Sayfa 38/853 İlkİlk ... 2836373839404888138538 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 297 - 304 arası.

Konu: Bana kalırsa.

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Anlaşılan, bizim hükümet hala suudilerden milyar dolarları koparamadı.

trump geçtiğimiz aylarda bi 100 milyar dolarlık silah anlaşması koparmıştı.(300 yazmıştım ama bi yerdede 100 okudum, artık hangisi doğruysa)

Bizim hükümet, yarın, kaşıkçı olayının detaylarını verecekmiş.

Eğer direk suud devlet yönetimini, yani prens ve-veya kralı suçlarsa, zırnık sent koparamamış, üstüne tuzlu suyla nasihat yemiş demektir.

Eğer suud yönetim ailesi prens ve kralı suçlamazda alt tabakadan birileri ile olayı kaparsa, parayı koparmış demektir.
    Bu aralara milyarlarca dolarlık bi anlaşma olursa suudlarla, kopardığı para bu demektir. Eğer bi anlaşma açıklamazsa, o zaman kopardığı paralar nerde araştırmamız gerekir...

Şu ihtimalde var.
    gazeteci denen abd uşağı kafa kesici hayvanı, gerçektende alt kesimden biri karar vererek öldürmüş, suud yönetimi olan prens in haberide yoktur.?

Valla son 1 haftada okuduklarım ve dinlediklerime göre, böyle bir ihtimal yok. Milyonda bir bile yok. Adamı prens salman denen katliamcı sömürgeci zorbanın öldürttüğü kesin.

Ya onla ilgili delili bizim hükümet bulamadıysa.

fark edermi.?
    Geçen yıllarda hangi delili bulduda, onbinlerce kişiyi hapse attılar. hükümet o konularda çok cesur. hele karşısında gücü yetebileceği biri varsa, temelsiz yükleniyor hemde canını alana kadar. suud u zayıf yakalamış, delil melil hükümete işlemez, söyleyeceğini söyler...

yarın, bizim eski yırtık ayakkabı ile gezen, kaçak yapılmış evde oturan bakliyatçı imam, bugünki ultra zengin dünya liderimiz ne yapacak göreceğiz.
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    USD nin dengeleneceği yeri bulmak önemli.

Genel kanı 5.50 gibi görünüyor. Banada makul geldi. Spor kulüpleride 5.40 civarını kabullenmiş görünüyor. damadın hedefi biraz daha aşağıda. 2019 içinde 5.6 yumurtlamış.

1 ay önce beklentiler 6 nın epey üstündeydi, şimdi biraz düştü.

Eğer suud lardan milyar dolarları koparamazsa, yada başka bir ülkeden surpriz yatırımlar anlaşmalar gelmezse, yıl sonu kapanışını bizim millet yaparki, bizim millet kodumu oturtur.

MB olmasa, USD kuru şimdi 20 TL idi, kızlarımız gece sokaklarda bedenlerini satıyordu, gençler mafyalara girmek için sıra bekliyorlardı...

Evet bizim millet, yaptığı hareketin sonucunu hesaplayamaz, zaten öyle bi çaba içine girmez, öyle bir genetik kodu yok. Aslında tüm dünya için geçerli bu. Sadece eğitilmiş kesimler bir miktar hesap yapar, cahil sürüler yani çoğunluk gelecek hesabı yapmaz. Anı yaşar sermayeyi tüketir, yarında karısını kızını satılığa çıkarır, komşusunun tavuğunun günlük hareketlerini takibe başlar.

Evet, bu yazıyıda umutsuzluğa bağladık, görevimizi yaptık.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Bizim Oyak Renault firması, 100 milyon a, otomobil enjektör fabrikası kuruyor. Fabrikanın %51 i fransız yahudilerinin.

Görüyormusunuz adileri.

enjektör üretimi orta teknoloji bir üretim. Bunu bile 50 yıldır bu ülkede kurmamışlar, hep fransadan ithal edip, bu milletin emeğini fransız halkına aktarmışlar.

Sırf bu fabrikayı kurdular diye reno nun Türk gibi görünen ama kökeni yahudi olan genel müdürünü sallandırırdım.

Olsun geç oldu ama kurdular, dediniz. İyi halt ettiniz.

10 yıl içinde avrupada dizel yada benzinli motor üreten fabrika kalmayacak. Hepsi elektrikli üretme kararı aldı.

Teknolojisi ortadan kalkan bir fabrikayı bizim ülkeye kurmaya karar verdiler.

Ama yeni teknoloji elektrik sistemlerini yine fransadan ithal edip, bu halkın emeğini taşımaya devam edecekler. İşte bu sebeple asıyorum o herifi.

Hoş tabi oda emir kulu ama fark etmez, astık bi kere.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Vay canına.
    İnsanlar ne kadarda yaratıcılar.

eminevim diye bi şirket var. Ev yada araba almak istiyorsan müracaat ediyorsun.

Geçen yıl dikkatimi çekmişti, bi incelemiştim ev alabilirmiyim diye. Vazgeçmiştim ama vaz geçme sebebimi hatırlamıyorum, muallak şey çoksa güven duymamışımdır.

Dün TV de reklamlarını görünce bi daha bakayım dedim. nasıl TV de reklam verecek kadar büyüdüler ki diye düşündüm.?

Epey bi yorum okudum.

Kadınlarımızın "Altın günü" sistemini kurumsallaştırıp, komisyonlarını alıyorlar. Faizsiz diyerekte her kesime hitab ediyorlar.

Vardığım sonuç şu.

Kazık yemiyorsunuz, güvenilir bir sistem ama bankadan alacağın krediye göre avantajlı değil. Üstelik muhatabında kurumsal insanlar değil. Ayrıca 2 kefil(memursan 1) ve ipotek olayıda var.

Sadece ödeyeceğin fazladan parayı alan insanlar farklı ve fazladan ödediğin paraya faiz denmiyorda komisyon deniyor.

Bankadan kredi çektiğinde, fazladan parayı banka sahipleri ceplerine indiriyor, burada ise şirket alıyor.

Bankaya çok büyük faiz öderken bunlara %7 komisyon civarı gibi ödüyorsun gibi görünüyor ama gerçekte öyle değil, bankaya göre avantajı ve dezavantajı var.

Avantajı ne.?
    Peşinatın fazla olması gerekmiyor hepsi bu kadar. %10 peşinat ve %7 komisyonla ev işine giriyorsun.
    Kalanı 60 taksitte ödeyeceğim dersen en fazla 30 ay içinde evalmak için anlaştığın para miktarını sana veriyorlar.
    Kura ile sıra belirleniyor ama kura ilk ay sana çıksa bile 6 ay sonra ev için paranı alıyorsun ve bu 6 ay içinde ödenen tüm paraları faize koyup işletiyorlar. Sana söylenmiyor ama ne yapacaklar başka.? Diyelimki 200binlik ev istiyorum dedin, her ay 200bin toplanıyor. 6 ayda 1.2 milyon eder, 6 ay bu paradan şirket faiz kazanıyor çünki kimseye ev parası verilmiyor.
    ortalama 600bin TL yi 6 ay faizde tutuyorlar %25 den hesapla 75 bin TL kasada. Hem komisyonunu aldı hem 75 bin geliri cebe indirdi.

Tabi önemli olan senin cebinden çıkan para, onların ne kazandığının önemi yok diye düşünmek lazım ve hesaba devam edelim.
    En önemli dez avantajı.
    Bi kere kurada şanssız isen, 60 aylık taksite girdiğin için yarısı kadar yani 30 ay bekleyeceksin ev sahibi olmak için.
    İkincisi toplamda maddi olarak kaybın, bankadan kredi çekmekle aynı.

Neden aynı.?
    Bankadan kredi çekersen, hemen evini alıyorsun ve fiyatıda neyse o. Yani 100 peşin verdin 100 kredi çektin 200binlik evi hemen aldın.

Bu şirketten alırsan, 200 binlik ev beğendin, şu sokaktan 3. kattan alırım dedin, o sokakta beğendiğin 3. kat evlerin fiyatı 200 bin diyelim.
    Kuraya girdin, şanslıydın 6 ay sonra 200 bini sana verdiler.

Gittin o sokağa baktın 200 binlik 3. kat evlerin fiyatı olmuş 220bin. O zaman 1. kattan kattan alayım dedin paran ona yetiyor. Yani sisteme girdiğinde 3. kat evlere 200 bin yetiyordu, ama 6 ay sonra evi almaya gittiğinde ev olmuş 220bin. 20 bin TL zarardasın. Cebinden çıktı gitti.
    Şanssızdın 36 ay sonra sıra sana geliyor. 36 ay sonra gittin baktın 3. kat evler o sokakta olmuş 400bin. O sokaktaki evlerden bodrum katta olanını ancak alabiliyorsun. Çıktımı cebinden 200 bin.!!!

Neden cebinden çıkıyor.?
    Banka kredisi ile almış olsaydın, daha fazla para ödemene rağmen, o ev ilk günden senindi. 3 yıl sonra ev 400 bin ama ev senin. 400binde senin cebinde.

Diğer sistem, şirketin sistemde ise ev sende değil. Ev 200dü 400 olmuş ama elinde 200 var, bankadan alsaydın 400 dü yani cebinde 200 eksik. Olsun bankaya göre yarısını eksik ödedim zaten evinde yarısını alayım. Evet aynen öyle.

Bankadan kredi çekenin cebinden 400 çıktı ama evide 3 yıl sonra 400 bin. Krediyi çekerken 200bindi.

diğer yöntem,
    Şirkete girdin cebinden yaklaşık 230 bin çıktı(komisyon+diğerlerine kira yardımı vb..), 3 yıl sonra hala cebinde 200 var. 200 binlik ev alacaksın. 6 ay yada 36 ayda bekledin.

100 aylık taksite girdiysen belki 50 ay bekleyeceksin, 120 aylıkta 60 ay. İstediğin evi alabilecekmisin.? 100 kişi aranızda toplanın, her ay 2bin TL toplayın, parayı bankaya koyun, 6 ay sonra her ay bir ev vermeye başlayın. komisyon ipotek kefil olayları olmaz. Tek sorun para ödeyemez duruma düşenleri hesaplamak, ilk 6 ay aldığın para ve faizle halledersin ama... her neyse biz konuya dönelim.

Onu hesaba katar beğendiğim ev 200binken 400 binlik sisteme girerim diyeceksiniz. Tamam, o zaman cepten çıkan para konusunda bankadan farkın kalmıyor ve evide 6 ayla 60 ay arasında bi yerde alıyorsun.

Benim anladığım kadarı ile şirketin Sistem bu.

Bankaya ödediğin kadar para cebinden çıkıyor. Sıran geldiğinde, alacağım para kadarlık ev alırım diceksin. Faiz ödemedim o bana yeter diyeceksin. İlk 6 ay senin paranı bankaya yatırıp faiz alan şirket seni ilgilendirmeyecek. Kâr paylı bankaya yatırmışta olabilir ama oda sahtekârlık, bildiğin faize kâr payı diyorlar. O bankada faizle parayı satıyor. Ayrıca şirket sisteminden çıksan, para aylar sonra geri ödeniyor o arada şirket parandan faiz kazanıyor olmalı.

Mecbur kalsaydım, Ben bankayı tercih ederdim doğrusu, önünü görebiliyorsun.
    Diğerindede dolandırıcılık yok ama evi geç alıyorsun, o zaman eline geçecek para ile ne alacağın kesin değil. Evi ne zaman alacağın şansa kalıyor filan fıstık.

Belki araba için mantıklı olabilirmi.?
    100 bin araba.
    80 nakitin var, 20 için araba firması ile anlaşsan, kaskoyu kazıktan geçirip mecbur tutacak.
    Bu sisteme gir, 20bin 10 ayda öderim de, en geç 5 ayda alırsın, 20bin yerine bankaya göre çok düşük faiz fazladan kaç öderim acaba. Pazarlık yapabiliyormuşsun. 10 ay kısa olduğundan bide 80bin veriyorsun faizini alacaklar. 1000 TL fazladan ödedin diyelim. 21bin. En fazla 5 ayda alırsın ama satılamaz kaydı koyacaklar, e bankada koyuyor. Kefil.? Onuda 80 vermişsin kefilim yok dersin.

Bilmem bu tür mantıklı olurmu.? Sadece kaskodan yiyeceğin kazıktan kurtuluyormusun ki.? Belki bu şirkette mecbur tutar.
    Her neyse. Git bankandan tüketici kredisi çek. %45 faiz olsa 20bin TL ye yıllık 9000 eder. Höst.
    En iyisi paranı 10 ay biriktir sora git araba almaya bu seferde araba olur 160bin.

Her neyse dedik ya.! Otur oturduğun yerde... İkinci ele bi bak.
    Son düzenleme : alicemal; 22-10-2018 saat: 15:52.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    hükümet konuşmuş.

konuşmayı dinlemedim, bu adamın konuşmasının 10 saniyesine bile dayanamıyorum. Her konuşmasında "sen koyunsun" diye bağırıyor. Nasıl dinleyeceksin.?

Sitelerden yorumları okudum.

şuçun detaylarını ceset hariç açıklamış, ama suud prensine suçu yüklemekten çekinmiş. Suçsuzda çıkarmamış.!

Neden çekindi.?

Elinde delil yoktu demek anlamsız, bu adam ve beraber yürüdüğü adam, binlerce kişiyi delilsiz suçladılar, bazıları hapiste öldü. Delilsiz suçlamaya, bu adamın içinde olduğu kültürün fıtratı uygun.

suudi salman denen prensi suçlamadı, çünki henüz parayı alamadı. İstim üzerinde tutup, para koparmada son kozlarını oynuyor.!

Bu mümkün.

diğer seçenek ise devlet yönetiminde olmaması gereken bir seçenek. Tabi eğer devletsen.
    Biz hep yarım devlettik, özal ailesi ile beraber çeyrek devlet dönemine girdik, akp ile de sıfır devlet dönemindeyiz.
    hükümet ailesi ve damatları, bu suudi kraldan yüzmilyonlarca dolar kendi kişisel hesaplarına yardım ve hediye adı altında aldılar.
    O kadar parayı alan biri, parayı aldığı kişi hakkında sağlıklı karar alabilirmi.? Alamaz.

Hediyeleri ve varsa başka paraları sayma, sırf oğlu bilal oğlanın vakfına geçmişte 100 milyon dolar para bağışı yapmış.? Neden.? Çok sevdiğindenmi.?
    Hayır bu günler için. Şimdi karşılığını almak istiyor. Ancak alabilirmi bilinmez çünki karşısında, beraber yürüdüğü insanlarla geçinemeyen bir şahsiyet var.

Ülkeye suud lardan gelecek milyar dolarlar açısından, şimdilik ortada para yok, gelme ihtimalide çok düşük hale geldi ama imkansız değil.!!!
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    BIST ne durumda.

Sanırım teknik bi hareket gerçekleşti.

Alıcılar ve satıcıların çaresiz(isteksiz) olduklarını belirtmiştim. 100 bine yakınken yükseltemiyorlar, çünki önlerinde yol yok. fiyat ne ucuz nede pahalı hale geliyor.
    Yükseltseler, kötüye giden verilerle kime satacaklar.? 1 yıl sonrasındada ışık görmemiş olmalılar, yoksa devam ederlerdi.!

90 bin altındada yol yok çünki 90 bindeyken fiyat ucuz hale geliyor. Biraz daha düşünce ellerindeki malıda kaptırıyorlar, o kadar karamsarlık bi durumda yok. Satsalar, bu USD seviyesi ile dışarıda çıkamazlar? alternatif yatırım aracı inşaat dı, artık oda yok. BIST den çıkmaları gerekiyor ama çıkamazlar. Büyük Zararı realize etmeleri gerekir. Onun yerine zamana bırakmak daha mantıklı gibi hareket ediyorlar.

endeks 90- 100 aralığında dolaşıyor... başka seçenekte görünmüyor. 90 altına inerse almak lazım ama son nakitide altın FON una bağladık, nakit kalmadı. Ay sonu maaşla belki senete yine girerim eğer endeks 90 bin yada altında olursa.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dijitürkün çağrı merkezini savuşturdum. Evde TV yok diyerek yalan söyledim. Kızcağız bir dakka sessiz kaldı, sanırım altına bıraktı.
    Bugünki gençler TV ve cep telleri ile doğduğundan, bunu doğa kanunu sanıyorlar. Benim çocukluğum gaz lambası ve odun sobası ile geçti. Şu anda ablamların evinde TV yok mesela. Koymuyorlar ve çok mutlular.
    Yalan söylememek için her seferinde kendime söz veriyorum, yine yalan söylüyorum, hiç gereği yoktu... Bu son olsun.

Her neyse...

Bugünki gazetelerin köşe hırsızlarını okudum, kaşıkçı hakkında bişey varmı diye.

Kaşıkçı olayı USD nin ve enflasyonun dolayısı ile kısa vade ülke ekonomimizin seyri açısından önemli idi. hükümet bi 40 milyar dolarcık koparmış olsa, parada ciddi giriş yapsa, USD 5 in altına düşer, ortalıkta bayram havası eser, tüm sürüye coşku gelir, sanki ülke kurtulmuş gibi. Seçimlerdede yine akp kazanır dicem ama bahçeli ver misketlerimi dedi, oda senin misketin yokki dedi filan... her neyse...

Köşe leşkerlerinden ip ucu aradım.

Görünen oki, bizim hükümet, suudi kral ve prensi zerre suçlamamış, tersine yalvarmış, "noolur verin suçluları" filan diye.

Bu yalvarma tavrı, kendini suud prensinin altında konumlandırma tavrıdır. Kuyruğu kıstırmış, kurt sürüsü liderine bogazını gösteriyor, yerde yuvarlanıyor. Tavır bu. Sürü lideri olarak suud katilleri görüyor.

Tavır buydu. Bu tavrın sebebi neki.??? Bizim hükümet, geçmişte önünde diz çöktüğü adamları bile kendine biat etmeye zorlamışken.?

Dün sabah CIA başkanı gelmiş. O bişeyleri değiştirmiş olabilir. Hükümet, suud krallarını suçlamamak için CIA başkanından bazı sözler almış olabilir.
    trump ve suud prensi, seni paraya boğacağız filan demiş olabilirler. Bizim kurt tüccarda, prensi suçlamam ama paraları görene kadarda işi kapamam demiş olabilir.

Eğer son durum "alınan sözler" ise! Paracıkları kim için istedi. Ülke içinmi? Kendi ailesi içinmi.?

Önümüzdeki haftalarda belki görürüz. ABD yada suud lardan bi şekilde maddi yardım gelirse, CIA başkanının, bizim hükümeti kafeslediğini anlayacağız. Aslında kafesledi demekte hatalı ya.! Hepsi kazanıyor. Kim kaybediyor. paralar el değiştirecek, o paraların gerçek sahipleri kaybediyor.

Maddi yardım gelmezsede. Daha önce yazdığım gibi, ya hakkaten yardım gelmedi ki olayı hükümet kapatırsa bu imkansız, hükümetin karakterine ters.

Olayı hükümet dün olduğu gibi kapatırsa. Hükümetin yardım aldığından adım gibi emin olurum. Sadece yardımı ülke içinmi aldı kendi ailesi içinmi onu anlamaya çalışırım. suud kraldan bilal oğlana 100 milyon dolar hibenin dumanı tütüyor daha.

Netçe: Maddi yardım gelirse, para karşılığı olay kapatılmış demektir.
    Olay açıksa maddi yardım gelmedi demektir.
    Olay kapanır, ortada yardım yoksa, bizim hükümet, henüz açıklamadığı şahsi bi takım olaylara girmiş demektir. İlerde mutlaka açıklayacaktır, ben şuralardan şunları aldım diye. Netçede hepsi yasal değilmi.? yasal değil gibi görünsede, henüz kanununu çıkarmadığı içindir, çıkarır kanununu uydurur fiiliyata yasaları. Kendi demedimi bunu.?

Her neyse...
    @NeAcaipDunya

Sayfa 38/853 İlkİlk ... 2836373839404888138538 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •