İyi de hocam bizim ekol alman ekolü değil, başından her talep edeni testleselerdi o ekoldan olabilirdik, ancak malum umreciler, sınırların geç kapatılması, Türk genine bu virüsün yapışmama saçmalıkları vs. İtalyan ekolune yaklaştırıyor maalesef bizi. İnsan bilmediği şeyden korkar, korkmalidir.
bang bang you shot me down..
Mahalli seçimler ertelenince herif ikinci seçimlerden önce almaya başladı. Kimin kazanacağı ne sonuçlar doğuracağı belli değil diye normal olarak borsadan hisse alan olmadı. Sonradan bir gevşeme oldu orada dibi tuttu rallisi başladı.
Şimdiki durum bence gerçekten belirsiz. Çok parası olan için fırsattır ama az parası olan için ister istemez temkinli olunması gerekiyor.
Büyük portföy sahipleri ile çalışan seyis isimli üye fırsat kaçırırsınız vs diyordu, en son biz de izlemeye geçtik dedi.
Çin normale döndü lafı da sakat bir ifade, eylülde ilk 25 de 3 havalimanı varken şimdi ilk 25 de havalimanı yok. İstanbul 14. iken 52. sıraya gelmiş, Sabiha Gökçen 72. sırada idi şimdi ilk 100 de değil.
Tüm yorumlarım asla/zinhar alım veya satım tavsiyesi değildir.
"Zayif devamli adalet ister, halbuki bu kuvvetlinin umurunda bile değildir."
Uzatmayalim...Bu bilgiyi dün tv de bir hoca söylemişti.ben öyle anladim.. belki hata bende belkide konusmacida..hepsi bu..yanlış yaptım dedim.Hodul kelimesine gelince Sizde hiçç hata olmuyor masaallah...Ben insan olduğundan hatam var tabiki...Yeterki bilinçli hata olmasın...
bence halkımız gerekli özeni göstermiyor hala bu işi ciddiye almıyor...bu sabah eşimi aradım işe gidiyordu yolda arabayla E-5 ten gidiyor dedim yol nasıl sakin mi? yooo her cumartesi nasılsa aynı...allah allah...akşam dönüyordu yine aradım yolda arabada dedim şimdi nasıl sakin mi? yooo her cumartesi nasılsa aynı...devlet istediği kadar çabalasın (test az yapılıyor muhtemelen) ama halk buna destek vermezse bu işin sonu iyi olmaz...hala görüyoruz işte yaşlılar sokaklarda zaptedilemiyor...ama sadece yaşlılar değil herkes sokakta...belli bir sayıda insan bu kadar çağrıya kulak veriyor...ama herkes değil...
çinli doktor diyor işte...zamanı durdurmalısınız...ekonomik faaliyetleri durdurmalısınız...sosyal etkileşimi durdurmalısınız...kendinizi evinizde karantinaya almalısınız...bundan daha net söylenemez sanırım...
Onurair ucuslarina 3 ay ara verdi. Zaten sirket zordaydi. Simdi ucus yasagi olan ulke sayisi 68 e cikti
Thy ne ise de pegasus zaten toplamda 43 ulkeye ucuyor. Muhtemel o 43 ulke bu 68 ulke icerisinde buyuk cogunlugu. Yani artik yurtdisina ucmayabilir. Yurticinde de ucus sayilari goreceli azalmistir.
Pegasusta benzer bir karar alabilir. Calisanlarina ya ucretsiz izin verecek ya da maaslarinin yarisini odeyecek. Gecen ceo Nane de ilginc seyler soyledi. Hayatta kalmak deyimini kullandi ki aslinda hic kullanmamaliydi
Bu yıl hiç grip olan yok mu dünyada?
Grip bulaşıcı değil miydi?
Covid19'un ölüme sebebiyet verdiği riskli gruptaki insanlara (daha önceki yıllarda) grip bulaşınca, sonuçları bugünkü durumdan farklı mı oluyordu?
Niye hiç karşılaştırma yok ekranlarda ve dünyanın herhangi bir yerinde?
Herhangi bir grip türünden (ortadaki gürültü dışında) ne gibi fark olduğunu tartışan tek bir bilim insanı neden yok?
Avrupa'nın göbeğindeki İtalya ile diğer Avrupa ülkeleri arasında nasıl bir sosyal, kültürel, etnik, demografik vb fark var da sonuçlar bu derece farklı olabiliyor?
Neden herkes olayın yönüne doğru konuşuyor ve yorum yapıyor?
En tuhafı ise, Güney Yarımküre bu dünyaya ait değil mi?
Esen kalın.
Yer İmleri