Sayfa 399/1023 İlkİlk ... 299349389397398399400401409449499899 ... SonSon
Arama sonucu : 8183 madde; 3,185 - 3,192 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    https://www.dunya.com/kose-yazisi/ul...k-olmak/411001

isabetli tespitler içeren bir yazı..

ülkenin geleceğine ortak olduğunu hissetmeyen ve sayıları gittikçe artan vatandaşlar için nasıl bir siyasi ve ekonomik açılım geliştirilmeli? önümüzdeki en hayati soru bu..
    Ben isabetli bulmadım.Daha kafadan ekonomi ile siyasetin göbekten birbirine bağlı olduğunu düşünüyorum.Bunun düşük IQ lu izahı olarak çoğu siyasetçinin veya ailesinin aynı zamanda iş adamı olduğunu söyleyebiliriz.Nadiren sanatçı sporcu hatta askerden bile siyasete geçen bile sonradan işadamı oluyor,düşünür,yazar vs. zaten hak getire.
    Bundan öte,dünya haritasına baktığımız zaman istem dışı gözümüz Türkiye'ye odaklanır ve Türkiye'nin dünyanın merkezinde olduğunu düşünürüz.İspanyol veya İngiliz de aynı hissiyatta mıdır bilmem.Ama daha da ötesi dünya haritasında Türkiye'ye büyüteçle bakanlar da çoğunluk,bunların ötesini görme şansı hiç kalmıyor.Oysa biz 80 lerde globalizm,glastnostu falan duyduğumuzdan en az 100 yıl öncesinde globalleşme,global etkiler başlamıştı.Yerel savaşlardan dünya savaşlarına geçiş bunun bir örneği.Sanıyorum 2. dünya savaşı dış ülkelerde okullarda anlatılıyordur,2. dünya savaşını anlamadan Osmanlı'yı öğrenip bu günümüzle bağıntı kurmamız,ilaveten ekonomiyi anlamamız imkansız.Hele bir de günümüzde trollerin bakan,devlet başkanı olduğu dönemde tüm dünya trolleniyor,anlamsız demeç veya tweetlerle ne oluyoruz yahu diyerek beyinler iyice lahmacun kıvamına geliyor.
    Yazının her tarafına cevap yazmak çok uzayacak bir de sonu ile ilgili katılmadığım nokta var.Hepimizin aynı gemide olduğuna inanmıyorum.Kimisi çoktan teknesini,yurtdışındaki limanlara çekmiştir.Herkes ben yapmadım der ama kokusu varsa illa ki bir osuran da vardır.Diğerleri de ya güvertede helikopterini hazır etmiş veya filikada yerini rezerve etmiş,en garibanı can yeleğini giymiş beklemektedir.Titanic filminden sonra artık herkesin aynı gemide olduğuna inanan kalmamıştır sanıyordum ama demek varmış.
    Hayati sorunuzun cevabını bilmeyen var mıdır ben de merak ettim.

2.  Alıntı Originally Posted by effendy75 Yazıyı Oku
    Bizdeki enflasyonun sebebi maliye politikası değil yüksek kurdur. Cari açığın varsa kur yükseldikçe enflasyon ithal edersin. Kgf ile piyasaya verilen para çoktan buharlaştı.
    Tam olarak aynı fikirde değilim. Kuru arttıran unsurlardan biri de geniş para arzındaki gelişme diye düşünüyorum. Yani kurun yükselişinde gevşek maliye politikasının da payı epey fazla.

Bence Kur artışının sebebi.

%30 KGF ile dolaylı oluşan geniş para arzındaki genişleme
    %20 KGf ile direk olarak yaratılan ithalat talebi.
    %20 FED
    %30 tcmb'nin *nispi* zayıf para politikası

Bu koşullarda sadece para politikası ile kuru durdurmak isterseniz çok yüksek bir faiz artışı yapmanız gerekir. Bu da pratikte çok zor.

Halbuki diğer koşullar para politikasına yardım etseydi , uygun artışlarla sonuç alınabilirdi.

Para politikası ile maliye politikası eşgüdümlü yürütülmediği için ikisi de mundar oldu. Ama en çok az da olsa iş görebilecek bir para politikası mundar oldu.

O nedenle de tcmb günah keçisi olmaya aday.

Evet tcmb inatçı bir keçi ama kesinlikle günah keçisi değil.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Destekler...

Usdtry - 4.0815 - 4.0645 - 4.0115
    eurtry - 4.840 - 4.900 - 4.950 - 4.970. 5.020

4.  Alıntı Originally Posted by rapsody Yazıyı Oku
    Merkez bankası yabancılara garanti verdi gibi sıkıştırmayı bıraktılar kapalı kapılar ardında 2 gündür bir film dönmüş olabilir. Dünya da dolar değer kazanırken ençok TL'sına karşı değer kaybetmesi ilginç geldi bana
    Film,ABD Rusya geriliminin aynısı gibi geliyor bana.Rusya bakalım ne kadar cesur,kaç füzesi var diye bakarken,ABD de bakalım rusyanın savunma sistemi ne kadar etkili deneyip görsek mi diye Suriye etrafında dolanıp duruyor.MB da seçimden önce mutlaka dolara birkaç S400 sıkacaktır ama ne kadar vurur elimizde kaç tane vardır,kimse elini belli etmek istemiyor haliyle.

5. Türkiye, kazığın her türlüsünü ayrı ayrı deneyimleyebilmek için mükemmel bir yer. Burada yetişen biri dünyanın başka bir yanında sıkıntı yaşamaz.
    Re-twittlediklerim katıldığım anlamına gelmez!

6.  Alıntı Originally Posted by casual Yazıyı Oku
    doğruya doğru, eğriye eğri demesini bilmek lazım.. mevduat bankasın da zorla cebren ve hülle ile gasp edilen 3milyon tl tasarrufum BU İKTİDAR DÖNEMİN DE GASP EDİLDİ.. fakat kumarhane ye dönmüş finansal sistem de RTE NİN SÖYLEDİKLERİ VE ONU DESTEKLEYENLER DOĞRUYU SÖYLÜYOR..

ülkemizi esasen vatandaşları emperyalist ülkeler küresel finans sistemi, küresel ekonomi adı altın da sömürüyorlar.. döviz kurundaki zıplamalar , ani çıkış ve düşüşler herzaman bu işlerin bahanesi olmuştur..

rte ve destekleyenler doğruyu söylüyorlar asıl soru şu ; SÖYLEDİKLERİNDE SAMİMİLER Mİ?

asıl kötüler bankaya tasarrufunu yatıran türk halkı değil, zihniyeti bozuk piyasaya istedği gibi yön veren İNSANLARDIR..

bu insanların hangi tarafta olduğunun önemi yoktur (yani laik,dindar, dinsiz, şu bu) zihniyetleri hep aynıdır.

EMEKSİZ, BEDELSİZ EMEKLE KAZANAN, BEDEL ÖDEYEREK HAKKIYLA KAZANAN İNSANLARI BU KUMARIN İÇİNE ÇEKMEK VE CEPLERİNE İNDİRMEK..
    Bu düşüncenin en temelinin hatalı olduğunu düşünüyorum.Anket yapsan, küresel güçlerin,ekonomik politik aktörlerin varlığına inanan, büyük bir güruh bulunacağı kesindir. Bunlardan memnun olmayan güruhun da çok büyük olduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu aktörler, güçler; o güruhlara vaadlerde bulunduğu zaman, güçlerin peşinde takılanlar da aynı güruhtur.
    Mesela Rusya komünistliğe geçtiğinde, Hitler ortaya çıktığında, Trump demokrasiden faşizme kayma sinyali verdiğinde ,peşine takılan güruh , hadi lenn deseydi tarih böyle mi yazılırdı. Bütün bu aktörlerin vaadleri ve bunlardan hoşlanan halk vardır.
    Mesela iki lider çıksın birisi desin ki ben dış ülkelerle sorunlarımızı diplomasi ile çözeceğim,öteki de güç ile çözeceğini söylesin.Halk,kan çıkacağını bile bile gider güçten bahseden liderin peşine takılır.Çünkü savunma sanayii çalışmaya başlayacaktır,silah üretimi olacaktır ve halk iş bulacak ekonomi canlanacaktır.Halkın aptalca görünen tercihinin arkasında sağlam bir çıkarcılık varken herşeyi lidere bağlayıp halkı masum,saf,kandırılmış,ezilmiş vs tanımlayarak temize çıkarmak ne kadar adil olur?
    Eğer ortada bir cebir yokken adamın birine;
    Bak kardeşim etraftaki ağaçları kaldırıp heryeri beton yaparsak senin evin milyonluk olacak,
    Çocuğun için pek sağlıklı olmasa da sana ucuza alabileceğin gıdalar üretmenin yolunu bulduk,
    Sana yaptığın yanlışların vicdanını sızlatmayacağı bir din bile bulduk,
    Artık çocukların için bile uğraşmana gerek kalmadı eline tableti tutuştur yeter,eğitimini de biz ayarlarız,
    vs. vs. teklifleri bu adam canı gönülden kabulleniyor mu kabullenmiyor mu?
    Bu tekliflere karşı başka alternatif var mı diye sormuyor,bakmıyor bile.Benim dikkatimi çeken hususlardan biri de herhangi bir karşı teklifin olmaması,çünkü böyle bir fikre talep yok.
    Talep olmayınca arzın da bir anlamı olmuyor.Mesela ekonomide şunları yapalım,şunları değiştirelim ve doları düşürelim diyen bir görüşe rastlıyor muyuz? Herhalde tek rastladığımız,pansuman için faiz artsın fikridir,ama bunu da herhangi bir siyasiden duymadım.Düşüş için bir talep yoksa,artış için herkes hemfikirdir,kavga edecek birşey yok.
    Kumar örneği de güzel olmuş,çünkü kumar oynamak için adam Kıbrısa,Batum'a falan gidiyor,o kadar yolu emek,para harcayıp kumar uğruna gidiyor.Kıbrıs'taki kumarhane sizi içine çekiyor mu mesela? Ancak siz niyetlenirseniz,değil mi? Çiftlikbank?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by alenichev Yazıyı Oku
    Destekler...

Usdtry - 4.0815 - 4.0645 - 4.0115
    eurtry - 4.840 - 4.900 - 4.950 - 4.970. 5.020
    Dirençten vazgeçmiş bir haliniz ve yaklaşımınız var...

8.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Ben isabetli bulmadım.Daha kafadan ekonomi ile siyasetin göbekten birbirine bağlı olduğunu düşünüyorum.Bunun düşük IQ lu izahı olarak çoğu siyasetçinin veya ailesinin aynı zamanda iş adamı olduğunu söyleyebiliriz.Nadiren sanatçı sporcu hatta askerden bile siyasete geçen bile sonradan işadamı oluyor,düşünür,yazar vs. zaten hak getire.
    Bundan öte,dünya haritasına baktığımız zaman istem dışı gözümüz Türkiye'ye odaklanır ve Türkiye'nin dünyanın merkezinde olduğunu düşünürüz.İspanyol veya İngiliz de aynı hissiyatta mıdır bilmem.Ama daha da ötesi dünya haritasında Türkiye'ye büyüteçle bakanlar da çoğunluk,bunların ötesini görme şansı hiç kalmıyor.Oysa biz 80 lerde globalizm,glastnostu falan duyduğumuzdan en az 100 yıl öncesinde globalleşme,global etkiler başlamıştı.Yerel savaşlardan dünya savaşlarına geçiş bunun bir örneği.Sanıyorum 2. dünya savaşı dış ülkelerde okullarda anlatılıyordur,2. dünya savaşını anlamadan Osmanlı'yı öğrenip bu günümüzle bağıntı kurmamız,ilaveten ekonomiyi anlamamız imkansız.Hele bir de günümüzde trollerin bakan,devlet başkanı olduğu dönemde tüm dünya trolleniyor,anlamsız demeç veya tweetlerle ne oluyoruz yahu diyerek beyinler iyice lahmacun kıvamına geliyor.
    Yazının her tarafına cevap yazmak çok uzayacak bir de sonu ile ilgili katılmadığım nokta var.Hepimizin aynı gemide olduğuna inanmıyorum.Kimisi çoktan teknesini,yurtdışındaki limanlara çekmiştir.Herkes ben yapmadım der ama kokusu varsa illa ki bir osuran da vardır.Diğerleri de ya güvertede helikopterini hazır etmiş veya filikada yerini rezerve etmiş,en garibanı can yeleğini giymiş beklemektedir.Titanic filminden sonra artık herkesin aynı gemide olduğuna inanan kalmamıştır sanıyordum ama demek varmış.
    Hayati sorunuzun cevabını bilmeyen var mıdır ben de merak ettim.
    Olabilir siyasi konularda farklı düşünebilirsiniz. Haklı bulduklarım ekonomik tespitler..

Sayfa 399/1023 İlkİlk ... 299349389397398399400401409449499899 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •