Aga adamlar zaten düşüş beklenmesinin mantıksız olduğunu söylüyor.. Doğru diyor.. Bir süre yerinde sayar bence de.. Ya da çok balon yoksa az yükselişle devam eder.. Ama mevduat ile kıyaslandığında geri kalır.. Evet kira da bir gelir.. Ama içinde oturuyorsa sorun yok.. Bu kadar satış arzında kiracı bulmak da zor gibi.. Ev eskiyor mutfağı dolabı banyosu vs değişiyor.. Vs vs..
Yatırım tavsiyesi değildir...
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
JP Morgan: Türkiye'de Merkez Bankası'nın Eylül'de 125 baz puan faiz artışı yapmasını bekliyoruz
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Zaten olması gereken degeri oydu 400.000 TL ye ev alacak çok insan yok talebi olmayan bir fiyat reel olarak değer kaybeder bu kadar basit bu kriz parası olan rantiyecileri fena vuracak özellikle inşaat sektörünü yana yana ellerindeki gayrimenkulleri satmaya uğraşıyorlar çünkü fena zarar yazıyorlar demekki neymiş oturduğun yerden arsa sahibi olup bugün 100 lira yarın 200 lira olur demekle olmuyormuş o devirler bitti artık gerçek piyasa şimdi oluşacak faziler dövizler hızla yükselirken sende artık talep yetersizliğinden elindeki arsanın otlarını yolarsin yada ne bilirim beton falan yersin artık abim inşaatçı geçen sene inşaat işine giriyim dedi sakin dedim alacağını topla çekil kenara TL faiz de yada dolarda kal dedim şimdi gayet memnun hayatından iyiki seni dinlemisim dedi bana yok öyle 400 e 500 e evler bu fiyatlar reel olarak düşecek bunlar zarar yazacak el mahkum
bakış açısı yanlış arkadaşlar..
olay bireysel yatırımcının, senin benim ev satmamız değil..
olay inşaat firmalarının ev satmasıdır.. neden bu şekilde göremiyorsunuz ???
senin evi satma kararın kendi kişisel durumun ile ilgilidir..
bugün yap-sat yapan firmaların tamamı sıkıntıda...!
ve hala görüyorum kuyruğu dik tutma peşindeler..
çok bilinen ve dev bir inşaat firması 1.2 milyonluk evi 650 bin liraya verdi..
vermeleri gereken bir karar var..
bankalara %30 kredi faizi ödemeye devam mı edecekler ? yoksa elinde bilançosunun aktifinin %90 ını oluşturan konutların fiyatlarını indirerek satılmasını sağlayacaklar ?
ben firma olsam batacağıma, adım, namım, ticari hayatım, ve özellikle ailemin ve sülalemin taşıdığı soyadımın lekelenmesi mi ? yoksa inattan vazgeçip fiyatları düşürmek mi ? elbette maliyete veya yakın bir fiyata indiririm satış fiyatlarımı..
inat eden ba-ta-cak !
ne kadar direnirlerse fiyatı o kadar düşürmek zorunda kalacaklar..
bence içinde bulunduğumuz konjonktür de bu saçmasapan konut arzını patlatacak ve ekonomi normalleşecek..
next : "batan batana"
ytd.
syg,
ev fiatları konusunda yapılan tüm yorumları okudum,
herkese hak verdim.
evi konut olarak kullanan satıcı ile,
evi yapan müteahhit konumları farklıdır.
1 milyon olan ev sahibinden evi 950k fiata alamazsınız,
ancak nakite sıkışmış bir müteahhitten
750k alabilirsiniz.
şahsen ben projenden lansman fiatı 650 k olan bir evin 300 k peşin satıldığını biliyorum.
yatırımcı bir ailenin 2012 de 480k dan aldığı bir evi,
2018 başında 525k sattığını da şahit oldum.
nakit kral derken,
bu kralık uzun sürmeyecek TR nin ekonomik görünümü iyileştiği zaman ev fiatlarındaki artış doların artışını da geçeçektir.
zamanlamayı iyi yapan her türlü kazanır...
lostperson size de atıf da bulunuyorum....
Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.
Nesi yanlış anlayamadım.. Söyledikleriniz örtüşüyor.. Bugüne ingirgenmiş demek örnekte olduğu gibi 220.000 lirayı mevduatta tutarsan 3 sene 380.000 gibi bi rakama ulaşıyorsun.. Tabi mevduat artışı da kesin görünüyor vergi ve aidatı da eklemek lazım.. Yani rxpu üstadın hesabı doğru.. Yani senin dediğine geliyor müteahhit elinde tutup rezil olacağına düşük fiyatta satarak paranın maliyeti ile işi kurtarsın.. Aynı hesap..
Yatırım tavsiyesi değildir...
Yer İmleri