Sayfa 38/172 İlkİlk ... 2836373839404888138 ... SonSon
Arama sonucu : 1374 madde; 297 - 304 arası.

Konu: Algoritmik Trade Sistem Sinyalleri ve Gerçek Hesap Paylaşımlı (Şeffaf)

1.  Alıntı Originally Posted by matador38 Yazıyı Oku
    önemli olan 1dk lık verinin olması değilki. diyelim 60dk lık sistemde anlık işlem düşünüyorsunuz. şartıda 5 liğin 22liği kesmesi olsun diyelim. fiyat 14.10 olduğunda kesişim gerçekleşti sistem al verdi. kesişim iptal olunca sistem geri sattı, sizin backs testinizde sanki o barda hiç işlem olmamış gibi görünür. halbuki o bar zarar yazmışınızdır. kesişim anında çok sık işlemde olabilir. tam o kademeye takıldı ise. bunun içinde filtre gerek tabi. o filtrede alım ve satım fiyatlarını dahada uzaklaştıracaktır. yani o bardaki zarar büyüyecektir.
    bellli bir süre diyelim 3 ay boyunca canlı işlemlerinizi excele yazın ve 3 ay sonunda bu dönemi back test yapın ne demek istediğimi anlayacaksınızdır.
    ne demek istediğinizi anlıyorum. 60 dklık değilde 5 dklık ya da 1 dklık sistem kullanırsanız dediğiniz durumun olma ihtimali oldukça düşer. Öte yandan anlık çalışan sistemlerde sinyalin iptal olma durumu söz konusu olamaz almışsa almıştır. işlem olmuştur yani neden olmamış gibi görünsün.

6 aydan fazla süredir canlı çalışıyor benim sistemler (hisse vadeliler).

2.  Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
    ne demek istediğinizi anlıyorum. 60 dklık değilde 5 dklık ya da 1 dklık sistem kullanırsanız dediğiniz durumun olma ihtimali oldukça düşer. Öte yandan anlık çalışan sistemlerde sinyalin iptal olma durumu söz konusu olamaz almışsa almıştır. işlem olmuştur yani neden olmamış gibi görünsün.

6 aydan fazla süredir canlı çalışıyor benim sistemler (hisse vadeliler).
    anlıkta elbette işlem geçer. ama aynı 60dk sistemi backtest yaptığında o sinyali göremessiniz.
    eğer 1dk lık sistem kullanıyorsanız bu durumların yaşanma ihtimali elbette çok düşecektir. ben günlük kullanıyorum. bu bakımdan testimi canlı işlemleri excele işleyerek yapıyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by matador38 Yazıyı Oku
    anlıkta elbette işlem geçer. ama aynı 60dk sistemi backtest yaptığında o sinyali göremessiniz.
    eğer 1dk lık sistem kullanıyorsanız bu durumların yaşanma ihtimali elbette çok düşecektir. ben günlük kullanıyorum. bu bakımdan testimi canlı işlemleri excele işleyerek yapıyorum.
    5 dklık veride test yapın. veri uzunluğu 60dklık kadar değil ama test etmek için 400 küsür hissenin spot verisi var.
    5 dklık ta 1 yıllık veri olsa 400*1 400 yıllık veriye denk gelir aşağı yukarı.

4.  Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
    5 dklık veride test yapın. veri uzunluğu 60dklık kadar değil ama test etmek için 400 küsür hissenin spot verisi var.
    5 dklık ta 1 yıllık veri olsa 400*1 400 yıllık veriye denk gelir aşağı yukarı.
    benim sistemim günlük altında kullanıma uygun değil. 5dk lıkda bi sonuç çıkmaz.

5. sn. NUTCRACKER
    6 aydır takip ettiğiniz hisselerde kullandığınız sistemlerin son 6 aylık getirileri nasıl?

6. Şu tartısmaya bir son verelim.

Kullandıgınız matematikle alakalı bir durum.

Size gösterdiğim sistem de isterseniz barı 1000 puan aşağı götürün sinyal değişmeyecektir. Hiçbir şekilde değişmez isterse kesişimin oldugu yerde 100 lerce kez git gel yaşasın tek işlem gider.

Kullandıgım matematik gereği sinyal bir kere yandımı daha da değişmez örnegın mumun ucu 1000 puan cıksın ve tam o noktada long gelsin kapanıs 1000 puan aşağıdan bile olsa sadece 1 adet long sınyal gelır.

Long şort eywah düştüm ne olacak yanlış girdim demez!!!

Back testtede aynen böyle yansıtıldı. Diyelimki en dibe vurdu ve bir şekildede sinyal yaktı. tekrar long olması için aynı barda tekrar tersine hareket lazım.

Benim size gösterdiğim sistem kesinlikle 2. bir işlem açmaz. sinyal kayboldu demez cunku sınyal hiç kaybolmuyor.

BU sebetle back test gerçeği yansıtıyor.

Sorunumuz bu degil once su hesaplamayı bir çözelim derim.

Excele geri dönelim.

Matador ve nutcracker şu an düzgünmü excel.

Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

7.  Alıntı Originally Posted by matador38 Yazıyı Oku
    sn. NUTCRACKER
    6 aydır takip ettiğiniz hisselerde kullandığınız sistemlerin son 6 aylık getirileri nasıl?
    aylık ortalama hisse fiyatının %4-5 kadar puan karşılığı. mesela fiyatı 15.00 olan bir hisse için 0.70 gibi diyebiliriz.
    ama dinamik lot kontrolu vs. olduğu için (sabit lot değil) klasik hesaplama pek gerçekçi olmaz.

8.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    Şu tartısmaya bir son verelim.

Kullandıgınız matematikle alakalı bir durum.

Size gösterdiğim sistem de isterseniz barı 1000 puan aşağı götürün sinyal değişmeyecektir. Hiçbir şekilde değişmez isterse kesişimin oldugu yerde 100 lerce kez git gel yaşasın tek işlem gider.

Kullandıgım matematik gereği sinyal bir kere yandımı daha da değişmez örnegın mumun ucu 1000 puan cıksın ve tam o noktada long gelsin kapanıs 1000 puan aşağıdan bile olsa sadece 1 adet long sınyal gelır.

Long şort eywah düştüm ne olacak yanlış girdim demez!!!

Back testtede aynen böyle yansıtıldı. Diyelimki en dibe vurdu ve bir şekildede sinyal yaktı. tekrar long olması için aynı barda tekrar tersine hareket lazım.

Benim size gösterdiğim sistem kesinlikle 2. bir işlem açmaz. sinyal kayboldu demez cunku sınyal hiç kaybolmuyor.

BU sebetle back test gerçeği yansıtıyor.

Sorunumuz bu degil once su hesaplamayı bir çözelim derim.

Excele geri dönelim.

Matador ve nutcracker şu an düzgünmü excel.

şu an 0.01 kayma ile düzgün görünüyor.

Sayfa 38/172 İlkİlk ... 2836373839404888138 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •