Bu başlığa getirdiğimiz makro verilere, kısa vadeli dış borç tutarına, jeopolitik olaylara, yönetimin dolar kurunun yükselişine yaklaşımındaki ciddiyetsizliğe, Çok öğündüğümüz bütçe dengesinin bozuluşuna, vs vs bakıyorum;
Bu delik yama dikiş tutmaz...
Asıl buzdağının görünmeyen kısmına odaklanalım, iş bankası gm de rahatlatıcı açıklamalar yapmış , efendim bankalar tahmin edilemeyen olayları iyi yönetmiş miş, borç ertlemeler normalmiş bunun bankalara çok fazla yükü olmazmış vs. Neyse umalım ki dediği gibidir biz bakkal hesabı yapıyoruz bu BORÇ erteleyen ve devamı gelecek gibi görünen firmalar ve bunlara kredileri veren bankalar bellli etleri butları da belli biz bakkal hesabıyla bu kadar hesap yapıyoruz şüphesiz İş bankası GM bizden daha iyi biliyordur !... Dolar daha fazla yükselirse göreceğiz takke altındaki KELLERİNİ.
akbank dolar alış 4,076
satış 4.093
forex 4.089
2 gündür böyle alış kotasyonu çok düşük veriyor
Dürüstlük bitmeyen sermayedir.
Döviz kurlarına ekonominin temel argümanları yerine kamu bankaları üzerinden döviz tedilat hesaplarını kullanarak müdahale ediyorlarsa Doları anca bir seviyede ve bir süreliğine baskılayabilirler. Ben döviz tedilat hesaplarındaki her hafta 2 milyar dolarlık satışı vatandaşın veya şirketlerin yaptığını düşünmüyorum. Dolar yükseliş trendine yeni girmişken ve hem ekonomik hemde jeopolitik riskler hat safyada iken vatandaşın dövizde kalacağını, aynı şekilde şirketlerinde döviz açık pozisyonları dikkate alındığında şirket tarafındada bu seviyelerden satış gelebileceğini düşünmüyorum. Ama ne hikmetse Döviz tedilat hesaplarındaki satış aklıma JÖLELİ nin MİLLİLİK eksenli ekonomik büyük öngörüleri ekseninde Kamu Bankaları üzerinden döviz satışı yaparak doları baskılamaya yada düşürmeye çalışıyorlarsa vay anam vay halimize derim. Aynını da BADEM BIYIKLI ÇAKMA YABANCILAR üzerinden hisse alımları ile borsamızı 120 binlere taşıdılar ise o zamanda çifte kavrulmuş vay halimize derim. Uzun lafın kısası JÖLELİ nin aklıyla bu şekilde ekonomik argümanlar dışında spekülatif işlemlerle borsa ve döviz kuruna müdahaleler söz konusu ise vay anam vay diyebileceğimiz bir hale düşebilir ülkemiz. İnşallah bu tahminlerimde yanılırım aksi taktirde Çarşamba günü gördük tek tvwetle 1 dakika içinde doların nasıl fişekleyini ve borsanın nasıl çakıldığını ve tüm yatırımcıların 5 dakikalığına dizlerinin nasıl titrediğini gördük yaşadık. Eğer tvetten öte gidip gerçekleşme olursa ne olur varın siz hesap edin. İnşallah yanılıyorumdur.
Casual adlı kullanıcıdan tek isteğim mesajını açması, kendisine hakaret etmeyeceğim , sadece hukuk'a gidebilmek için kendisine şahsi bilgilerimi vereceğim ve ondan da kendi bilgilerini isteyeceğim.
Bunun adaletli olduğunu düşünüyorum. Adaletten kaçmak kimseye yakışmaz.
Tekrar ediyorum kendisine agresif bir tavrım olmaz sadece hakkaniyetli olmasını ve bu süreçte bana yardım etmesini istiyorum.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Kulislerde Eksi sozlugun D&R i alan Turkuvaz grubuna satilmasi konusuluyormus. Turkuvaz grubu hukumete yakin, yonetimde damadin kardesi var. Secimlere hazirlik tam gaz devam ediyor. Ulke Truman Show a dondu resmen.
Yer İmleri