Sayfa 421/1252 İlkİlk ... 321371411419420421422423431471521921 ... SonSon
Arama sonucu : 10014 madde; 3,361 - 3,368 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. doların 3'den 4'e gidişi 2.5 sene alırken..4'den 5'e gidişi sadece 4 ay sürmüş..

2.  Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Dolara geçmeyip yüksek kar elde etme imkanı var iken mevduata inanıp büyük zarar yazanlardan biriyim .sadece Nisan ayından dolara geçseydim 1 m civarı artı param olacaktı .
    Halada dolara geçmiş değilim .Tl mevduatda bekliyorum .
    Burda benim durumumda olan çok kişi olduğunu farkettim .Bu durumda dolardan kaçan fırsatı elde etmenin tek yolu bir arkadaşın bahsettiği gibi Borsa gibi geliyor banada.Borsada çoğu kağıt dolar bazında çok düşük.Google da aratınca bunlar tek tek yazıyor.Uzun vadeli bir portföy oluşturmayı planlıyorum.Elimdeki sermayenin 4 de 1 ni temettü getirisi olan ve döviz açısından güçlü ihracat yapan firmalara yatırmayı planlıyorum.Borsanın daha aşağılara giderse yine aynı oranda eklemeyi yine düşerse son kez alım yapıp 2-3 yıl tutmayı düşünüyorum.
    Ne dersiniz plan tutarmı ?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Mantıklı ,
    hele hele uzun vade için çok daha mantıklı,
    ancak henüz borsanın daha dibini bulmadığımızı sanıyorum.
    sanki bir süre daha beklemek lazım diye düşünüyorum...
    Türkiye'de temel problem şu : bilgili olanların yetkisi yok , yetkisi olanlarında bilgisi yok.

Alıntı Originally Posted by bgtr Yazıyı Oku
    Sn. umutabi Ocak 2017 de 3.85'den 10 bin dolar almıştım istemeyerek ama sürekli artan kur karşısında. Ben aldıktan birkaç gün sonra merkez bankası faiz arttırımlarına başladı. 8 aya yakın dolar yatay gitti bende elimdeki dolarları satmadım 8 ay sonra kur tekrar yükselişe geçtiğinde 3.90 dan sattım. Sonradan sattığıma pişman oldum. En son 4.15 4.5 4.85 de vade dönüşlerim de dolara geçeyim dedim bir türlü karar veremedim. 4.85 olmuş mb artık faiz arttırıyor piyasayla dost olacağız vs mesajları sonra 24 temmuzda boom meğer her şey yalanmış. Sonra rahip Brunson davası 4.85 e gelmiş dolar ne olacak daha derken 5.1. Sizin dolar topigini de takip ediyorum sürekli ama yılların mevduatcı içgüdüsü sürekli fırsatları kaçırdım.
    İşin başını yakalayamayan birinin içine düştüğü durumu çok iyi anlıyorum. Ben size Dolar alın falan diyemem ama ben Dolara yatırım yapmaya niye başladığımı size anlatabilirim. İşlerin çok kötüye gideceğini düşündüm kendime şu soruyu sordum , `umutabi senin için ne önemli ? Tüm paranın BADEM olma olasılığımı yoksa alın terin tasarruflarının hiç getirisi olmasa bile güvende olması mı ? `Özet olarak benim yatırım kararımda KORKU ve ENDİŞE hakimdi sizin durumunuzda bu yoksa en iyi bildiğiniz yolda devam edin , sakın başkalarının goygoyuna , yönlendirmesine itibar etmeyin.

4.  Alıntı Originally Posted by Joe Dalton Yazıyı Oku
    doların 3'den 4'e gidişi 2.5 sene alırken..4'den 5'e gidişi sadece 4 ay sürmüş..
    Ağzından bal damlıyor bal
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

5. Dolar mevduat faizi yerine, yaklaşık %10-%12 getirisi olan dolar bazlı 4-5 yıllık banka eurobondları daha cazip değil midir?

Gece gunduz hesabımdan "ach posta ekstresi" adi altinda bir kez kesinti yapılmış ufak bir miktar bu kesinti nedir bilen varmi?

7.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Gece gunduz hesabımdan "ach posta ekstresi" adi altinda bir kez kesinti yapılmış ufak bir miktar bu kesinti nedir bilen varmi?
    Hesabınızın ekstresini adresinize yollama ücreti.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

Alıntı Originally Posted by Ahme Yazıyı Oku
    Hesabınızın ekstresini adresinize yollama ücreti.
    Oyle bir posta gelmedi henuz, istegimde olmadi.kart göndermişlerdi oda olabilir belki .

Sayfa 421/1252 İlkİlk ... 321371411419420421422423431471521921 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •