Originally Posted by
freesky
Bence herseyin dengeli olani en iyidir. Israf zaten dinimizce de haram, kulturumuz ve ortalama ahlak geregi de his gorulmeyen bir davranistir. Ancak, tasarruf etmenin de bir olcusu olmali illa ki. Bazen de farkinda olmazsiniz, cocugun kilik kiyafeti, elbiseleri, telefonu, markasi vs ile okulda yada sitede ezilir de ezilir siz tasarruf yaparken.
Bence pisirik ve ozguveni olmayan, ezik yetismis bir cocuga kabarik bir banka hesabi birakmaktansa, ozguveni ve egitimi yerinde, sosyal olarak kendisini iyi ifade edebilen, ve cocuklugunu hakkiyla yasamis cocuga SIFIR bakiyeli bir hesap birakmak daha evladir. Bu topigin bir amaci da tasarruf etmeyi ogretip, yatitim yollarini gosterse de, bazen ipin ucunun kactigini yada abarttigimizi dusunuyorum.
Eger haftada bir disarda yemek sizi mutlu eidyorsa ailecek, gidip yeyin kardesim. Arada bir gidip kahvenizi icin, insan icine karisin. Sinema, tiyatro, tatil mekanlari vs ler bizler icin var. Cocuklariniz bu yasini bir daha yasamayacak. Sizin tasarrufunuz yada daha cok hisse alma askiniz icin o niye mahrum kalsin?
Sey gibi calisiyorsunuz, kazancinizi da insan gibi harcamasini bilin. Yatirimi da yaparsiniz, bi yere kacmiyor hisseler, bankalar, araziler. Hayati iskalamayin, cocuklariniza ve esinize de yasanmaz hale getirmeyin uc bes kurus fazla biriktirecez diye....
Topik sahibinin ilk mesajlarini bence bir daha okuyun. Zira, o kendisi bu sekilde yaparak emekli olmamis. En azindan ben oyle anladim....
Vesselam.....
Yer İmleri