Sayfa 420/1252 İlkİlk ... 320370410418419420421422430470520920 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 3,353 - 3,360 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Dolara geçmeyip yüksek kar elde etme imkanı var iken mevduata inanıp büyük zarar yazanlardan biriyim .sadece Nisan ayından dolara geçseydim 1 m civarı artı param olacaktı .
    Halada dolara geçmiş değilim .Tl mevduatda bekliyorum .
    Burda benim durumumda olan çok kişi olduğunu farkettim .Bu durumda dolardan kaçan fırsatı elde etmenin tek yolu bir arkadaşın bahsettiği gibi Borsa gibi geliyor banada.Borsada çoğu kağıt dolar bazında çok düşük.Google da aratınca bunlar tek tek yazıyor.Uzun vadeli bir portföy oluşturmayı planlıyorum.Elimdeki sermayenin 4 de 1 ni temettü getirisi olan ve döviz açısından güçlü ihracat yapan firmalara yatırmayı planlıyorum.Borsanın daha aşağılara giderse yine aynı oranda eklemeyi yine düşerse son kez alım yapıp 2-3 yıl tutmayı düşünüyorum.
    Ne dersiniz plan tutarmı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Son derece sağlıklı bir strateji olur. Hisse seçiminde borçluluğa dikkat etmeni öneririm. İlk etapta mümkünse borcu olmayan ya da finansmanı sorun olmayacak oranda borçlu firmalar seçmeğe gayret edin. İşler daha da kötüye giderse tek yapacağınız şey beklemek olur. Kademeli alım kararı da çok yerinde. İyi şanslar dilerim.

Bugünlerde genel olarak borsaya yatırım doğru bir karar olur çünkü kimse yeni yatırıma girmiyor dolayısıyla mevcut yatırımlar üretim ve satış ve dolayısıyla karlılık konusunda sorun yaşamayacaklardır.

YTD demeyeceğim. Çünkü millete geçen yıl 3.5 tl'den dolar sattıranlarla ilgili olarak SPK bir adım atmadı. Benim burada belli hedefler vermeden ortaya attığım önerilerden dolayı da SPK'nın bana bir şey söylemeye yüzü olmaz herhalde.
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

2.  Alıntı Originally Posted by bgtr Yazıyı Oku
    Yoldaşlar dolar mevduatına geçip geçmeme konusunda çok kararsızım kendimce bir çalışma yaptım ve sonuçları aşağıda yorumlarınızı rica edebilir miyim?

100.000 TL 32 günlük brüt 19,50 oranla yılda 11,4 çevrim ile 1 yıl sonra yıllık bileşik faiz getirisi net 117.887 TL oluyor
    USD/TL 5,0822 iken 100.000 TL karşılığı 19.676 USD 32 günlük brüt 4,90 oranla yılda 11,4 çevrim ile 1 yıl sonra yıllık bileşik faiz getirisi net 20.481 USD oluyor

1 yıl sonra (05.08.2018) tarihinde TL/USD mevduatı için başabaş noktası kuru 117.887/20.481 = 5,75
    Buna göre 1 yıl sonra kur 5,75 aşağısında ise TL mevduat, kur 5,75 üstünde ise USD mevduat kazandırıyor.
    Hesap kesinlikle doğru.. O zaman şu soruyu soracağız kendimize.. Dolar bir sene sonra 5,75 ve üstü olur mu??

Yatırım tavsiyesi değildir...

Gecen eylul basi 3.38 11ay da 5,09 %50 fakirlestik hamdolsun:...
    Son düzenleme : paramanya; 05-08-2018 saat: 23:41.

Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Gecen eylul basi 3.38 11ay da 5,09 %50 fakirlestik hamdolsun ...
    Seni kim fakirleştirdi gardaş??
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Alıntı Originally Posted by bgtr Yazıyı Oku
    Yoldaşlar dolar mevduatına geçip geçmeme konusunda çok kararsızım kendimce bir çalışma yaptım ve sonuçları aşağıda yorumlarınızı rica edebilir miyim?

100.000 TL 32 günlük brüt 19,50 oranla yılda 11,4 çevrim ile 1 yıl sonra yıllık bileşik faiz getirisi net 117.887 TL oluyor
    USD/TL 5,0822 iken 100.000 TL karşılığı 19.676 USD 32 günlük brüt 4,90 oranla yılda 11,4 çevrim ile 1 yıl sonra yıllık bileşik faiz getirisi net 20.481 USD oluyor

1 yıl sonra (05.08.2018) tarihinde TL/USD mevduatı için başabaş noktası kuru 117.887/20.481 = 5,75
    Buna göre 1 yıl sonra kur 5,75 aşağısında ise TL mevduat, kur 5,75 üstünde ise USD mevduat kazandırıyor.
    Aynı hesabı şimdi bulamadım ama geçen sene Dolar kuru 3.50 lerde TL faizler %15 lerde iken yine birleri yapmış sizin hesap gibi başa baş noktasını 3.95 gibi bir şey bulmuştu. Aradan aşağı yukarı 1 sene belki 3-5 ay fazlası geçti gelinen durumda Dolar kuru 5.08 faiz de yok içinde. Siz birilerinden akıl istiyorsunuz daha doğrusu Dolar almaya niyetiniz yok o nedenle kararınızın doğruluğunun onaylanmasını bekliyorsunuz. Benim size tavsiyem, yapmak istemediğiniz bir yatırım için başkasından aklı vermesini beklemeyin yatırım kararınızı kendiniz verin karda zararda sizin tercihiniz sonucu olsun.

Alıntı Originally Posted by BOSPOROS Yazıyı Oku
    Seni kim fakirleştirdi gardaş??
    Bizi kiskanan Ameriga ,almanla, diyolla

7.  Alıntı Originally Posted by umutabi Yazıyı Oku
    Aynı hesabı şimdi bulamadım ama geçen sene Dolar kuru 3.50 lerde TL faizler %15 lerde iken yine birleri yapmış sizin hesap gibi başa baş noktasını 3.95 gibi bir şey bulmuştu. Aradan aşağı yukarı 1 sene belki 3-5 ay fazlası geçti gelinen durumda Dolar kuru 5.08 faiz de yok içinde. Siz birilerinden akıl istiyorsunuz daha doğrusu Dolar almaya niyetiniz yok o nedenle kararınızın doğruluğunun onaylanmasını bekliyorsunuz. Benim size tavsiyem, yapmak istemediğiniz bir yatırım için başkasından aklı vermesini beklemeyin yatırım kararınızı kendiniz verin karda zararda sizin tercihiniz sonucu olsun.
    Sn. umutabi Ocak 2017 de 3.85'den 10 bin dolar almıştım istemeyerek ama sürekli artan kur karşısında. Ben aldıktan birkaç gün sonra merkez bankası faiz arttırımlarına başladı. 8 aya yakın dolar yatay gitti bende elimdeki dolarları satmadım 8 ay sonra kur tekrar yükselişe geçtiğinde 3.90 dan sattım. Sonradan sattığıma pişman oldum. En son 4.15 4.5 4.85 de vade dönüşlerim de dolara geçeyim dedim bir türlü karar veremedim. 4.85 olmuş mb artık faiz arttırıyor piyasayla dost olacağız vs mesajları sonra 24 temmuzda boom meğer her şey yalanmış. Sonra rahip Brunson davası 4.85 e gelmiş dolar ne olacak daha derken 5.1. Sizin dolar topigini de takip ediyorum sürekli ama yılların mevduatcı içgüdüsü sürekli fırsatları kaçırdım.

Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Bizi kiskanan Ameriga ,almanla, diyolla
    https://m.youtube.com/watch?v=ZvZB-s9aS0E
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

Sayfa 420/1252 İlkİlk ... 320370410418419420421422430470520920 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •