Sayfa 396/637 İlkİlk ... 296346386394395396397398406446496 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 3,161 - 3,168 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    Tasarruf iyidir, güzeldir hatta şarttır ama ipin ucunu da bir yerden sonra kaçırmamak gerekir. Bazıları dışarıda bir kahve ile tatlı yemeyi sever, bazıları tiyatro&sinema vs. gitmeyi bazıları ara sıra dışarıda yemeyi bazıları gezmeyi sever. her şeyi kısıp tatile de gitmeyip,canı istediği halde bir iskender yemek yerine yemeyip 5-10 dolar köşeye ayırayım tarzına iş döndüğü vakit insan psikolojik olarak hastalandı demektir.Elbette hepsini de aynı anda yapalım demiyorum o ayrı bir konu.

Arkadaşım var bir tane tasarruf ile yola çıkmıştı en sonunda maaşını 70-80 tl sini zorunlu sadece ekmek alımı için ayırıp kalanı en yüksek vadeliden hatta bankaların hoşgeldin faizlerinide araştırıp ona göre direk bankaya yatırıyor du. sırf para gider diye benden çok daha zengin biri karşıma çıkmazsa evlenmem diyordu , sonunda kendiside itiraf etti ben bu kadar biriktiriyorum&yatırım yapıyorum ama ben yiyemeyeceğim başkaları yiyecek diyordu ama bu hastalığıda bir türlü yenemedi, yenemiyorda. bu şekile gelecek olursak milyon dolarlar biriktirmişiz çok mu önemli?

Not: Bu yazıyı yazan kişi maaşının yüzde 30 unu eline geçer geçmez yatırıma yönlendiren biridir. bende yılda 1-2 kere tatile çıkmayıp haftada 2 gün dışarda yemeyip o paralarında peşine düşşem en az yarısını ayırırım ama gerek olmadığı gibi böyle birşey bence insanı hasta eder.

Bence herseyin dengeli olani en iyidir. Israf zaten dinimizce de haram, kulturumuz ve ortalama ahlak geregi de his gorulmeyen bir davranistir. Ancak, tasarruf etmenin de bir olcusu olmali illa ki. Bazen de farkinda olmazsiniz, cocugun kilik kiyafeti, elbiseleri, telefonu, markasi vs ile okulda yada sitede ezilir de ezilir siz tasarruf yaparken.

Bence pisirik ve ozguveni olmayan, ezik yetismis bir cocuga kabarik bir banka hesabi birakmaktansa, ozguveni ve egitimi yerinde, sosyal olarak kendisini iyi ifade edebilen, ve cocuklugunu hakkiyla yasamis cocuga SIFIR bakiyeli bir hesap birakmak daha evladir. Bu topigin bir amaci da tasarruf etmeyi ogretip, yatitim yollarini gosterse de, bazen ipin ucunun kactigini yada abarttigimizi dusunuyorum.

Eger haftada bir disarda yemek sizi mutlu eidyorsa ailecek, gidip yeyin kardesim. Arada bir gidip kahvenizi icin, insan icine karisin. Sinema, tiyatro, tatil mekanlari vs ler bizler icin var. Cocuklariniz bu yasini bir daha yasamayacak. Sizin tasarrufunuz yada daha cok hisse alma askiniz icin o niye mahrum kalsin?

Sey gibi calisiyorsunuz, kazancinizi da insan gibi harcamasini bilin. Yatirimi da yaparsiniz, bi yere kacmiyor hisseler, bankalar, araziler. Hayati iskalamayin, cocuklariniza ve esinize de yasanmaz hale getirmeyin uc bes kurus fazla biriktirecez diye....

Topik sahibinin ilk mesajlarini bence bir daha okuyun. Zira, o kendisi bu sekilde yaparak emekli olmamis. En azindan ben oyle anladim....

Vesselam.....

2. Hektaş'a bu zirveden girmek yerine girilebilecek onlarca kağıt var... Bu çok net ... Fikirlerin söylenmesinde yatırımcıları soğutmak amaç değil... yatırım tavsiyesi yapmıyoruz... aklımızdan geçenleri paylaşıyoruz dilimiz döndüğünce ... Demem o ki bu kadar primliler de piyasada ön görülemeyecek aldım verdim periyotlarını Sn Dudu 'nun belirttiği gibi maliyet düşük olmadıktan sonra hazmetmek kolay olmaz.. Tecrübeli yatırımcı belki kendini ayarlayabilir ama tecrübesiz yatırımcıyı hayattan da borsadan da soğutma potansiyeli vardır... düşük giriş sermayesi kişiyi başlangıçta rahat hissettirebilir ama sermayesi büyüdüğünde ilk baştaki gibi rahat düşünemeyecek ve belki bu tercih ilerideki alım stratejisini yanlış etkileyebilir... isteyen 9,50 liradan alabilir 20-30 lira olmayacağını kimse bilemez. Ama bu kadar rahat bir kriterden bakarsak diğer iyi alternatiflerin de ne olacağını kimse bilemez ... alternatiflerin de kat kat artma potansiyeli var... seçim kriteri yatırımcıyı bağlar... Endeks 1 düşerken primli kağıt 3 düşerse kimse bişiy olmaz temettüsünü yerim eninde sonunda geri dönecek diyemez... zaten yanlış maliyette ve zamanda aldıysan bu avuntu kendini kandırmak olur ...

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

3.  Alıntı Originally Posted by freesky Yazıyı Oku
    Bence herseyin dengeli olani en iyidir. Israf zaten dinimizce de haram, kulturumuz ve ortalama ahlak geregi de his gorulmeyen bir davranistir. Ancak, tasarruf etmenin de bir olcusu olmali illa ki. Bazen de farkinda olmazsiniz, cocugun kilik kiyafeti, elbiseleri, telefonu, markasi vs ile okulda yada sitede ezilir de ezilir siz tasarruf yaparken.

Bence pisirik ve ozguveni olmayan, ezik yetismis bir cocuga kabarik bir banka hesabi birakmaktansa, ozguveni ve egitimi yerinde, sosyal olarak kendisini iyi ifade edebilen, ve cocuklugunu hakkiyla yasamis cocuga SIFIR bakiyeli bir hesap birakmak daha evladir. Bu topigin bir amaci da tasarruf etmeyi ogretip, yatitim yollarini gosterse de, bazen ipin ucunun kactigini yada abarttigimizi dusunuyorum.

Eger haftada bir disarda yemek sizi mutlu eidyorsa ailecek, gidip yeyin kardesim. Arada bir gidip kahvenizi icin, insan icine karisin. Sinema, tiyatro, tatil mekanlari vs ler bizler icin var. Cocuklariniz bu yasini bir daha yasamayacak. Sizin tasarrufunuz yada daha cok hisse alma askiniz icin o niye mahrum kalsin?

Sey gibi calisiyorsunuz, kazancinizi da insan gibi harcamasini bilin. Yatirimi da yaparsiniz, bi yere kacmiyor hisseler, bankalar, araziler. Hayati iskalamayin, cocuklariniza ve esinize de yasanmaz hale getirmeyin uc bes kurus fazla biriktirecez diye....

Topik sahibinin ilk mesajlarini bence bir daha okuyun. Zira, o kendisi bu sekilde yaparak emekli olmamis. En azindan ben oyle anladim....

Vesselam.....
    haklısınız, topik sahibinin ifrat ve tefrit üzerinden yazısını okudum, sayfayı baştan okumadan yazarak hata etmişim, sadece az bir kısmını okudum ama en azından ifrat ve tefrit arasında tasarruf alışkanlığım var şükürler olsun ki..

4. Herkesin bekledigi bir haber kapa dustu.brisa kar payi bu sene dagitmayacakmis.

5. Doas için ne dersiniz? Konjonktür olarak göreceli en kötü döneminde. Fiyata olumsuz etki eden güncel faktörler(kısa vade durum),

i-) Almanya ile bozulan ilişkiler çerçevesinde, alman araçlarına karşı oluşan antipati..özellikle kamu alımlarında negatif etki,
    ii-) Yeni vergi düzenlemesi ile orta-üst sınıf araçlarda oluşan ek vergi...bu kapsamda doas ın pazar kaybı,
    iii-) son yıllardaki yüksek kur nedeniyle araçların göreceli pahalı hale gelmesi nedeniyle, şirketin kar marjları üzerindeki etki,

olumlu faktörler(nispeten orta-uzun vade),

i-) Balık hafızalı olmamız nedeniyle, almanya ile güncel sorunlar ileride düzlecektir, hatta yumuşama başladı bile sayılır..halkımızın alamn arabasevdası nedeniyle eski pazar payına tekrar ulaşabilir,
    ii-) mevcut orta-üst segment vergi etkisi, zamanla bir miktar yumuşatılabilir,
    iii-) tüvtürk ten gelen gelir zamanla 2-3 katına çıkacak,

iv-) kötü bir yıla rağmen %6-7 civarı temettü verme kararı bizim gibi temettüye önem verenler için gayet olumlu.

Sonuçta son yıllarda görece çok zayıf kalan hisse, 2019 ve sonrasının yıldız uzun vade hissesi olabilir,

Özellikle 7-7,5 arası bir fiyata gelirse alım düşünürüm.

6. güzel dusunce ama
    ama si var
    mesela
    daha ucuza hatta bedava bu var
    verelim isterseniz

https://tpc.googlesyndication.com/si...71142489969435

doas en kötü zamanında bu kadar kar edip temettü dağıtıyorsa 3-5 yıla kim bilir nasıl olur. her ay alıyorum. güvendiğim şey zaten otomobil satışları değil. tüvtürk beklentileri daha belirleyici olacak.

8. Üretici olmayan şirket ilgimi çekmiyor, Enerjisa çarpan olarak ucuz halka arz edildi mesela, işi de sabit, müşterisi sabit. Temettü de verecek, nispeten risksiz bir yatırım mesela ama üretici olmadı mı elim gitmiyor.

Sayfa 396/637 İlkİlk ... 296346386394395396397398406446496 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •