Artan

277,75 10 18:10
54,45 10 18:10
291,50 10 18:10
11,78 9.99 18:10
39,64 9.99 18:10
Artan Hisseler

Azalan

19,17 -10 18:10
42,00 -9.99 18:10
58,85 -9.95 18:10
7,81 -9.92 18:10
100,00 -9.83 18:10
Azalan Hisseler

Ýþlem

8.423.783.298,90 18:10
8.279.675.248,75 18:10
7.897.836.716,17 18:10
7.784.719.756,22 18:10
7.554.836.368,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 400/685 ÝlkÝlk ... 300350390398399400401402410450500 ... SonSon
Arama sonucu : 5528 madde; 3,193 - 3,200 arasý.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alýntý Originally Posted by Emirhan06 Yazýyý Oku
    Atansu'nýn dediklerine aynen katýlýyorum. Paynet satýlýrsa elde hikaye kalmýyor tezi ise yanlýþ. Paynet 60-70 milyon USD'a satýlýrsa ya þirket tüm finansal borcunu kapatýr ve süper karlý hale gelir , yada bu parayý kredi kapamada kullanmaz da inorganik büyüme için kullanýrsa bu sefer de süper bir büyüme dönemine girer.

Yani her 2 senaryoda da büyük hikayeler olur. Arena þu anda 1.4 milyar USD ciro yapan bir þirket ve deðeri sadece 110 milyon USD. Bu ciro içinde paynetin katkýsý çok az. Net kara etkisi daha fazla paynetin. Eðer 60-70 milyon USD'a yeni bir þirket alýnýrsa bu durumda belki Paynetin küçük cirosu denklemden çýkar ama belki de 600-700 milyon USD ciro yapan bir þirket alýnýr. Unutmayýn ki 350 milyon USD ciro yapan Brighstar sadece 26,5 milyon USD'a alýndý.

60-70 milyon USD'a bu piyasada çok büyük cirolar yapan þirket yada þirketler alabilirsiniz.

Ben bir de baþka bir konuya dikkat çekmek istiyorum. Geçenlerde TL faizlerin yükselmesi arenaya zarar verir denmiþti be de arenanýn borcunun %80'inden fazlasý TL deðil döviz bazlý , o yüzden TL faizlerdeki yükseliþ bizi çok etkilemez dövizdeki artýþ etkiler demiþtim.

1 ocak 2023 tarihli USD kuru yaklaþýk 18.70 TL , 31 Mart 2023 tarihli USD kuru ise 19.18 TL. Yani USD deðiþimi %2,5 civarý. Ýlk çeyrek finansal gider tutarý 140 milyon TL

2. çeyrekte ise 19.18 TL ile baþlyan USD kuru 30 haziranda 25,82 TL oluyor. Yani deðiþim %35 civarý. Ödene finansal gider 204 milyon TL.

Yani buradan da anlaþýlacaðý gibi USD'da yükseliþ olursa biz çok daha fazla finansal gider ödüyoruz.

3. çeyrekte ise 25,82 ile baþlayan USD þu anda 26.80 civarý ve Eylül sonuna kadar da çok deðiþmeyecek gibi duruyor. Hatta Eylül PPK toplantýsýnda yine geçen ay gibi yüksek bir faiz artýþý olursa dövizin geri gelme olasýlýðý bile var.

Ama diyelim ki bu seviyelerden kapattý USD bu ayý. O zaman çeyreklik USD artýþý %3,8 civarý olur. Yani 2. çeyreðin çok altýnda , ilk çeyreðe de çok yakýn bir artýþ.

Bu durumda 3. çeyrek finansal giderinin 160 milyon TL civarýnda olmasýný beklerim. Yani 2. çeyreðe göre 45 milyon TL daha az.

3. çeyrek cirosunun , 2. çeyrekten daha fazla olacaðýný düþünürsek , bu durumda 3. çeyrek EFK'sý daha fazla olacaðý için , finansal giderin de daha az olmasý beklendiði için , 3. çeyrek net karýnýn en az 80-90 milyon TL olacaðýný varsayýyorum.

Hatta USD az arttýðý için , varlýklardaki artýþtan kaynaklanan vergi gideri de daha az olacaðý için , 3. çeyrek net dönem karýnýn 100 milyon liranýn üstüne çýkmasý büyük ihtimal.

Çünkü USD artýþýnýn az olduðu 1. çeyrek sadece 13 milyon TL vergi öderken , USD artýþýnýn çok olduðu 2. çeyrek 52 milyon TL vergi ödedik. 3. çeyrek USD artýþý az olacaðý için muhtemelen ilk çeyreðin biraz üstünde 20 milyon TL gibi bir vergi çýkabilir. Bu da 2. çeyreðin en az 32 milyon altýnda olur. Yani 3. çeyrek net karý hiç deðiþiklik olmasa bile 2. çeyrekten 32 milyon fazla gelirdi bu USD kuru ile.

Çünkü muhasebeyi USD tuttuðumuz için , USD kurundaki artýþlar varlýklarýmýzýn deðerini arttýrdýðýndan dolayý vergimiz hep yüksek çýkýyor. USD'ýn artmadýðý yada düþtüðü dönemlerde ise varlýk artýþý vergisi olmadýðýndan vergimiz düþük çýkýyor. 3. çeyrekte de USD artýþý az olduðundan vergimiz düþük çýkacaktýr.

Özet olarak , hem ciro ve EFK artýþý sayesinde , hem de düþük USD artýþýndan kaynaklý düþük finansal gider ve düþük vergi sayesinde 3. çeyrek 100 milyon TL'nin üstünde bir net kar gelebilir. USD böyle giderse , 4. çeyrekte ise 150 milyon TL civarý bir net kar bile gelebilir. Yani seneyi 350 milyon TL civarý bir net kar ile kapatmamýz büyük olasýlýk USD böyle giderse.

350 milyon TL net kar , hisse baþý 3,5 TL net kar anlamýna gelir. 12 f/k ile deðerlesek 42 lira , 15 f/k ile deðerlesek 52,5 lira dðerimiz olmasý lazým sene sonu yada 2024 baþýnda. Yani min. %50 , maksimum %80 hisse deðeri artýþ potansiyeli var önümüzdeki 4-5 ayda.

Bu hesaplarýn hiçbirinde Paynet satýþý yok. Bunu hep belirtiyorum. Çünkü Paynet satýþý olursa o zaman bu hesaplarýn hepsinin tekrar baþtan yapýlmasý gerekir ve o zaman min. 70-80 liralar maksimum da 100-110 liralar konuþulur Paynetin satýþ rakamýnýn ne olacaðýna baðlý olarak.

Hisse 31,5 liradan 27,5 liralara kadar geri geldi. Bence pazartesi belki tahta boþken 27 liralarý gösterip oradan tekrar yukarý yapacaklar. Çünkü son çýkýþýn da düzeltmesi oldu sayýlýr. Bir önceki yazýmda da belirtmiþtim bundan sonra 27'ler net alým fýrsatýdýr diye. Tekrar o firsatý verdi hisse ama sanýrým o fýrsatýn da sonlarý bu. Pazartesi yada Salý tekrar yukarý yönlü harekete geçecektir diye tahmin ediyorum.
    Sayýn Atansu ve Sayýn Emirhan, verdiðiniz yanýtlar için teþekkür ederim. Benim en büyük korkularýmdan birisi paynet satýlýrsa hikaye kalmamasý olurdu, bunu çürüttünüz, bir süredir foruma giremiyordum, geç cevap yazdýðým için kusura bakmayýn. Bana uzun vade için güvenilir göründü. Emirhan hocamýn bir ara indeks bilgisayarla kýyaslarken yaptýðý bir karþýlaþtýrma vardý. Arenanýn ona göre tek geride kaldýðý nokta yanlýþ hatýrlamýyorsam genel yönetim gideriydi. Emirhan hocam onla ilgili çalýþan kiþilere bölüp kýyaslamýþtý, geçmiþ sayfalarý tarayýp onu bulacaðým. Biraz da onu inceleyeceðim.

2. Mia Teknoloji baðlý ortaklýðý Enerjey Enerji, 4 þirket kurulumu için baþvuruda bulundu.
    Bu haber ile Mia hissesi 220-250 bandýndan 400 Liralara yükseldi.

Arena Enerji þirketleþip ges dýþýnda farklý projeler geliþtirseler bizde etkisi ne kadar olur bilmiyorum ama olumlu olabileceðini düþünüyorum.

Easy Cep geçen sene 100 mly deðerleme üzerinden yatýrým almýþtý.GoPlus 'un yolu açýk bana göre.

Paynet,bulut,arena connect,arena galaxy,iot...

Öðrencilere vergisiz telefon sonraki kabine toplantýsýna kaldý.Hayýrlýsý.
    Yatýrým tavsiyesi içermez yazdýklarým.

3. Easy cep 100 milyon USD üzerinden yatýrým almýþtý geçen sene.
    GoPlus Arena çatýsý altýnda bu sektörde.
    Çok detaylara hakim deðilim ama gelecek potansiyelini yüksek görüyorum.
    Ytd.

4. Arena Bilgisayar ýn anlýk piyasa deðeri 112 mly USD.Yersen.
    Çok deðil iki ay önce 65 mly USD seviyesindeydi .Acýmýþ olmalýlar halimize.Þu garibanlarýn yüzü gülsün biraz dediler herhalde.
    Ytd.

5. Mia Teknoloji baðlý ortaklýðý Enerjey Enerji, 4 þirket kurulumu için baþvuruda bulundu29/08/2023 06:22:30
    Mia Teknoloji baðlý ortaklýðý Enerjey Enerji, 4 þirket kurulumu için baþvuruda bulundu.

Þirket'ten KAP'a yapýlan açýklamada þöyle denildi:

"Baðlý ortaklýðýmýz Enerjey Enerji A.Þ'nin, Türkiye'de Depolamalý Elektrik Üretim Tesisi projelerinin geliþtirilmesi, öz kaynaklar veya uluslararasý finans ve yatýrým kuruluþlarý ile ortak giriþim projelerinin gerçekleþtirilmesi amacýyla aþaðýda bilgileri bulunan þirket kurulumlarý için 28.08.2023 tarihinde Ankara Ticaret Sicil müdürlüðüne baþvuruda bulunulmuþtur.

Þirket kuruluþlarý akabinde Elektrik Piyasasý Depolama Faaliyetleri Yönetmeliði kapsamýnda Depolamalý GES Önlisans baþvurularý yapýlacaktýr.

%100 Enerjey Enerji A.Þ. ortaklýðýnda kurulan firmalar ;

Censan Enerji Üretim ve Ticaret A.Þ.

Diltekin Enerji Üretim ve Ticaret A.Þ.

Ýkihan Enerji Üretim ve Ticaret A.Þ.

Ketendil Enerji Üretim ve Ticaret A.Þ."

---------------------------------------------------------

Arena Enerji depolamalý ges iþine girse ya.

6. 34 lira denemesi bekliyorum 1-2 gün içinde yada pazartesi gününe de olabilir.

Artýk buralar bu endekse ve beklenen bilançolara göre çok ucuz. 31 lira üstündeki kapanýþlar önce 34 liraya sonra da 1,5 USD seviyesine götürür bizi.

7. Haydeee gidelummm haydeee....

EasyCep, Fibabanka'dan yatýrým aldý

https://webrazzi.com/2023/09/11/easy...a-yatirim-2023

..."Þirket, þimdi Fibabanka'dan miktarý açýklanmayan bir yatýrým aldý ve þirketin büyüme yolculuðuna bu yatýrýmla devam edeceði bilgisi aktarýldý."...

8. Fibabanka gibi Fiba Grubu iþtiraklerinden olan Finberg in internet sitesine bir göz atmanýzý tavsiye ederim.En 5-6 tane ödeme þirketi gördüm yatýrtýmcý olduðunu.

https://finberg.com.tr/#/references

Sayfa 400/685 ÝlkÝlk ... 300350390398399400401402410450500 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •