Sayfa 388/1023 İlkİlk ... 288338378386387388389390398438488888 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 3,097 - 3,104 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Trump: Suriye'ye ne zaman bir saldırı olacağını asla söylemedim - twitter
    trump: Suriye'ye bir saldırı çok yakında ya da çok yakın olmayan bir zamanda olabilir - twitter
    Dürüstlük bitmeyen sermayedir.

2.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Saymaya başladık mı?
    12.47 de başladık..

3.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Dolar çok terso birşey olmadığı sürece bir süreliğine sakinleyecek gibi bir görüntü çiziyor..
    Başbakanın MB yetkili demesi ortalığı yatıştırdı bir nebze de olsa

rusya abd savaşını dış borsalar fazla takmadı bizim de onlara uymamız beklenir..

MB bir hareket gerçekleştiremezse eğer çok fena terso yaparlar yalnız umutabi haklı..

o.25 falan ile geçiştirmeye kalkmaz inşallah

tahvil 14.50 12.75 fonlama gösterge 8 olmaz..

Hadi vatana millete geçmiş olsun bence fırtına bir süreliğine dindi.
    Fırtına dindi dedik..

4.11

gözü aşağıda şimdilik..

Gemileri gönderiyorum dedi dolara verdiler hayrett

Benim 4.05 ykbnk lar elde dursa idi yüzde 5 den fazla kar vardı..

Demek ki paniğin zirvesinde alıp satmak çok zor iş miş..

Dolarlarıda 4.18 19 dan vermek varmış...

En azından bir süreliğine..

peahh

25 nisan önemli..

Faiz artıramazlarda dolar da bu seviyelerde olursa 4.25 leri deler geçer..

4. Tcmb'nin döviz kurunun düşmesine izin vermeyecek ama yükselmesini de sekteye uğratacak bir ince ayarlama yapma ihtimalinin olduğunu düşünüyorum.

Bu da %12.75 olan GLP faizinin 50 baz puan arttırılması şeklinde olabilir.

25 Nisan toplantısında yeni GLP oranı %13.25'e çekilebilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

MB için benim beklentim mx 0.25 puanlık bir artış yapmasıdır.......0.50 yaparsa kredi faizleri iyice uçuşa geçer.......Dolarda 4.20 üzerine oturur...

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Tcmb'nin döviz kurunun düşmesine izin vermeyecek ama yükselmesini de sekteye uğratacak bir ince ayarlama yapma ihtimalinin olduğunu düşünüyorum.

Bu da %12.75 olan GLP faizinin 50 baz puan arttırılması şeklinde olabilir.

25 Nisan toplantısında yeni GLP oranı %13.25'e çekilebilir.
    morgan 0.75 diyor neyse rxpu style olsun bari onada razıyız

7.  Alıntı Originally Posted by heval Yazıyı Oku
    MB için benim beklentim mx 0.25 puanlık bir artış yapmasıdır.......0.50 yaparsa kredi faizleri iyice uçuşa geçer.......Dolarda 4.20 üzerine oturur...
    Kredi faizleri şu an zaten yüksek. Bankalar kredi faizi için 2 ve 10 yıllık tahvili referans alıyor. Tcmb 50 baz puanlık artışa giderse 2 ve özellikle 10 yıllık tahvilde de ufak ta olsa bir gevşeme görülebilir. Bu da aksine kredi faizlerini hafif te olsa gevşetebilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

TL toparlanmaya başladı - Dolar/TL 4,12 seviyesi altına geriledi

Investing.com - ABD Başkanı Trump’ın Suriye’de Esad’ın kimyasal silah kullandığını ve İran ile Rusya’nın da buna sessiz kaldığını açıklaması ile başlayan gerginlik tarafların restleşmeleri ile arttı. ABD, Rus şirketlere yaptırım uyguladı, ardından ABD Başkanı Trump sert açıklamalarla gerginliği tırmandırdı.

Dün ABD Başkanı Trump’ın ‘füzeler gelecek’ açıklamasına Rusya’dan ‘füzelerin karşılığı meşru değil terör devletidir’ açıklaması piyasalardaki satışları hızlandırdı.

Ruble, bu hafta günlük bazda %4 değer kaybederek en çok düşen para oldu ve rubleyi TL izledi. Dün döviz kurları rekor yükseliş yaşarken yurt içinde altın, sepet kur ve tahvil faizleri de rekor kırdı. BIST tarafında da kayıplar arttı.

Dün son derece sert satışların yaşanmasının ardından piyasalar bugün toparlanma gösteriyor. Ruble, günler sonra dolar karşısında yükseliş yaşarken TL’de de düzeltme yaşanıyor.

23 Mart’ta Asya seansında 4,0365 seviyesine yükselerek rekor kıran USD/TRY günü ardından yaklaşık 8 kuruş gerileyerek 3,9350 seviyesine doğru düzeltme yaşamıştı. Sonraki günlerde üst üste yükseliş yaşayan kur, dün %2 değer kazanarak 4,1935 ile tarihi rekor tazeledi.

USD/TRY kuru günler sonra bugün günlük bazda negatif bölgeye geçti. Gün içinde en yüksek 4,1606 seviyesini gören kur, son saatte %0,35 kayıpla 4,12 seviyesi altına gerilerken EUR/TRY kuru da %0,55 kayıpla 5,09 seviyesi altına geriledi.

Dolar, bugün majör ülke paralarının tamamı karşısında yükseliş yaşarken gelişen ülke kurlarından da ruble ve TL hariç tamamı karşısında yükseliyor.

Bu hafta jeopolitik risklerle sert kayıp veren ve diğer fiyatlamalardan negatif ayrışan TL ile ruble, bugün ise aksi yönde dolar karşısında yükseliş gösteriyor.

Günün devamında ABD ve Rusya arasındaki Suriye gerilimine dair negatif haberler gelmemesi ile USD/TRY kuru 4,08’e doğru düşüşüne devam edebilir.

Son saat itibariyle döviz kurlarındaki fiyatlama:

USD/TRY %0,35 kayıpla 4,1190

EUR/TRY %0,55 kayıpla 5,0860

GBP/TRY %0,40 kayıpla 5,8390

CHF/TRY %0,80 kayıpla 4,2820

CAD/TRY %0,50 kayıpla 3,27
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 388/1023 İlkİlk ... 288338378386387388389390398438488888 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız