Ancak senedin fiyatı daha aşağılara gelirse marj sıkıntısından dolayı diğer kurumlarda satış yapabilirler.Tabiki müşteri yeni bir kaynak yaratmadığı müddetçe.Aslında ortada bir oyun filan yok.Şirkete güvenip harekete başlayan bir adam spk’nın yasağı yüzünden ve kredili pozisyonlarının aracı kurumlar tarafından satılması yüzünden milyonlarca lira kaybetmiş ve küçük yatırımcıda bundan dolayı zarar görmüştür.Umarım biraz olsun kafanızdaki sorulara cavap bulabilmişsinizdir.Saygılar
    Peki neden fiyatı aşağı çektikten sonra satış yaptılar, yukarda tutmazlar mıydı satış bitene kadar?
    Bir de asunim kredili almışı biraz daha açıklayabilir misiniz bilmeyenler için?

Yani hissenin tekrar yukselmeyecegini buralarda yatay kalacağını mı düşünüyorsunuz?

8.  Alıntı Originally Posted by TarkanTatlitug Yazıyı Oku
    Peki neden fiyatı aşağı çektikten sonra satış yaptılar, yukarda tutmazlar mıydı satış bitene kadar?
    Bir de asunim kredili almışı biraz daha açıklayabilir misiniz bilmeyenler için?

Yani hissenin tekrar yukselmeyecegini buralarda yatay kalacağını mı düşünüyorsunuz?
    Daha once SPK tarafindan cezalandirilmis bir adamdan bahsediyorsunuz.aldigi mallari alirken sadece ak yatirim uzerinden 450milyon lot islem yapmis.almak niyetinde olan boyle alim yapiyorsa ceza geldigindede sasirdigini zannetmiyorum.bir kurumdan sat baska kurumdan al.git ondan bundan faizle borc iste.oh ne guzel is dimi.

SM-A530F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 378/615 İlkİlk ... 278328368376377378379380388428478 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •