Sayfa 4006/5276 İlkİlk ... 300635063906395639964004400540064007400840164056410645065006 ... SonSon
Arama sonucu : 42208 madde; 32,041 - 32,048 arası.

Konu: hisse senedi haberleri

Tekfen, ilk lisanslı RES yatırımı için Hisse Devir Sözleşmesi imzaladı

04/03/2024 06:20:30

Tekfen, aynı gün içinde yenilenebilir enerji stratejisi doğrultusunda toplamda yaklaşık 25 megavatlık elektrik üretim kapasitesi içeren iki satın alma işlemine imza attı.

Şirket'ten yapılan açıklamaya göre, önce Tekfen Holding, ilk Rüzgâr Enerji Santrali (RES) yatırımı için hisse devir sözleşmesini imzaladı. Ardından Tekfen Holding iştiraki Toros Tarım, sürdürülebilir tarımsal üretim hedefleri kapsamında 2019 yılında %70 hissesini satın aldığı Gönen Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.'nin kalan %30’luk hissesini de devralarak şirketin tek sahibi oldu.

Tekfen Grup Şirketler Başkanı Hakan Göral, “İş yapış kültürümüz ve deneyimlerimizden aldığımız güçle teknoloji, inovasyon ve sürdürülebilirlik temelli iş modelimiz ve yeni stratejimiz doğrultusunda grubumuzu yarınlara taşımak için çalışmaya devam ediyoruz. Yeşil enerji odaklı dönüşüm de, bu amaçla yürüttüğümüz en önemli başlık. Yaklaşık 6 ay önce grubumuz bünyesinde hayata geçirdiğimiz Tekfen Yenilenebilir Enerji Çözümleri A.Ş. ile bu yöndeki projelerimize hız vermek için yola çıktık ve bu yoldaki ilk adımımız olan Rüzgâr Enerjisi Santrali (RES) yatırımımıza ilişkin hisse devir sözleşmesine imza atıyoruz” dedi.

Yenilenebilir enerji çözümleri segmentinde büyümek ve hedeflerine ulaşabilmek amacıyla, öncelikle halihazırda kurulu bulunan enerji santral yatırımlarına odaklandıklarını kaydeden Göral, “Bu alanda amacımız Taahhüt Grubumuzu bir Mühendislik, Satın Alma ve İnşaat (EPC) oyuncusu olacak şekilde yeniden konumlandırmak. Söz konusu yeni yatırımlarımız, yeşil amonyak ve yeşil hidrojen projeleri kapsamında büyümeyi içeren, Tekfen’in sürdürülebilir enerji çözümleri alanındaki varlığını artırma stratejisinin bir gerekliliği. Bu minvalde, kendi bünyemizde yatırımını gerçekleştirmeyi planladığımız orta büyüklükte bir yeşil hidrojen-amonyak tesisi için, dünyanın en önemli teknoloji tedarikçileriyle görüşmelerimizin birinci aşaması tamamlandı” diye belirtti.

Göral, “Bu hedefimiz doğrultusunda ilk olarak rüzgâr ve güneş enerji sistemleri üzerine yatırımlara odaklandık. Geliştirmek, kurmak ve ardından işletmek üzerine planladığımız bu tür yatırımlar için faaliyette olan bazı santralleri bünyemize almayı önceliklendirdik. Bu anlayışla da Balıkesir’de 9,6 megavatlık kurulu, 4,8 megavatlık artırım kapasitesi ile toplam 14,4 megavatlık Marmara RES üretim lisansının sahibi olan Babadağ Elektrik Üretim Sanayi Ticaret A.Ş.’yi tüm hisseleriyle birlikte devralıyoruz. Türkiye’deki muadilleriyle karşılaştırıldığında oldukça yüksek bir verimliliğe sahip olan Marmara RES’in, üreteceği elektrik enerjisiyle yaklaşık 25.000 hanenin elektrik ihtiyacının karşılanması mümkün olacaktır” dedi.

Gönen Yenilenebilir Enerji’nin kalan %30 hissesi de satın alındı

Tekfen, aynı gün ikinci bir hisse alım sözleşmesine daha imza atarak gübre sektöründeki sürdürülebilirlik vizyonuyla gerçekleştirdiği çalışmalarını hızlandırdı. Organik ve organomineral gübre pazarlarındaki konumunu döngüsel ekonomi yaklaşımı ile güçlendirmek amacıyla 2019 yılında Gönen Yenilenebilir Enerji Üretim A.Ş.'nin %70'ini satın alan Tekfen Holding iştiraki Toros Tarım, kalan %30’luk hisseyi de devralarak şirketin tek sahibi oldu.

Şirket bünyesindeki Balıkesir Gönen ve Konya Meram tesislerinin toplam 9,62 megavatlık kurulu elektrik gücü bulunduğunu hatırlatan Hakan Göral, “Gerçekleştirdiğimiz bu satın almayla, yıllık 110 bin ton organomineral gübre üretim kapasitesine sahip olduğumuz bu tesislerimizde, çok daha hızlı ilerleme sağlayacağımız muhakkak. Aynı zamanda süreç ve yönetsel verimliliğin artacağına da inanıyoruz. Sürdürülebilirlik ve toplumsal değer yaratma ilkelerimize bağlı olarak geçmiş 50 yılda olduğu gibi bugün de çiftçilerimizle birlikte Türk tarımını daha iyi noktalara getirmek için çalışmaya devam ediyoruz” dedi. Ayrıca bu satın alma, Toros Tarım’ın ürün portföyünde yer alan organik ve organomineral gübre üretim ile satışına dair pazar payının artmasına ve biyolojik atık çıktılarının döngüsel yeşil ekonomi girdileri olarak kullanılmasına izin verecek yatırımlara olanak sağlayacaktır.

Bu satın almalar ile Tekfen Holding bünyesinde faaliyet gösteren çeşitli işletmelerin toplam lisanslı gücü 72 megavata ulaşmış oluyor. Toros Tarım’ın atık ısı kullanılarak Samsun tesislerinde 30 megavat, Mersin tesislerinde ise 7 megavatlık elektrik enerjisi üretim kapasitesi bulunmakta olup; bu yatırımlar, kaynakları verimli kullanma, sera gazı emisyonlarını azaltma doğrultusunda döngüsel ekonomi modeline olumlu katkılar sağlamaktadır.

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com )
    Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Gersan Elektrik, Yönetim Kurulu Başkanı Erkan İzgi ile Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Kardeş arasında hisse devri gerçekleşti

04/03/2024 06:21:00

Gersan Elektrik, Yönetim Kurulu Başkanı Erkan İzgi ile Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Kardeş arasında hisse devri gerçekleşti.

Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Erkan İZGİ ile Yönetim Kurulu Üyesi Sn. Yüksel KARDEŞ arasında 01/03/2024 tarihinde imzalanan hisse devir protokolü kapsamında Sn. Yüksel KARDEŞ'e ait 8.787.848 adet GEREL hissesini Sn. Erkan İZGİ'ye devretmiştir. Bu devir sonucunda Sn. Erkan İZGİ'nin GERSAN ELEKTRİK TİCARET VE SANAYİ A.Ş. sermayesindeki payları/oy hakları 10.787.848'e, pay/oy oranı % 13,48'e ulaşmıştır."

Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

THY, Hava-İş ile mutabakat sağlanana kadar çalışanların ücretlerine yüzde 50 artış yapma kararı aldı

04/03/2024 06:21:30

Türk Hava Yolları(THY), Hava-İş sendikası ile mutabakat sağlanana kadar çalışanların ücretlerine yüzde 50 artış yapma kararı aldı.

"Ortaklığımız ile yetkili Hava-İş Sendikası arasında devam eden toplu iş sözleşmesi müzakere sürecinde henüz mutabakat sağlanamamıştır. Yönetim Kurulumuz, 28. Dönem toplu iş sözleşmesi imzalanana kadar çalışanlarımızın alım gücünü korumak adına 31.01.2024 tarihinde yürürlükte olan ücretlere 01.02.2024 itibariyle geçerli olmak üzere 30.12.2023 tarih ve 32415 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 2023/2 sayılı Asgari Ücret Tespit Komisyonu Kararı'nda yer verilen oran esas alınarak %50 oranında artış yapılmasına karar vermiştir.

Yetkili Sendika ile 01.01.2024 tarihindeki ücretlere daha yüksek bir zam oranı yapılması hususunda mutabık kalınarak yeni toplu iş sözleşmesinin imzalanması halinde, geriye dönük ücret farklarının belirlenmesinde, Şubat ayından geçerli olmak üzere uygulanacak işbu %50'lik zam oranı dikkate alınarak mahsup işlemi yapılacaktır."

Foreks Haber Merkezi ( haber@foreks.com)
    Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Pergamon Status, Şirket merkezinin taşınması amacıyla ofis kiralanmasına karar verdi

04/03/2024 06:22:00

Pergamon Status, Şirket merkezinin taşınması amacıyla ofis kiralanmasına karar verdi.

"Yönetim kurulumuzun 01.03.2024 tarihli toplantısında;

1. Şirket merkezinin taşınması maksadıyla İzmir ili Konak ilçesi 1456. Sokak N16 Kat 1 (Baro Han) Alsancak/İZMİR adresindeki ofisin kiralanmasına,

2. Taşınma işlemlerinin tamamlanması sonucunda adres değişikliğinin Ticaret Siciline tescil ve Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi'nde ilan ettirilmesine,

3. Sermaye Piyasası Kurulu ve Ticaret Bakanlığı'na gerekli bildirimlerin yapılması iş ve işlemleri hususunda genel müdürlüğün yetkili kılınmasına,

katılanların oy birliği ile karar verilmiştir."

Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Pasifik Teknoloji bağlı ortaklığı TİTRA Teknoloji, bir fabrika binası 5 yıllık süre için kiraladı

04/03/2024 06:22:30

Pasifik Teknoloji bağlı ortaklığı TİTRA Teknoloji, bir fabrika binası 5 yıllık süre için kiraladı.

"Türkiye'nin ilk insansız helikopteri Alpin'in geliştiricisi olan Şirketimiz bağlı ortaklığı TİTRA Teknoloji A.Ş' nin mevcut üretim kapasitesinin 3 katına çıkarılması, genişleyen iş hacmine uygun olarak artan istihdam ve Ar-Ge faaliyetleri için daha geniş alanlarda çalışmalarını sürdürmesi amacıyla Ankara'nın Havacılık ve Uzay İhtisas Organize Sanayii Bölgesinde 4987 m2 üretim alanı ve 1234 m2 ofis alanı ile toplamda 6.221 m2 kapalı alana sahip bir fabrika binası 5 yıllık süre için kiralanmıştır.Yeni fabrikada mevcut ürünlerin üretimleri ile birlikte yeni ürünler için de geliştirme faaliyetlerinin hızlandırılması hedeflenmektedir.

Kiralama konusu yeni Fabrika binası modern üretim ekipmanları ve uzman kadromuzun kullanımıyla, projelerimize daha etkin ve verimli bir şekilde hizmet verecektir."

Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Manas Enerji, sermeye artırım başvurusunu geri çekerek, enflasyon muhasebesi uygulanmış şekilde yeni başvuru yapılmasına karar verdi

04/03/2024 06:23:00

Manas Enerji Yönetim Kurulu, mevcut sermeye artırım başvurusunu geri çekerek, izahnamenin enflasyon muhasebesi uygulanmış ve bağımsız denetimden geçmiş finansal raporlarını da kapsayacak şekilde yeniden düzenlenerek, Sermaye Piyasası Kurulu'na yeniden başvuruda bulunulmasına karar verdi.

"Şirket Yönetim Kurulumuz 04.10.2023 tarihli toplantısında, 400.000.000,-TL olan kayıtlı sermaye tavanını içerisinde 82.764.000,-TL olan çıkarılmış sermayesinin, tamamı nakden (bedelli) karşılanmak üzere 165.528.000,-TL'na çıkarılmasına karar vermiş ve Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereği son bağımsız denetimden geçmiş olan 30.06.2023 tarihli finansal raporların yer aldığı izahnamenin onaylanması için 18.10.2023 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunmuştur. Söz konusu başvuru 18.10.2024 tarihinde KAP'da açıklanmıştır.

Yapılan başvuru tarihine göre, sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilecek payların, Kurul'un II-5.1 sayılı İzahname ve İhraç Belgesi Tebliği'nin 11'inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerinde yer alan düzenlemeler gereği 1 Ocak15 Şubat olarak belirtilen satış dönemi Kurul Karar Organı'nın 08/02/2024 tarih ve 9/221 sayılı Kararı Uyarınca 1 Mart 2024 tarihine kadar uzatılmıştır.

Şirketimizin söz konusu sermeye artırım başvurusunun 1 Mart 2024 tarihi itibariyle sonuçlanmaması nedeniyle Sermaye Piyasası Kurulu düzenlemeleri gereğince başvuruya konu olan izahname güncelliğini yitirmiştir.

Öte yandan 28.12.2023 tarihli ve 2023/81 sayılı Sermaye Piyasası Kurulu Bülteninde kamuya duyurulduğu üzere Sermeye Piyasası Kurulu'nun 28/12/2023 tarih ve 81/1820 sayılı Kararı ile Türkiye Muhasebe/Finansal Raporlama Standartlarını uygulayan Kurul finansal raporlama düzenlemelerine tabi ihraççılar ve sermaye piyasası kurumlarının, 31.12.2023 tarihinde veya sonrasında sona eren hesap dönemlerine ait yıllık finansal raporlarından başlamak üzere TMS 29 hükümlerini uygulamak suretiyle enflasyon muhasebesi uygulamasına,

Kurul Karar Organı'nın 08/02/2024 tarih ve 9/221 sayılı Kararı Uyarınca; halka açık olan ortaklıkların, ortaklık hakkı veren sermaye piyasası araçlarının halka arzında düzenlenecek izahnamede, II-5.1 sayılı İzahname ve İhraç Belgesi Tebliği'nin 11'inci maddesinde belirtilen esaslara ve sürelere uygun olarak 31.12.2023 tarihinde sona eren hesap dönemine ait yıllık finansal tablolardan başlamak üzere enflasyon muhasebesi uygulanmış karşılaştırmalı finansal tabloların yer almasına, (Örneğin; enflasyon muhasebesi uygulanmış 31.12.2022 ve 31.12.2023 tarihi itibariyle sona eren hesap dönemlerine ait yıllık finansal tablolar ile enflasyon muhasebesi uygulanmamış 31.12.2021 tarihi itibariyle sona eren hesap dönemine ait yıllık finansal tablolar) karar verildiğinden sermaye artırımına ilişkin izahnamenin enflasyon muhasebesine göre düzenlemiş finansal raporları kapsayacak şekilde yeniden düzenlenmesi gereği ortaya çıkmıştır.

Bu nedenlerle Şirketimiz Yönetim Kurulu 1 Mart 2024 tarihli (bu gün) yönetim kurulu toplantısında mevcut sermeye artırım başvurusunun geri çekilerek, izahnamenin Sermeye Piyasası Kurulunun yukarıda bahsi geçen düzenlemelerine uygun olarak enflasyon muhasebesi uygulanmış ve bağımsız denetimden geçmiş finansal raporlarını da kapsayacak şekilde yeniden düzenlenerek, Sermaye Piyasası Kurulu'na yeniden başvuruda bulunulmasına karar vermiştir. Konu ile ilgili gelişmeler KAP da duyurulacak olup, kamuoyunun bilgisine sunulur."

Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Avrupakent GYO, Radisson Residences Avrupa TEM İstanbul rezidans binasında 4 bağımsız bölümün satın alınmasına karar verdi

04/03/2024 06:23:30

Avrupakent GYO, Radisson Residences Avrupa TEM İstanbul rezidans binasında 4 bağımsız bölümün 35,2 milyon TL bedelle satın alınmasına karar verdi.

"Yönetim Kurulumuzun 01.03.2024 tarihinde yapılan toplantısında; Şirketimizin Radisson Residences Avrupa TEM İstanbul rezidans binası içerisinde yer alan ve İnvest Gayrimenkul Değerleme ve Danışmanlık A.Ş.'nin 28.02.2024 tarihli Değerleme Raporu ile toplam piyasa değeri 35.200.000 TL olarak takdir edilen İstanbul İli, Gaziosmanpaşa İlçesi, Karayolları Mahallesi, 6619 ada 4 parsel üzerinde kayıtlı bulunan 92, 99, 115 ve 121 nolu bağımsız bölümlerin Şirketimizin mevcut yatırım stratejisi kapsamında peşin 35.200.000 TL bedelle satın alınmasına, Pantur Otelcilik ve Turizm Hizmetleri A.Ş. tarafından mevcut işletme ve kira sözleşmesi şartları kapsamında işletilmsine karar verilmiştir.

Söz konusu satın alma işlemi ile Radisson Residences Avrupa TEM Istanbul rezidans binasındaki bağımsız bölüm sayımız 140'a ulaşmıştır."

Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Acıselsan ile Petrol-İş sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

04/03/2024 06:24:00

Acıselsan ile Petrol-İş sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı.

"Şirketimiz ile Petrol-İş sendikası arasında, 09.01.2024 tarihli KAP açıklaması ile başladığı duyurulan ve bugüne kadar devam eden görüşmeler anlaşma ile sonuçlanmış olup, 01.03.2024 (bugün) tarihi itibarıyla 01.01.2024 - 31.12.2025 tarihleri arasındaki dönemi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalanmıştır. "

Foreks
    Metals Market
    Montel News
    Foreks Twitter

Sayfa 4006/5276 İlkİlk ... 300635063906395639964004400540064007400840164056410645065006 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •