Sayfa 415/1007 İlkİlk ... 315365405413414415416417425465515915 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 3,313 - 3,320 arası.

Konu: Viop XL

1.  Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Dediğim gibi,
    faiz alanı kapalı,
    dolar alanı kapalı,
    enflasyon %50-100

parayı korumak için tek alan kalıyor, oda Bist. O yüzden aşırı talep var hala.
    Endeksi yürütmeseler bile pahalı olan hisseyi bekletip, ucuza saldırıyorlar, sonra onu soğutup, ucuz olana talep oluşturuyorlar.
    birader sen ne anlatıyon ?

senin bahsettiğin enflasyon son bir senenin enflasyonu, geçen yıl mart- bu yıl mart.. dolarda durduysan yüzde 100 yapmış enflasyonun üstünde kazanmışsın, borsada durduysan endeks yüzde 70 yapmış, o da korumuş enflasyona karşı, altın yüzde 120 yapmış o da yenmiş enflasyonu, gayrimenkul de yenmiş enflasyonu.. bi tek TL faiz yenilmiş

bugünün konusu önümüzdeki bir yıl enflasyon ne olacak, buna mukabil faiz-dolar-borsa vs ne olacak? sorusu

2.  Alıntı Originally Posted by tartaros Yazıyı Oku
    Tanzim satış mağazası açıp Rusya'da merkez bankasının vari yoğunu sokakta dagitsaydi rezerv den bahsedemezdin. Hazinesi dolu ki tüm Batı cullanmasina.ragmen ayakta. Ve rezervi peşkeş çekmiyor borç alıp dağıtmiyor ki rakamlar ortada
    ya herif hala rezerv diyo

abicim ortada rezerv falan yok, batılılar el koydu hepsine.. REZERV YOK
    rus ekonomisi günlük dönüyo şu an, satıyo gaz/emtia vs ne satabiliyorsa, alıyo ne alabiliyorsa kim ne satıyorsa
    cari fazla verdiği için alabildiğini alıyo.. kilit nokta cari fazla verebiliyor olması

3.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

rus ekonomisi günlük dönüyo şu an, satıyo gaz/emtia vs ne satabiliyorsa, alıyo ne alabiliyorsa kim ne satıyorsa
    cari fazla verdiği için alabildiğini alıyo.. kilit nokta cari fazla verebiliyor olması
    Kendi ülkesinde hiç parası yok Ruslar tüm parasını Amerika'ya Almanya ya Londra ya yatırmış öyle mi.. pess

4. Rus merkez bankası kendi ülkesinde nedir rezervi eksi rezerv mi var diyorsun ?

5.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

Sen harbi cahilsin be arkadaş..
    Adamların deli gibi altın rezervi var.. O bilmiyor mu dolarlara el konulacağı. Dolarlara sabaha kadar el koysan ne olacak?
    Adamların altınlarının hepsi ülkesinde.

Kaldı ki merkez bankalarının döviz rezervine el konulması kötü. Bu şekilde gidip kimse rezervi FED de tutmaz. Kaldı ki kimse dolar tutmaz, herkes altına döner.

onu geçtim, adamlar doğalgaz sıçıyor.
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

6.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    birader sen ne anlatıyon ?

senin bahsettiğin enflasyon son bir senenin enflasyonu, geçen yıl mart- bu yıl mart.. dolarda durduysan yüzde 100 yapmış enflasyonun üstünde kazanmışsın, borsada durduysan endeks yüzde 70 yapmış, o da korumuş enflasyona karşı, altın yüzde 120 yapmış o da yenmiş enflasyonu, gayrimenkul de yenmiş enflasyonu.. bi tek TL faiz yenilmiş

bugünün konusu önümüzdeki bir yıl enflasyon ne olacak, buna mukabil faiz-dolar-borsa vs ne olacak? sorusu
    Nasıl ya.. enflasyon için çok karmaşık sepetler yapmaya gerek yok. Petrol = enflasyon
    Brent sadece 3 ayda %50 arttı.

Yani 2022 için %50 den aşşağıya enflasyon bekliyorsan fazla iyi niyetlisin bence.

bist ocaktan beri yüzde kaç arttı?
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    sallama ya...rus MB başkanı açıkladı rezervimizin 300 milyar dolar kadarını kullanamıyoruz diye...yaklaşık 300-350 milyar dolarları ellerinde...

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, Rusya Merkez Bankası'nın rezervleri 18 Şubat itibarıyla 643 milyar dolar düzeyindeydi. Rezervlerin yüzde 21,7'si altın olarak Rusya'da bulunurken, yüzde 13,8'i Çin'de tutuluyor.1 Mar 2022

Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku

toptan a4 kağıt alcaktım fiyatlar uçmuş...resmen hiperenflasyon var ülkede..her hafta zam gelıor, sıvıyağ şeker et süt kağıt sucuk peynir...bizde mal gibi şort şort baya zarar ettik...artık şort tuşunu söktüm hiperenflasyonda biran düşse bile borsa ertesi gün fazlası ile çıkar..düşüşler alım fırsatı bence...

Sayfa 415/1007 İlkİlk ... 315365405413414415416417425465515915 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •